ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ

 

Η Ανθοθεραπεία και τα 38 Ιάματα που συνιστούν φαρμακοποιΐα της , ανακαλύφθηκαν απο τον διάσημο  Έντουαρτ Μπάχ , ο οποίος ασκούσε την Ιατρική πα´νω από 20 χρόνια στο Λονδίνο ως παθολόγος βακτηριολόγος. Αργότερα εργάσθηκε ως Ομοιοπαθητικός.

 

Αγαπούσε πολύ τον Άνθρωπο και από νέος είχε βάλει σκοπό της ζωής του να βρεί την αληθινή θεραπεία για τους αρρώστους. Στα 43 του χρόνια εγκατελείψε το προσοδοφόρο του επάγγελμα για να αναζητήσει κοντά στην φύση , τα 38 θεραπευτικά Ιάματα , τα οποία παρασκευάζονται από τα άνθη άγριων φυτών, θάμνων ή δένδρων.

 

Τα Ιάματα του Μπάχ απευθύνονται στις ασθένειες της ψυχής μας, οι οποίες παραμένοντας μέσα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργούν ασθένειες ακι στο σωματικό επίπεδο.

 

Έτσι ένας μόνιμος φόβος , το αίσθημα εγκατάληψης και μοναξιάς , η χρόνια κατάθλιψη , η έλλειψη αυτοεκτίμησης , η συνεχής αυστηρή κριτική πρός τον εαυτόν μας και τοπυς άλλους , η μνησικακία και ο θυμός , η απελπισία και η νοητική αγωνία για τις δυσκολίες της ζωής , η άσκηση πίεσης και κυριαρχίας προς τους άλλους , δημιουργούν δυσαρμονία στον Νού και την Ψυχή και επιπλέον σωματικές ασθένειες , όπως η μείωση της ζωτικότητας , αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα , δυσκαμψίες στις αρθρώσεις , αναπνευστικά προβλήματα , ρευματοπάθειες , πεπτικές διαταραχές και ίσως σοβαρότερες ασθένειες.

 

Έντουαρτ Μπάχ

Ο Έντουαρτ Μπάχ μας διδάσκει , ότι το σώμα μας είναι ο γνήσιος ναός της Ψυχής μας και είανι απόλυτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Ο σκοπός της ζωής μας είναι να αποκτήσουμε τις αρετές που μας λείπουν , διορθώνοντας ταυτόχρονα τα ελαττώματα μέσα μας. Ελεύθεροι απο την δυσαρμονία και τα ελαττώματά μας βιώνουμε την ενότητα με τον Εαυτόν μας, με τους άλλους και με τον Θεό.

 

Όλοι είμαστε ΕΝΑ. Έτσι έρχεται σε εμάς η Χαρά , η Ειρήνη , η Αρμονία , η Ευτυχία και το υπέροχο συναίσθημα της Αγάπης. Κια μόνο τότε αποκτούμε Υγεία “Ψυχή τε και Σώματι”. Η Ανθοθεραπεία και τα Ιάματα του Μπάχ βοηθούν να μετουσιώνεται η αρνητική στάση στην ζωή μας , προσφέροντας δονήσεις αισιοδοξίας , αυτοπεποίθησης , αγάπης , δύναμης , δημιουργικότητας και γαλήνης.

 

Για περισσότερες  πληροφορίες για τα Ανθοϊάματα και την Ανθοθεραπεία μπορείτε να επισκεφθείτε τον τομέα της  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  της ιστοσελίδας μας.