ΚΑΡΟΥΝΑ ΡΕΙΚΙ – ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ

KARUNA REIKI ®

 

KARUNA REIKI ® (Καρούνα Ρέικι)
Του Γουïλιαμ Λη Ραντ (William Lee Rand)

 

Γουïλιαμ Λη Ραντ

To Karuna Reiki διαμορφώθηκε μέσα από την χρήση του Ουσούι (Usui) και του Θιβετιανού Ρέικι από μία επιθυμία και γνώση ότι πάντοτε υπάρχει κάτι μεγαλύτερο προς ανακάλυψη. Η αγάπη του Δημιουργού είναι αστείρευτη και για αυτό δεν υπάρχει όριο στα καλά πράγματα που είναι δυνατόν να προκύψουν για αυτούς που ψάχνουν. Πάντα μπορεί να προκύψει κάτι καλύτερο από κάτι άλλο όσο καλό και εάν είναι αυτό. Μέσα από την κατανόηση αυτού του πράγματος , το Karuna Reiki άρχισε να εκδηλώνεται εδώ στη Γη. Το λέω με αυτό τον τρόπο διότι οτιδήποτε μπορούσε να υπάρξει , υπάρχει τώρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιθυμεί κανείς κάτι καλύτερο και να είναι έτοιμος να ακολουθήσει ενεργητικά την εσωτερική συνείδησή του με σκοπό να το υλοποιήσει στην ζωή του.

 

Η Κaruna Reiki είναι μια Σανσκριτική λέξη και χρησιμοποιείται στον Ινδουισμό, Βουδισμό, και Ζεν. Μεταφράζεται ώστε να σημαίνει την οποιαδήποτε δράση αναλαμβάνεται για να ελαττωθεί η οδύνη των άλλων, καθώς επίσης θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «συμπονετική δράση», δεν είναι ένα συνηθισμένο είδος συμπόνιας, αλλά προέρχεται από μια απεριόριστη θάλασσα ΑΓΑΠΗΣ. Αυτό το είδος της συμπόνιας όταν συνδυαστεί με σοφία μπορεί να οδηγήσει κάποιον στην φώτιση. Και αφού φωτιστούν , όλοι εκείνοι που ακολούθησαν αυτό το δρόμο, αναγκάζονται από την μεγάλη ΑΓΑΠΗ που έχει αναπτυχθεί στις καρδιές τους να στρέψουν την προσοχή τους προς την μείωση της οδύνης και να βοηθήσουν τους άλλους να φωτιστούν και αυτοί. Τα όντα που ακολούθησαν αυτό τον δρόμο κατοικούν μέσα σε αυτή την απεριόριστη θάλασσα αγάπης, έχουν απεριόριστη δύναμη, ενώ ταυτόχρονα έχουν απεριόριστη καλοσύνη. Έχουν τελειοποιήσει την γνώση τους στην Καρούνα και έχουν γίνει αγγελιοφόροι της. Είναι σαν προβολείς που στέλνουν θεραπευτική δύναμη προς κάθε κατεύθυνση του Σύμπαντος.

 

Η Προέλευση του Συστήματος Καρούνα Ρέικι.

 

Το σύστημα Καρούνα Ρέικι αναπτύχθηκε από τον Γουίλιαμ Λη Ραντ (William Lee Rand) και άλλους θεραπευτές στο Διεθνές Κέντρο για Εκπαίδευση Ρέικι (Τhe International Center for Reiki Training) . Αυτή είναι η περιγραφή του Γουίλιαμ Λη Ραντ για το πώς προήλθε : «Έλαβα την εκπαίδευση μου στο Ουσούι Ρέικι το 1981 και το 1982 ενώ ζούσα στην Χαβάη. Έγινα Ουσούι Ρέικι Μάστερ το 1989 αφού μετακόμισα στο Μίτσιγκαν. Αφού έγινα μάστερ, αποφάσισα να μελετήσω   με άλλους Ρέικι μάστερ έτσι ώστε να εμβαθύνω την κατανόηση μου στο Ρέικι. Συνέχισα παίρνοντας εκπαίδευση Ουσούι μάστερ από άλλους τρεις Ουσούι μάστερ επίσης. Καθώς ταξίδευα στην χώρα και σε άλλες χώρες διδάσκοντας και εξασκώντας το Ρέικι , είχα ως αρχή μου να ανταλλάσσω αγωγές, πληροφορίες , συντονισμούς και τεχνικές με άλλους Ρέικι μάστερ και πρακτίσιονερ. Αισθάνομαι ότι πρόκειται για μια μελέτη δίχως τέλος και ότι μπορούν να έρθουν ακόμα μεγαλύτερα οφέλη από την Ανώτερη Δύναμη εάν τα αναζητούμε. Μέσω της διαδικασίας μελέτης με πολλούς Ρέικι μάστερς , ανέπτυξα μια βαθύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι διαδικασίες των συντονισμών , τα σύμβολα και οι θεραπευτικές ενέργειες.

