Σώστε την Υγεία σας επιστρέφοντας στην φύση

Στην πορεία της επιστήμης πολλά από τα φυσικά προϊόντα, έχουν χλευαστεί, περιφρονηθεί ή και χαρακτηριστεί ως “κομπογιαννίτικα γιατροσόφια”, χωρίς καμία αξιόλογη χρησιμότητα παρ’ όλη την από αιώνες χρήση τους.

 

Και το πλέον σημαντικό, από όλα τα φυσικά προϊόντα έχουν αυθαίρετα απορριφθεί από την κατεστημένη επιστήμη η οποία ούτε καν έκανε τον κόπο να τα εξετάσει και να τα αξιολογήσει πριν. Προϊόντα τα οποία η φύση προνόησε για την οχύρωση και προστασία της υγείας μας.

 

Ωστόσο, βρίσκονται μεμονωμένες περιπτώσεις ερευνητών και επιστημόνων που προς τιμή τους, βάζοντας την κερδοσκοπία κατά μέρος, τοποθέτησαν κάτω από τον φακό της επιστήμης πολλά από τα φυσικά προϊόντα, επιβεβαιώνοντας έτσι τις από αιώνες γνωστές πολύτιμες ιδιότητές των.

 

Άλλωστε πάμπολλα σημερινά φάρμακα, παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά, καταπραϋντικά, καθαρκτικά κ.ά, προέρχονται από φυτά και δένδρα, που η φύση προνοεί και παρέχει σε αφθονία. Αξίζει να αναφερθούν οι δηλώσεις του Βιολόγου-Ερευνητή John Arnason του πανεπιστημίου Οτάβας του Καναδά:

 

“Στην ανθρώπινη Ιστορία, το διαιτολόγιό μας συμπεριελάμβανε πολλές φυσικές ουσίες, από τις οποίες απομακρυνθήκαμε σιγά-σιγά. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα με την αύξηση των καρδιαγγειακών παθήσεων, τον ζαχαρώδη διαβήτη, τον καρκίνο, τις αλλεργίες, την πτώση του αμυντικού συστήματος και τόσο άλλα.”

 

Ένας διάσημος ογκολόγος ο Λουσιέν Israel (καθηγητής ογκολογίας στο Παρίσι) έλεγε:
“Η αλήθεια δεν θριαμβεύει ποτέ, αλλά οι υπεύθυνοι που έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτα λάθη και βλάβες στο τέλος θα ηττηθούν”.

 

Η κατάσταση της υγείας μας χειροτερεύει όλο και περισσότερο. Η κοινωνία μας πάσχει από έναν απεριόριστο αριθμό παθήσεων που λέγονται “εκφυλιστικές” και που είναι σε συνεχή αύξηση και που μπορούν να εντοπισθούν σε κάθε όργανο, ιστό, κύτταρο, γένος, αποδιοργανώνοντας την λειτουργία του.

 

Κανείς δεν είναι άνοσος. Πράγματι ποιός από εμάς στα σαράντα του έχει μια καλή οδοντοστοιχία ή δεν παρουσιάζει βλάβη στα μάτια( στην Γερμανία ο μισός πληθυσμός χρησιμοποιεί διορθωτικούς φακούς), δεν πάσχει από κιρσούς, από δυσπεψία, και κυρίως τον χειμώνα από συνεχείς διαταραχές των αναπνευστικών οδών και μάλιστα μιλάμε και για πολύ πιο νέους από εμάς. Τι να πούμε για τις αλλεργίες ( όπως ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, άσθμα, έκζεμα…), τι να πούμε για την αρτηριοσκλήρυνση, την αρθρίτιδα, τις θρομβώσεις, τα εμφράγματα, η μαστοπάθεια, οι μεταβολικές, ορμονολογικές και ενδοκρινολογικές  διαταραχές( όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, υπερ/υποθυρεοειδισμός, αμηνόρροια….) και οι παθήσεις του νευρικού κεντρικού συστήματος( πάρκινσον..)και η λίστα μας δεν τελειώνει ποτέ.

 

Ένα άλλο δεδομένο πάρα πολύ ανησυχητικό για το μέλλον της ανθρώπινης φυλής είναι η αύξηση της ΣΤΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ανάμεσα στα νεαρά ζευγάρια, καθώς επίσης και η αύξηση ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ.

 

Οι νέες γενιές είναι λιγότερο δυνατές από τις προηγούμενες. Στην Αμερική για παράδειγμα το  25% των νέων προκύπτει ανίκανο για τον στρατό και αυτό συμβαίνει και σε άλλα βιομηχανικά ανεπτυγμένα κράτη.

