ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ

Οι άγνωστες θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. “Δέν υπάρχουν Ασθένειες αλλά Ασθενείς”.

 

Η ανθοθεραπεία είναι ένα θαυμάσιο σύστημα , που ανακαλύφθηκε απο τον Άγγλο Ιατρό ´Εντουαρτ Μπάχ ( 1936 – 1986) και έχει σαν βάση τα 38 Ανθοϊάματα και την φιλοσοφία της τέλειας Αρμονίας μεταξύ Ψυχής και Νού.

 

Η δράση των Ανθοϊαμάτων ασκούν ευεργετική επίδραση στην ψυχοδιανοητική κατάσταση του ανθρώπου και έχουν πολύ καλά αποτελέσματα σε ψυχολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα.

 

Τα Ιάματα του Μπάχ παρασκευάζονται από υγιή και ώριμα άνθη άγριων λοπυλουδιών και δένδρων , δεν αντιδοτούν άλλη θεραπευτική αγωγή , δεν προκαλούν εθισμό και δεν δημιουργούν παρενέργειες στον οργανισμό. Είναι αγνά παρασκευάσματα που λειτουργούν στο ενεργειακό μας πεδίο και πίνοντας μερικές σταγόνες κατά την διάρκεια της ημέρας μας προσφέρονται δονήσεις γαλήνης , αισιοδοξίας , αυτοπεποίθησης , αγάπης , δύναμης , θάρρος , ήρεμη σκέψη , αποφασιστικότητα. Τα Ανθοϊάματα μπορούν να ληφθούν ως συμπληρωματικά άλλων θεραπειών όπως ομοιπαθητική , κλασσική ιατρική , ψυχοθεραπεία , βοτανοθεραπεία , Μπόουτεκ, σιάτσου , ρεφλεξολογία , αλλά μπορούν επίσης να ληφθούν και μόνα τους. Η ανθοθεραπεία για να έχει αποτελεσματικότητα και διάρκεια και για να αντιμετωπιστεί μια λανθασμένη εσωτερική κατάσταση σε βάθος , χρειαζόμαστε ένα έμπειρο θεραπευτή ο οποίος θα μας ακούσει με ευσυναίσθηση και αγάπη.

 

Ο θεραπευτής θα μας δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και θετικής στάσης έτσι ώστε να εκφράσουμε ελεύθερα τα συναισθήματά μας και να ξετυλίξουμε την ιστορία της ψυχής μας. Mας δίνεται η ευκαιρία σε μια συνεδρία να περπατήσουμε στον εσωτερικό μας κήπο και να δούμε τα υπέροχα λουλούδια και τα καρποφόρα δένδρα που βρίσκονται μέσα σε αυτόν.

 

Ταυτόχρονα θα παρατηρήσουμε τα άγρια χόρτα και τα ξεραμένα φύλλα της ψυχής μας , που εμποδίζουν την ανθοφορία και την καρποφορία της ψυχής μας. Η ζωή είναι ένα υπέροχο ταξίδι και ο Έντουαρτ Μπάχ μας διδάσκει , ότι τα εμπόδια και οι πρωταρχικές ασθένειες του ανθρώπου είναι τα ίδια μας τα ελαττώματα, ο υπέρμετρος εγωϊσμός , το μίσος , η απληστία , η υπερ Ο θεραπευτής επιλέγει από τα 38 Ανθοϊάματα έξι κάθε φορά και φτιάχνει ένα μίγμα που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη εσωτερικά κατάσταση του ασθενούς και πίνοντάς τα κατά την διάρκεια της ημέρας τον βοηθά να βγεί από το μαύρο σύννεφο μιας δεδομένης στιγμής της ζωής του.

 

Κτανοεί την χρόνια αρνητική στάση που έχει απέναντι στη ζωή , τον βοηθά να ανοίξει την καρδιά του και να καλωσορίσει την Αγάπη , την Ενότητα ,την Χαρά και την Δημιουργία. Έτσι αρχίζει το Θέλω να ισορροπεί με το Πρέπει βοηθώντας έτσι την εναρμόνηση της Προσωπικότητας με το Νου και τον Νου με τις επιταγές της Ψυχής. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα νιώθουμε μεγάλη συναισθηματική ανακούφιση και αποκτάμε την δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις συναισθηματικές απαιτήσεις της καθημερινότητας ,εμπιστευόμαστε τον εαυτόν μας παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή και αρχίζουμε να απολαμβάνουμε το παρόν με χαρά και αισιοδοξία.ηφάνια , η σκληρότητα , ο θυμός και οτιδήποτε δρά ενάντια στην ενότητα του εαυτού μας , στην ενότητα με τους άλλους ανθρώπους και στην ενότητα με τον ίδιο τον Θεό.

