ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1996

Μια πελώρια μυστήρια δομή που μοιάζει με πύλη ανακαλύφθηκε στα όρη Hayu Marca στο νότιο Περού. Οι ινδιάνοι του τόπου από πολύ παλιά σεβόντουσαν και πλησίαζαν με πολύ ευλάβεια τα όρη Hayu Marca , 35 χιλιόμετρα από την πόλη Puno, και τα θεωρούσαν σαν την “Πόλη των Θεών”, που ποτέ δεν εξερευνήθηκε πλήρως εξ αιτίας της βραχώδους επικίνδυνης περιοχής. Παράλου που καμιά πόλη δεν ανακαλύφθηκε , πολλοί από τους βραχώδης σχηματισμούς της περιοχής μοιάζουν με τεχνητές κατασκευές. Η Πύλη του Aramu Muru, ή Πύλη του Hayu Marca( Πύλη των Θεών/Πνευμάτων) χαράχθηκε σε κάποια μακρινή περίοδο πάνω σε βράχο με 7 μέτρα ύψος και 7 μέτρα πλάτος με μια μικρή οπή στο κέντρο της βάσης που έχει 2 μέτρα ύψος.

 

Jose Luis Delgado Mamani την ανακάλυψε τελείως τυχαία κατά την διάρκεια μιας πεζοπορίας στην προσπάθειά του να γνωρίσει την περιοχή , από την στιγμή την οποία η δουλειά του ήταν οδηγός ορειβατών.

 

“Όταν είδα για πρώτη φορά την κατασκευή, λίγο έλειψε να λιποθυμήσω….” είπε ο Mamani σε μια τοπική συνέντευξη. “Είδα σε όνειρο μια τέτοια κατασκευή , επανειλημμένως εδώ και πολλά χρόνια, αλλά στο όνειρο το μονοπάτι προς την πύλη ήταν στρωμένο με ροζ μάρμαρο . Από την μια και την άλλη πλευρά υπήρχαν αγάλματα στην σειρά και αυτά από ροζ μάρμαρο. Στο όνειρο έβλεπα επίσης πως η μικρή πύλη ήταν ανοιχτή και ένα λαμπερό μπλε φως προερχόταν από κάτι που έμοιαζε με φωτεινό τούνελ. Μίλησα πολλές φορές στην οικογένειά μου για αυτά τα όνειρα , και έτσι όταν βρέθηκα μπροστά σε αυτή την κατασκευή με την μικρή πύλη στην βάση, ήταν για μένα μια Θεϊκή αποκάλυψη. Πως γίνεται να εξηγήσουμε αυτό το περίεργο
φαινόμενο;”

 

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

 

Μετά την ανακάλυψη της πύλης, ο Mamani επικοινώνησε με τις αρχαιολογικές αρχές του Puno, της Paz και της Λίμας, και σε λίγο καιρό στην περιοχή εισέβαλαν πολλοί αρχαιολόγοι και ιστορικοί των Ίνκας. Ανακάλυψαν πως οι αυτόχθονες ινδιάνοι της περιοχής είχαν ένα θρύλο που μίλαγε για μια “ είσοδο προς την γη των θεών”, και σε αυτό τον θρύλο αναφερόταν επίσης πως στους παλιούς χρόνους , μεγάλοι ήρωες πήγαιναν να συναντήσουν και να ενωθούν με τους θεούς τους και πέρναγαν μέσα από την πύλη για μια νέα αθάνατη ζωή, και σε πολλές σπάνιες περιπτώσεις εκείνοι οι ήρωες – άνθρωποι επέστρεφαν , περνώντας μέσα από την πύλη, με τους θεούς τους για να “επιθεωρήσουν όλες τις περιοχές του βασιλείου”. Ένας άλλος θρύλος αναφέρει πως τον καιρό των Ισπανών κατακτητών που έφτασαν στο Περού και λεηλάτησαν την πόλη και όλες τις περιοχές, κλέβοντας χρυσό και πολύτιμες πέτρες των φυλών των Ίνκας, ένας ιερέας των Ίνκας του Ναού των επτά ακτινών του Aramu Maru, διέφυγε από τον ναό με ένα ιερό χρυσό δίσκο γνωστό σαν “Το κλειδί των θεών των επτά ακτίνων” και κρύφτηκε στα όρη Hayu Marca . Έφτασε στην πύλη που φυλαγόταν από ιερείς σαμάνους. Τους έδειξε το κλειδί των θεών και ετελέσθει μια τελετή στο τέλος της οποίας συνέβη ένα μαγικό συμβάν από τον χρυσό ιερό δίσκο που άνοιξε την πύλη και ένα φωτεινό φως μπλε βγήκε από το εσωτερικό τούνελ. Ο ιερέας Aramu Maru παρέδωσε τον χρυσό δίσκο στον ιερέα σαμάνο και πέρασε την πύλη , έκτοτε δεν ξαναεμφανίστηκε. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια μικρή κυκλική προεξοχή σε σχήμα χεριού στην δεξιά πλευρά της μικρής εισόδου και θεώρησαν πως ήταν το σημείο που τοποθετήθηκε ο μικρός χρυσός δίσκος.

 

ΟΡΑΜΑΤΑ ΑΣΤΡΩΝ

 

Κάποιοι που ακούμπησαν την μικρή πύλη με τα χέρια, μιλούν για μια αίσθηση ενέργειας και περίεργων εμπειριών όπως οράματα άστρων , στήλες φωτιάς και ήχοι από μια περίεργοι ρυθμική μουσική. Κάποιοι άλλοι είπαν πως “είδαν” ένα τούνελ στο εσωτερικό της κατασκευής, παρόλο που κανείς δεν βρήκε ακόμη κάποια σχισμή που να μαρτυρούσε την δυνατότητα κάποιου ανοίγματος στην πύλη, αντίθετα η επιστημονική γνώμη είναι πως δεν υπάρχει καμία πραγματική και ορατή πύλη , από την στιγμή την οποία το πλαίσιο και η είσοδος και το πίσω μέρος του τοίχου είναι χαραγμένα και σκαλισμένα πάνω στον ίδιο βράχο. Το σπουδαίο και ενδιαφέρων είναι πως η κατασκευή μοιάζει πάρα πολύ με την πύλη του ήλιου του Tiahuanaco και άλλων πέντε αρχαιολογικών χώρων και τοποθεσιών που συνδέονται και ενώνονται μεταξύ τους με ευθείες γραμμές , ένα σταυρό με τις γραμμές που ενώνονται μεταξύ τους στο σημείο που βρίσκονται το οροπέδιο και η λίμνη Titicaca. Το μεγαλύτερο μέρος των ενδείξεων περιγράφουν φωτεινές μπλε σφαίρες και φωτεινά λευκά αντικείμενα σε σχήμα δίσκου. Ο θρύλος κλείνει με την προφητεία πως η πύλη των θεών θα ανοίξει μια μέρα και θα είναι πολύ πιο μεγάλη από ότι είναι τώρα, και θα επιτρέψει στους θεούς να επιστρέψουν στους “ ηλιακούς τους δίσκους…”

 

Paul Damon

stargate PERU ARAMU MURU

 

 

Tiahuanaco(Tiwanaku), Bolivia

 

http://www.labyrinthina.com/amaru.htm

 

http://sacredsites.com/

 

http://www.xpeditionstv.com/11/index.html