 

Μην ξεχνάμε τις λεγόμενες ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ όπως ο καρκίνος, η αρθρίτιδα, οι ρευματισμοί, η σκλήρυνση κατά πλάκας, βρίσκονται σε συνεχή αύξηση.

 

Όπως βλέπουμε και από την καθημερινότητα η υγεία του  μοντέρνου ανθρώπου είναι τόσο πολύ εκτεθειμένη σε κίνδυνο που εάν πραγματικά θέλουμε να αποφύγουμε την καταστροφή, όλοι μας πρέπει να ενδιαφερθούμε υπεύθυνα και ώριμα και να μάθουμε πως τελικά δεν είναι η αρρώστια που πρέπει να θεραπεύσουμε, αλλά να φρενάρουμε και να αναχαιτίσουμε τον μοντερνισμό, μαθαίνοντας να διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι το σώμα  και την φυσική μας κατάσταση με σωστό τρόπο.

 

Η χειρότερη επιδείνωση της υγείας, οφειλόμενη στις εκφυλιστικές παθήσεις είναι ως επί το πλείστον ένα πρόσφατο φαινόμενο που ανέρχεται στον προηγούμενο αιώνα και μόνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έχει επιταχυνθεί αφάνταστα. Το δεδομένο το οποίον μας εκπλήσσει για όσον αφορά τα βιομηχανικά κράτη είναι το φαινόμενο της διάδοσης του και δηλ’ το φαινόμενο των εκφυλιστικών παθήσεων.

 

Μπορούμε να πούμε πως όλοι μας είμαστε μολυσμένοι ανεξάρτητα από την κοινωνική μας τάξη. Το ίδιο είναι μολυσμένος ο αγρότης με τον αστό, ο εργάτης με τον διευθυντή της τράπεζας.

Επομένως η αιτία είναι ένα σύνολο παραγόντων που δρουν ανεξάρτητα από το περιβάλλον εις το οποίον ζούμε ή που εργαζόμαστε. Ένας άλλος παράγοντας είναι ατμοσφαιρική μόλυνση και οι περιβαντολογικές αλλαγές που οφείλονται σε αυτήν.

 

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κίνδυνος κοινός σε όλους μας όμως είναι ο λάθος τρόπος ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

 

Οι τοξίνες , η ρύπανση και η διατροφική ανεπάρκεια απειλούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την ευεξία μας. Κινδυνεύουμε διαρκώς να χάσουμε την ενεργητικότητά μας.

 

  1. Από τα επεξεργασμένα τρόφιμα λείπουν συχνά βασικά φυσικά θρεπτικά συστατικά και ένζυμα τα οποία χάνονται στην διάρκεια της επεξεργασίας.
  1. Οι σύγχρονες μέθοδοι εντατικής καλλιέργειας αφαιρούν τα μεταλλικά άλατα από το έδαφος. Η γη, έχοντας στερηθεί τα φυσικά ευεργετικά συστατικά της, εξαρτάται πλέον από τεχνητά λιπάσματα για να καρποφορήσει.
  1. Τα φυτοφάρμακα αφήνουν κατάλοιπα στα τρόφιμα που δεν αποβάλλονται με το πλύσιμο.
  1. Τα χημικά συντηρητικά εμποδίζουν την αλλοίωση των τροφίμων. Δυστυχώς όμως τίποτε στην φύση δεν έχει προετοιμάσειτον οργανισμό μας για να δεχθεί τις πρόσθετες αυτές ουσίες.
  1. Φάρμακα, οινόπνευμα, καυσαέρια… ο κατάλογος των κινδύνων που απειλούν την υγεία μας συνεχίζεται και επαυξάνεται.

 

Διάφοροι Τρόποι Μολύνσεως

 

  1. ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΧΗΜΙΚΑ( αζωτούχα: αύξηση των νιτρώδων ουσιών= δηλητηριάσεις; χλωριούχο κάλιο: μείωση του μαγγανίου και της σχέσης καλίου/μαγγανίου= καρκίνος; νιτρώδες αμμώνιο: μείωση του χαλκού= καρκίνος).
  2. Γενικά προκαλούν μείωση των ιχνοστοιχείων τόσο στον άνθρωπο όσο και στα ζώα.

 

2. ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ,ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΑ, ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟO ΑDDT, ΜΑΛΑΘΙΟΝ, ΔΙΕΛΔΡΙΝΗ, ΠΑΡΑΘΙΟΝ.