 

Ο Ιατρός και ο θεραπευτής επισημαίνει στον ασθενή τα βασικά λάθη που πρέπει να απαλείψει και τον βοηθά να τα αντικαταστήσει με τις αντίστοιχες αρετές , όπως επίσης να αποκτήσει Γνώση του Αληθινού Εαυτού του.

 

Τα Ιάματα επιδρούν έμμεσα και στο σωματικό επίπεδο. Χρόνιες λανθασμένες εσωτερικές καταστάσεις που βρίσκονται εγκλωβισμένες στο υποσυνείδητο μας , έντονο στρές , ο αρνητικός τρόπος σκέψης και η συσσωρευμένη ένταση και αρνητικότητα σωματοποιούνται και προκαλούν μυοσκελετικούς πόνους , αϋπνία, καταβεβλημένο νευρικό σύστημα , αδύναμο ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα , ορμονικά προβλήματα , άσθμα , νευρικότητα.

 

Διορθώνοντας τα λάθη μας και κατανοώντας την έννοια της συγχωρήσης , ανοίγουμε την ύπαρξή μας μπροστά στην πηγή της Ζωής και της Αγάπης. Το σώμα μας γεμίζει ενέργεια και ζωή και ελευθερώνουμε τα μπλοκαρίσματά μας. Όταν η Αγάπη καλλιεργείται για τον Εαυτόν μας και τον Συνάνθρωπό μας η καρδιά είναι υγιέστατη. Η υπερηφάνεια και η δυσκαμψία του Νου προκαλεί ασθένειες δυσκαμψίας και  σκληρότηας στο σώμα. Ο Εγωισμός προκαλεί νευρασθένειες και κατάθλιψη.

 

Με τα Ανθοϊάματα του Μπάχ φέρνουμε ένα καταρράκτη Φωτός και Θετικής Ενέργειας μέσα μας , βοηθόντας μας έτσι να ξεπλυθούμε απο τα αρνητικά στοιχεία του ψυχισμού μας. O Dr. Έντουαρτ Μπάχ μας διδάσκει πως δεν υπάρχει μισός δρόμος για την Ανθρωπότητα. Πρέπει να αναγνωρισθεί η Αλήθεια , να ζήσουμε με Απλότητα και ο Άνθρωπος να ενωθεί με τον Άπειρο  νόμο της Αγάπης του Δημιουργού του. Χρειάζεται να συμμετέχουμε στο Μεγάλο Θεϊκό σχέδιο, να είμαστε ευτυχισμένοι και να μεταδίδουμε Χαρά και Αγάπη.

 

Τα 38 Ανθοϊάματα  με τις αντίστοιχες θεραπευτικές ενδείξεις τους είναι:

 

AGRIMONY

Λέξεις – κλειδιά : Νοητικός βασανισμός , ανησυχία που κρύβεται από τους άλλους.

 

ΑSPEN

Λέξεις – κλειδιά : Αόριστοι φόβοι άγνωστης προέλευσης , ανησυχία , φοβίες.

 

BEECH

Λέξεις – κλειδιά : Αδιαλαξία , κριτική , βιαστικές επικρίσεις.

 

CENTAURY

Λέξεις – κλειδια : Αδύνατη θέληση , επηρεάζεται πολύ εύκολα ,πρόθυμοι υπηρέτες.

 

CERATO

Λέξεις – κλειδιά : Έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό του , αμφιβολία για τις ικανότητές του, ανοησία.

 

CHERRY PLUM

Λέξεις – κλειδιά : Απελπισία , φόβος μήπως χάσει τον έλεγχο του νου , φόβος μήπως κάνει κάτι φρικτό.

 

CHESTNUT BUD

Λέξεις – κλειδιά : Δεν παίρνει μαθήματα από τις εμπειρίες , έλλειψη παρατηρητικότητας στα μαθήματα που δίνει η ζωή , γι’ αυτό και υπάρχει η ανάγκη της επανάλειψης τους.

 

CHICORY

Λέξεις – κλειδιά : Ατομικισμός , φιλαυτία , αυτολύπηση.

 

CLEMATIS

Λέξεις – κλειδιά : Αδιαφορία , ονειροπόληση , αφηρημάδα , απώλεια αισθήσεων.

 

CRAB APPLE

Λέξεις – κλειδιά : Το καθαριστικό Ίαμα . Αποθάρρυνση , απελπισία.

 

ELM

Λέξεις – κλειδιά : Συναισθήματα ανικανότητας κατά περιόδους , εξάντληση από έντονη προσπάθεια για τελειότητα.

