USUI REIKI – ΤO ΦΩΣ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ

Συνεδρίες-Σεμινάρια-Μυήσεις Α’-Β’-Γ’ βαθμού Ρέϊκι-Ομάδες Αυτογνωσίας,Θετικού Οραματισμού και Διαλογισμού

 

 

Το Ρέϊκι είναι μια αρχαία θεραπευτική Τέχνη, που εφαρμόζεται με ένα απαλό άγγιγμα των χεριών του θεραπευτή στο σώμα του θεραπευόμενου, πάνω από τα ρούχα.

 

Πρόκειται για ένα ολιστικό θεραπευτικό σύστημα που δημιουργεί σωματική, νοητική, συναισθηματική και πνευματική ισορροπία.
Το Ρέϊκι είναι Ιαπωνική λέξη και σημαίνει “Συμπαντική ζωτική ενέργεια”.
Rei  σημαίνει “σύμπαν¨ και ki “ενέργεια”.
Το Ρέϊκι ενισχύει την αυτοθεραπεία, δυναμώνει το σώμα, το χαλαρώνει και το καθαρίζει από αρνητικές επιδράσεις.
Φέρνει την ισορροπία στα ενεργειακά κέντρα του σώματος ( τσάκρα) και επαναφέρει την αρμονία στην ανθρώπινη ύπαρξη.
Στην διάρκεια  μιας ατομικής συνεδρίας, ο θεραπευτής, ως αγωγός της ενέργειας αυτής και σε κατάσταση εσωτερικής αρμονίας, πετυχαίνει να προσφέρει την ευεργετική ζωτική ενέργεια στον  θεραπευόμενο.
Ο θεραπευόμενος νοιώθει να απελευθερώνονται αρνητικά συναισθήματα και ένταση και νοιώθει βαθειά χαλάρωση και αναζωογόνηση σε όλο το σώμα.

 

Οι πέντε αρχές του Ρέϊκι:

 

Mόνο για σήμερα μην ανησυχείς.
Μόνο για σήμερα μην θυμώνεις
Μόνο για σήμερα εργάσου τίμια και να είσαι Αληθινός
Μόνο για σήμερα να σέβεσαι κάθε έμβιο όν.
Μόνο για σήμερα δείξε ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες Του.

 

Αποτελούν βαθιές αλήθειες και αντνακλούνται στην καρδιά και στην ψυχή κάθε ανθρώπου που επιλέγει μια πιό συνειδητή ζωή και γεμάτη αγάπη, σεβασμό, γαλήνη, χαρά και δημιουργία.
Μας οδηγούν στην ατραπό της Αλήθειας, της Απλότητας και της Αγάπης.
Η ενέργεια του Ρέϊκι ρέει σε απεριόριστες ποσότητες και μας αναπτύσσει πνευματικά, μας μεταμορφώνει και μας χαρίζει ψυχική γαλήνη και πνευματική ευλογία.
Η εκμάθηση της θεραπευτικής μεθόδου του Ρέϊκι περιλαμβάνει τρείς βαθμούς συντονισμού με την συμπαντική ζωτική ενέργεια.
Στον  1ον βαθμό ο/η δάσκαλος/α Ρέϊκι μεταδίδει την θεραπευτική ικανότητα στον μαθητή και τον διδάσκει να την εξασκεί μέσα σε ένα ΣαββατοΚύριακο.
Εάν το επιθυμεί μπορεί να προχωρήσει αργότερα και στον επόμενο βαθμό.
Το Φώς του Ρέϊκι είναι Ευλογία, Αγάπη, Αρμονία, Ισορροπία, Γαλήνη, Δύναμη.

 

Με την  Αθηνά Σαλωνίδου
Δασκάλα Mάστερ Ρέϊκι.
Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ρέϊκι
Μέλος του International Center For Reiki Training – William  Lee Rand.

Για περισσότερες πληροφορίες και για ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε τον τομέα της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ της ιστοσελίδας μας.

(Σεμινάρια, Συνεδρίες , Μυήσεις Α’, Β’, Γ’ βαθμού Ρέϊκι, Ομάδες Ρέϊκι,  Αυτογνωσίας, Διαλογισμού και Θετικού Οραματισμού).


ΡΕΙΚΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Μια από τις πιο βαθιές εμπειρίες που μπορείτε να βιώσετε με το Ρέϊκι είναι η μαγεία της ένωσης της αγάπης που δημιουργείται όταν η ενέργεια δωρίζεται στα παιδιά. Το να δοθεί το Ρέικι στα παιδιά, σημαίνει να τα βοηθήσουμε να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν αρμονικά και να αναπτυχθούν σε αυτά τα καλύτερα χαρίσματα και αρετές και  να τους δοθεί μια βοήθεια που θα τους είναι χρήσιμη καθ¢ όλη την διάρκεια της ζωής τους.

 

Κατά βάθος είναι σαν να τους διδάσκεται μια καινούργια γλώσσα, η γλώσσα της Καρδιάς και της Αρμονίας. Τα παιδιά είναι πολύ περισσότερο ευαίσθητα από τους ενήλικες εις την ζωτική ενέργεια γιατί, την στιγμή της γέννησης, είναι συνδεδεμένα με την Συμπαντική Ενέργεια δια μέσου των ενεργειακών καναλιών ή τσάκρα. Η ζωτική ενέργεια τείνει να εξαφανιστεί μέσα στο πρώτο έτος της ηλικίας τους αλλά η συνείδηση των παιδιών διατηρεί ακόμη την μνήμη, για αυτό τον λόγο και οι θεραπείες των παιδιών είναι περισσότερο αποτελεσματικές από ότι στους ενήλικες.

 

Το Ρέικι είναι μια μεγάλη πράξη αγάπης για τα παιδιά γιατί το να τα προτρέψεις από νωρίς να χρησιμοποιήσουν αυτή την πρακτική θα τους βοηθήσει καθ¢ όλη την διάρκεια της ζωής τους. Το Ρέικι διδάσκει να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τα εμπόδια στην ζωή τους, στο να δημιουργήσουν καλύτερες  κοινωνικές σχέσεις, στο να κατανοήσουν καλύτερα τους εαυτούς τους και τους άλλους. Στο σπίτι και την οικογένεια, όταν οι γονείς και τα παιδιά χρησιμοποιούν το Ρέικι, υπάρχει μεγαλύτερη αρμονία, αυξάνει η αμοιβαία κατανόηση και αγάπη. Όποιος από παιδί έχει δεχθεί πολύ αγάπη και αφοσίωση θα είναι σε βαθμό να συνεχίσει να δίνει απλόχερα αυτά τις δύο αρετές και για πάντα.

 

Αυτό το σεμινάριο προσφέρει στα παιδιά, ένα δυναμικό εργαλείο, που τα βοηθά στην αυτοενδυνάμωση, καθώς εξερευνούν το δρόμο τους μέσα από τις αλλαγές της ζωής τους, από την παιδική ηλικία στην εφηβεία. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να ακούν το σώμα τους και τα συναισθήματά τους, εκφράζοντάς τα δημιουργικά και να λειτουργούν πάνω σε αυτά με έναν υγιή και υπεύθυνο τρόπο, ο οποίος προωθεί τον σεβασμό στον εαυτό και στους άλλους. Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα παιδιά : ένας τρόπος για να αισθάνονται ενδυναμωμένα και με αυτοπεποίθηση στις δικές τους ικανότητες, παραμένοντας γειωμένα και γαλήνια.
To Ρέικι 1ου βαθμού για παιδιά γίνεται μέσα από ζωγραφική, κολλάζ, μουσική, ηχογαβάθες , κρυστάλλους, αύρα-σώμα και μάντρας.

 

Το Ρέικι βοηθά τα παιδιά να αντιληφθούν την ύπαρξη και την αξία του πνευματικού κόσμου και τα στρέφει προς τη συνειδητή σύνδεσή τους με αυτόν ως πηγή ενέργειας και φωτός.

 

Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών ΙΑΘΕΙΗΝ
Θράκης 138 Πετρούπολη
Τηλ. 210-57 44 997 e-mail info@iathiein.gr
Web site www.iathiein.gr