 

Προκαλούν ΥΨΗΛΗ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ στην ενζυματική αναπνοή των κυττάρων, στην φωσφορυλίωση και οξείδωση που είναι υπεύθυνοι της κυτταρικής ενέργειας όλου του οργανισμού  με αποτέλεσμα να έχουμε: δηλητηρίαση του νευρικού συστήματος( επιληπτικές κρίσεις μέχρι θανάτου), οι μύες δεν συσπώνται, συσσώρευση στον λιπώδη ιστό, συκώτι, νεφρά, επινεφρίδια, συστήματα και όργανα αναπαραγωγής, γεννητικές ανωμαλίες, κακοήθεις όγκοι.

 

3. ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

 

ΑΛΥΣΙΔΑ: ΕΔΑΦΟΣ-ΦΥΤΑ-ΖΩΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΓΗ-ΦΡΕΑΤΙΑ-ΡΥΑΚΙΑ-ΠΟΤΑΜΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΑ και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Όξινες βροχές με απεμπλουτισμένο ουράνιο, απόβλητα των βιομηχανιών, πυρηνικές δοκιμές, απόβλητα πυρηνικών αντιδραστήρων, κατανάλωση απορρυπαντικών….

 

4. ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

 

Αντιβιοτικά( πενικιλίνη, τεραμυκίνη, βεομικίνη, τετρακικλίνη, στρεπτομυκίνη, χλωραμφενικόλη) έχουν τοξική δράση στον νωτιαίο μυελό- καθιστά αναιμικό το κρέας .Τα αντιβιοτικά προστίθενται και στις τροφές για να διατηρούνται περισσότερο.

 

5. ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ

 

Για πιο γρήγορη ανάπτυξη των ζώων.

 

6. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ

 

Χρησιμοποιούνται για να τροποποιήσουν τις ιδιότητες των τροφών( όψη, σχήμα, όγκο και διάρκεια).Προστίθενται αντιοξειδωτικά( βιταμίνη C και Ε) στις κονσέρβες φρούτων, ( κομπόστες), λαχανικών, κρέας, ψάρι, χυμοί φρούτων, λάδι και λιπαρές ουσίες, σάλτσες, μπύρα, σιρόπια, αεριούχα ποτά, αυγά, κατεψυγμένα προϊόντα, συμπυκνωμένο γάλα και σε σκόνη, μαργαρίνη.

 

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ

 

Α) ΒΟΥΤΥΡΙΚΗ ΙΔΡΟΣΙΑΝΙΖΟΛΗ: συντηρητικό για νιφάδες πατάτες, τροφή ζώων, λάδι, ποτά( η ουσία αυτή προκαλεί υπερτροφία του συκωτιού, αύξηση της χοληστερίνης και λιπιδίων στο αίμα, χορηγούμενη σε εγκυμονούσα προκαλεί στο 10% σοβαρές ανωμαλίες).

 

Β) ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΠΙΛΙΟ, ΟΚΤΙΛΙΟ( σε συγκέντρωση 2,5%-5% στα ποντίκια προκαλεί θάνατο).

 

ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΟΛΥΝΣΕΩΣ-συνέχεια

 

7. ΑΡΩΜΑΤΑ και ΧΡΩΣΤΙΚΑ

Η πιο σπουδαία αλλοίωση των τροφών επέρχεται από την χρήση των χρωστικών που είναι παράγωγα του πετρελαίου. Υπάρχουν διάφορα χρωστικά όπως:

ΚΙΤΡΙΝΑ( 6 στον αριθμό)

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ (2 στον αριθμό)

ΚΟΚΚΙΝΑ (8) ΠΡΑΣΙΝΑ(3)

ΚΑΦΕ(1)

ΜΑΥΡΑ(3)

ΧΡΩΣΤΙΚΑ

Βούτυρο Κίτρινο το καλοκαίρι και Χλωμό τον χειμώνα(πρόσθετο χρωστικό που παράγεται από την ανιλίνη= καρκίνος στο συκώτι).

-άλλο χρωστικό ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ( κόκκινο-πορφυρό χρώμα) χρησιμοποιείται στις κονσέρβες με φράουλες, κεράσια, δαμάσκηνα, καραμέλες, γεμιστά σοκολάτας, παγωτά, χαβιάρι, αναλκοολούχα ποτά, λικέρ, αλλαντικά, κρούστα τυριών= καρκινογόνος ουσία.

ΕΡΙΘΡΟΖΙΝΗ( προκαλεί ναυτία, εμετό και αύξηση των λευκωμάτων  στον σκύλο και αιμόλυση δηλ. καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων στον ποντικό) την χρησιμοποιούν στις καραμέλες.

