ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

Κάθε άτομο είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ και χρειάζεται να βρεί τον δικό του δρόμο και τον δικό του ρυθμό.

 

Το Πρότυπο Ολιστικό και Εναλλακτικό Κέντρο ΙΑΘΕΙΗΝ δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό, για να βοηθήσει και να καθοδηγήσει τον κάθε ένα από εμάς- από εσάς να κτίσει μια πιο Ελεύθερη και πιο Θετική Ενέργεια.

 

Οι τεχνικές είναι πολλές, αλλά για τον καθένα υπάρχει η δική του, αρκεί να αφήσετε την Διαίσθηση σας  να σας καθοδηγήσει και μαζί με τις συμβουλευτικές κατευθήνσεις που θα σας δώσει η εξειδικευμένη επιστημονική  ομάδα του Κέντρου μας, θα φτάσετε να βιώσετε την Αγάπη για την Ζωή και την Υγεία.

 

Βασικός παράγοντας για να Ανανεώσουμε την Ενέργεια μας είναι να δείξουμε Αγάπη σε Εμάς τους ίδιους.

Αγαπήστε τον Ίδιον σας τον Εαυτόν.
Δώστε Προτεραιότητα σε Εσάς τους Ίδιους.
Ότι κάνετε , να το κάνετε πρώτα για  εσάς τους ίδιους.
Τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους.
Βασικό ερώτημα που πρέπει να θέσετε στον Ίδιον σας τον Εαυτόν είναι:
Θέλω να Είμαι Καλά με τον Εαυτόν μου και με τους άλλους ;
Το Πρότυπο Ολιστικό και Εναλλακτικό Κέντρο ΙΑΘΕΙΗΝ έρχεται κοντά σας και Εάν το Επιτρέψετε Εσείς οι Ίδιοι θα σας καθοδηγήσει  να Ανοίξετε την Πόρτα της Καρδιάς για να μπεί μέσα ο Ήλιος και το Φώς που θα σας Ανανεώσει και θα σας δώσει Χαρά, Ευτυχία, Γαλήνη, Ηρεμία και ιδιαίτερα Αγάπη για εσάς τους Ίδιους και για τους Γύρω σας.

 

Μερικές από τις τεχνικές που εφαρμόζονται ήδη στο Κέντρο μας είναι:

 

Α) ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ
Πολύ λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν την μεγάλη επίδραση που έχει η σωστή δίαιτα, όχι μόνο πάνω στο σώμα μας , αλλά και στην συναισθηματική, νοητική και πνευματική μας κατάσταση.
Μια αγνή δίαιτα μπορεί να δώσει καλλύτερη πνευματική εναρμόνιση.
Και βέβαια αυτή η αυξημένη προσωπική αρμονία οδηγεί σε πιο αρμονικές προσωπικές σχέσεις, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, δημιουργικότητα και παραγωγικότητα σε κάθε προσπάθεια.

 

Β) ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
(Ομοιoπαθητική, Ανθοιάματα Μπαχ, Ιάματα Μπούς….)
Μέθοδοι που με τον τρόπο τους δίνουν μια επιπλέον ώθηση στην Αισιοδοξία, που χρειαζόμαστε για να γίνουν αλλαγές και να ξεπεραστούν πιο βαθιοί συγκινησιακοί μηχανισμοί.

 

Γ) ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Το σώμα είναι μια ζωντανή μηχανή και όπως κάθε μηχανή, χρειάζεται να κινηθεί, αλλιώς θα παρουσιάσει προβλήματα.
Η άσκηση είναι απαραίτητη όχι μόνο για ένα υγιές μυικό και σκελετικό σύστημα, αλλά επίσης και για ένα χαλαρό και ισορροπημένο ενδοκρινολογικό και ορμονικό σύστημα.
Αυτή η συστηματική αρμονία είναι ουσιαστική για την συγκινησιακή και νοητική αρμονία.
Μολονότι κάθε είδους γυμναστική είναι ωφέλιμη, οι ασκήσεις της γιόγκα και  τάι τσί είναι οι πιο αποτελεσματικές στην δημιουργία θετικών συγκινησιακών καταστάσεων επειδή δουλεύουν απ’ ευθείας στο νευρικό, ενδοκρινολογικό, ορμονικό, ανοσοποιητικό και βιοενεργειακό σύστημα.