 

GENTIAN

Λέξεις – κλειδιά : Αμφιβολία , καταπίεση , αποθάρρυνση.

 

GORSE

Λέξεις – κλειδιά : Απελπισία , απόγνωση.

 

HEATHER

Λέξεις – κλειδιά : Εγωκεντρισμός , υπερβολική μέριμνα για τον ευατό.

 

HOLLY

Λέξεις – κλειδιά : Μίσος , φθόνος , ζηλοφθονία ,καχυποψία.

 

HONEYSUCKLE

Λέξεις – κλειδιά : Εμμονή σε σκέψεις του παρελθόντος , νοσταλγία , επιθυμία επιστροφής στα ” πάτρια “.

 

ΗΟRΝΒΕΑΜ

                     

Λέξεις – κλειδιά : Kαταπόνηση , κόπωση , νοητική και σωματική εξάντληση.

 

ΙMPATIENS

Λέξεις – κλειδιά : Ανυπομονησία , ευερεθιστικότητα , εξαιρετική νοητική ένταση.

 

LARCH

Λέξεις – κλειδιά : Έλλειψη εμπιστοσύνης , αναμονή αποτυχίας , αποθάρρυνση.

 

MIMULUS

Λέξεις – κλειδιά : Φόβος ή ανησυχία από γνωστή αιτία.

 

MUSTARD

Λέξεις – κλειδιά : Μαύρη κατάθλιψη , μελαγχολία , κατήφεια.

 

OAK

Λέξεις – κλειδιά : Αποθάρρυνση , απόγνωση , αλλά η προσπάθεια δεν σταματά ποτέ.

 

OLIVE

Λέξεις – κλειδιά : Ολοκληρωτική εξάντληση , νοητική κόπωση.

 

PINE

Λέξεις – κλειδιά : Kατηγορεί τον εαυτό του , αισθήματα ενοχής , αποθάρρυνση.

 

RED CHESTNUT

Λέξεις – κλειδιά : Υπερβολικός φόβος και ανησυχία για τους άλλους.

 

ROCK ROSE

Λέξεις – κλειδιά : Τρόμος , πανικός , εξαιρετικά μεγάλος φόβος.

 

ROCK WATER

 

Λέξεις – κλειδιά : Αυτο-καταπίεση , αυταπάρνηση , αυτο-βασανισμός.

 

SCLERANTHUS

Λέξεις – κλειδιά : Αβεβαιότητα, αναποφασιστικότητα , διστακτικότητα , ανισορροπία.

 

SWEET CHESTNUT

Λέξεις – κλειδιά : Υπερβολική νοητική αγωνία , απελπισία , απόγνωση.

 

VERVAIN

Λέξεις – κλειδιά : Ένταση , στρές , υπερβολικός ενουσιασμός.

 

VINE

Λέξεις – κλειδιά : Κυριαρχία , αδιαλλαξία , φιλοδοξία.

 

WALNUT

Λέξεις – κλειδιά : Υπερευαισθησία σε ιδέες και επιρροές. Το Ίαμα αυτό ” κόβει δεσμά “.

 

WATER VIOLET

Λέξεις – κλειδιά : Υπερηφάνεια , διάκριση.

 

WHITE CHESTNUT

Λέξεις – κλειδιά : Επίμονες ανεπιθύμητες σκέψεις , νοητικές φιλονικίες και συζητήσεις.

 

WILD OAT

Λέξεις – κλειδιά : Αβεβαιότητα , απελπισία , ανικανότητα.

 

WILD ROSE

Λέξεις – κλειδιά : Παραίτηση , απάθεια.

 

WILLOW

Λέξεις – κλειδιά : Μνησικακία , πικρία.

 

RESCUE REMEDY

To Rescue Remedy (Ίαμα της Διάσωσης) είναι ένα σύνθετο Ίαμα , που δημιούργησε ο Δρ. Μπάχ για να χρησιμοποιείται σε επείγουσες καταστάσεις.

 

Έντουαρτ Μπάχ

Mια μεγαλειώδης προοπτική ανοίγεται μπροστά μας ! Βλέπουμε ότι η αληθινή θεραπεία δεν επιτυγχάνεται με την αντίταξη κακού στο κακό, αλλά με την αντικατάσταση του κακού με το καλό, με την αντικατάσταση του σκότους από το φώς. Κατανοούμε επίσης τώρα, ότι δεν πολεμάμε την ασθένεια με ασθένεια και δεν προσπαθούμε να απομακρύνουμε τις αρρώστιες με τις ουσίες εκείνες που τις προκαλούν. Αντίθετα, καταπολεμάμε την αρνητική ιδιότητα, πράγμα που θα απαλείψει το κακό “.    

Έντουαρτ Μπάχ