ΑΝΘΟΚΥΑΝΙΝΕΣ συνθετικές( χαρακτηριστικό χρώμα στις φράουλες, μούρα, κεράσια, ροδάκινα, στα κόκκινα κουνουπίδια, κόκκινα κρεμμύδια…).

ΑΡΩΜΑΤΑ

-Οξείδιο του Αμύλου ( χαρακτηριστική οσμή μπανάνας), λικέρ, γλυκά

-Βανιλίνη( χαρακτηριστική οσμή βανίλιας) σοκολάτα, μπισκότα, ζαχαροπλαστεία.

 

8. ΣΥΓΓΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

 

Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σαλτσών και για να δέσουν μεταξύ τους τα κομμάτια κρέατος( ειδικά τα αλλαντικά), τέτοιες συγκολλητικές ουσίες είναι το άμυλο και παράγωγα της αλγίνης ( αζωτούχος ουσία πολύ ιξώδης και που εξάγεται από τα σκούρα φύκια).

 

9. ΔΙΑΛΥΤΕΣ

 

Χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία των τροφών για να απαλλάξουν τα τρόφιμα από τα διάφορα συντηρητικά που προσθέτουν( χρωστικά, αρωματικά…) καθώς επίσης και για να αφαιρέσουν το λίπος των ψαριών και των άλλων τροφών που χρησιμεύουν στην παρασκευή των συμπυκνωμένων πρωτεϊνών, αφαίρεση της καφεΐνης…

Οι πιο κοινοί διαλύτες είναι: ασετόν, αιθυλική αλκοόλη, χλωροφόρμιο, κυκλοεξάνο (παράγωγο της βενζίνης με καρκινογόνο δράση) παράγωγα του πετρελαίου( τριχλωροεθιλίνη…).

 

10. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΡΟΦΕΣ ΜΩΡΩΝ

 

Τα μωρά έχοντας ευαίσθητο οργανισμό πρέπει να τα προφυλάσσουμε από τις χημικές ουσίες γιατί θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες.

 

Διάφοροι τρόποι μολύνσεως-συνέχεια

 

11. ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

 

Για την καλύτερη διατήρηση των τροφών (αποστείρωση-αποφυγή μολύνσεως) χρησιμοποιούνται οι ακτινοβολίες γόμα που εκπέμπονται από μια πηγή κοβαλτίου 60 ή ουρανίου 137. Το αποτέλεσμα των ακτινοβολιών εξαρτάται από την δόση. Υψηλές δόσεις προκαλούν αλλοίωση των συστατικών των τροφών με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε γεύση, ούτε θρεπτικά συστατικά διότι καταστρέφονται τα πάντα( βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία…)

 

Παράγοντες Τερατογένεσης

 

Τερατογένεση ονομάζεται οποιοσδήποτε μηχανικός, χημικός, φυσικός ή μικροβιακός παράγοντας που σε επαφή με το ωάριο ή το έμβρυο που βρίσκεται σε ανάπτυξη προκαλεί ανωμαλίες.

 

Πολλοί είναι οι χημικοί παράγοντες, οι περιβαλλοντολογικοί και οι φαρμακευτικοί που προκαλούν τέτοιες τερατογενείς ανωμαλίες. Μεταξύ αυτών Κορτιζόνη, Στιβελστρόλη, Ασπιρίνη και τα Αντικαρκινικά φάρμακα.

 

Μην ξεχνάμε την Ταλιδομήδη( ένα ηρεμιστικό παράγωγο του γλουταμικού οξέως και που χρησιμοποιόταν στους τρείς πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και που προκαλούσε ανωμαλίες των άκρων των εμβρύων( φωκομεγαλία).

 

Τα παράγωγα του Υδραργύρου που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία των σπόρων των δημητριακών ( στάρι, ρύζι, κριθάρι, βρώμη).

 

Υπήρχαν πολλές δηλητηριάσεις ακόμη και θάνατοι σε άτομα που είχαν να κάνουν με την επεξεργασία των σπόρων ή το ψωμί που φτιαχνόταν από τους σπόρους αυτούς.(Κυρίως στην Γουατεμάλα, Ιράκ, Πακιστάν).

 

Η κατανάλωση από μέρους των εγκυμονούσων, προϊόντα του Υδραργύρου που προέρχονταν από τα εργοστάσια και περιέχονταν στα ψάρια, στα οστρακοειδή (μύδια, στρείδια, καβούρια, γαρίδες…) προκαλούσε Εγκεφαλική παράλυση στο έμβρυο (νόσος του Μιναμάτα στην Ιαπωνία).

 

Τα ίδια παράγωγα και προϊόντα του Υδραργύρου χρησιμοποιούνται και στην γεωργία.