 

Δ) ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Είναι ουσιαστικές για την άφθονη ροή της ζωτικής ενέργειας στο σώμα και στον εγκέφαλο.
Αυτή η βιοενέργεια είναι η βάση όλων των σωματικών και νοητικών λειτουργιών.
Όταν αυτή η ενέργεια είναι πεσμένη ή εμποδίζεται να ρέει μέσα από το σωματικό – εγκεφαλικό σύστημα, το αποτέλεσμα είναι αρρώστια, δυσαρμονία και αρνητικές συγκινησιακές και νοητικές καταστάσεις.
Οι αναπνευστικές τεχνικές είναι από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές για την αύξηση του ενεργειακού επιπέδου( γιόγκα).

 

Ε) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΘΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ
Ο σημερινός άνθρωπος με την αγχώδη ζωή του είναι ευάλωτος στις διάφορες ψυχοσωματικές ασθένειες οι οποίες είναι το αποτέλεσμα έλλειψης εσωτερικής ηρεμίας και ενός ταραγμένου και εξουθενωμένου ανοσοποιητικού συστήματος.
Οι τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης, σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές, προσφέρονται για ένα δυνατό και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και για αυτοθεραπεία από ψυχοσωματικές ασθένειες.

 

ΣΤ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ
Ο άνθρωπος είναι ένα δημιουργικό ον.
Ο σκοπός του  στην Γη είναι να δημιουργεί.
Μπορεί να δημιουργήσει μια οικογένεια, μια δουλειά, ένα κήπο, μια ζωγραφική, μουσική, χορό ή οτιδήποτε άλλο.
Η δημιουργικότητά μας είναι απαραίτητη για την υγεία, την αρμονία και την ευτυχία μας.
Έτσι λοιπόν, αφού έχουμε καθορίσει ποιος είναι ο δημιουργικός τρόπος με τον οποίον θέλουμε να εκφραστούμε , να ψάξουμε να βρούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να ξεκινήσουμε.

 

Ζ) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ
Είναι απαραίτητη για να νιώσουμε ότι η ζωή μας αξίζει.
Αν κάποιος δεν βλέπει σε αυτό που κάνει ότι αξίζει τον κόπο ή είναι  κατά κάποιο τρόπο χρήσιμο, χάνει το νόημα ύπαρξής του, οπότε η υγεία και η ευτυχία του σιγά – σιγά καταστρέφεται.
Είναι απολύτως απαραίτητο να βρούμε την εργασία και τον τρόπο ζωής που μας ταιριάζουν για να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη χαρά και  έμπνευση.

 

Η) ΜΑΣΑΖ
Μερικοί από εμάς δεν μπορούν να ξεπεράσουν την αρνητικότητά τους χωρίς κάποια βοήθεια.
Έχουν τόση ένταση, που δεν μπορούν να ξεκινήσουν να κάνουν ούτε τις πιο απλές τεχνικές αναπνοής, ούτε ακόμα και μια απλή ανάλυση.
Διάφοροι τύποι μασάζ ( σιάτσου, αρωματοθεραπεία, ρεφλεξολογία….) μπορούν να μειώσουν την αρνητικότητά μας ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να βοηθάμε τον εαυτόν μας.
Ο νους γίνεται πιο καθαρός και πιο θετικός και , τότε αρχίζουμε να βλέπουμε πιο αντικειμενικά τι συμβαίνει.
Η πνευματική θεραπεία ή οποιεσδήποτε θεραπείες γίνονται με τα χέρια, μπορούν επίσης να ισορροπήσουν και να αποκαταστήσουν την ροή της ενέργειας και κατ´ επέκταση να ηρεμήσουν τον οργανισμό μας , έστω και για μια μικρή περίοδο.

 

Θ) ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ
Η Αγάπη για εμάς τους Ίδιους και για τον Συνάνθρωπό μας και η Πίστη σε Εμάς τους Ίδιους και στον Θεό είναι η βάση της εσωτερικής ασφάλειας, ηρεμίας και πληρότητάς μας.Έτσι μπορούμε να έχουμε μια Εσωτερική Ελεύθερη Ροή της Ενέργειάς μας.