 

Αρχικά δεν είχα την πρόθεση να δημιουργήσω ένα νέο σύστημα Ρέικι, αλλά ξεκινώντας το 1989 περίπου , άρχισαν να μου δίνονται σύμβολα και διαδικασίες συντονισμών μη Ουσούι Ρέικι τα οποία θεωρούνταν ότι είχαν όφελος. Αρχειοθέτησα αυτά τα σύμβολα μαζί με τις διαδικασίες συντονισμών που περιείχαν μερικά από αυτά και επίσης άρχισα να πειραματίζομαι με μερικά από αυτά. Μετά από μερικά χρόνια , είχα μια καλή συλλογή και πολλοί μαθητές μου άρχισαν να με ρωτούν για αυτά τα επιπλέον σύμβολα θέλοντας να μάθουν εάν μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν. Τον χειμώνα του 1993 συγκέντρωσα μερικούς από τους καλύτερους μαθητές μου οι οποίοι ήταν πνευματικά ευαίσθητοι , να πειραματιστούμε με τα επιπλέον σύμβολα, να τα δοκιμάσουμε και να αποφασίσουμε ποια ήταν τα πιο χρήσιμα. Ζητήσαμε καθοδήγηση και μέσω της διαδικασίας προήλθε μια νέα ομάδα συμβόλων που έμοιαζαν να έχουν την καλύτερη ενέργεια. Τα σύμβολα που επιλέξαμε είχαν διοχετευτεί με τσάνελινκ από αρκετούς Ρέικι μάστερ, συμπεριλαμβανομένων των Marcy Miller, Kellie-Ray Marine , Pat Courtney, Catherine Mills Bellamont και  Marla Abraham. Επίσης πειραματιστήκαμε με την διαδικασία συντονισμού που να συνδυάζεται με αυτά. Αργότερα , καθοδηγήθηκα στην περαιτέρω ανάπτυξη της διαδικασίας συντονισμού και αυτό τελικά εξελίχθηκε σε ένα νέο σύστημα Ρέικι.

 

Μέσα σε όλη την διαδικασία προσευχόμουν για βοήθεια από την Ανώτερη Δύναμη και ζητούσα να συνδεθώ με μια θεραπευτική ενέργεια που θα είχε το μεγαλύτερο όφελος. Το 1995, καθοδηγήθηκα να καθορίσω σαφέστερα το σύστημα και να το ονομάσω Karuna Reiki το οποίο θα μπορούσε να οριστεί ως το Ρέικι της Συμπόνιας. Ενώ μερικά από τα σύμβολα του Καρούνα Ρέικι είναι τα ίδια με εκείνα που χρησιμοποιούνται από άλλες σχολές και συστήματα , επειδή οι συντονισμοί είναι διαφορετικοί και η πρόθεση είναι διαφορετική, οι ενέργειες που συνδέονται με το Καρούνα Ρέικι είναι μοναδικές στο σύστημα.

 

Καρούνα και Πνευματική Καθοδήγηση.

 

Αν και το Καρούνα Ρέικι δεν είναι θρησκεία , πολλοί ανακάλυψαν ότι έλαβαν θεραπεία και καθοδήγηση από πνευματικά όντα.
Η συστηματική εργασία με την ενέργεια του Καρούνα Ρέικι δυναμώνει την επίγνωσή μας και την σύνδεση μας με την αγνότερη πνευματική καθοδήγηση , όπως αυτή που προέρχεται από τον Ιησού, την Μητέρα  Μαρία, την Κουάν Γιν, , τον Άγιο Γερμανό  και τους άλλους Αναληφθέντες Διδασκάλους, αγγέλους και Αρχαγγέλους.
Σε ένα από τα πρώτα μαθήματα Καρούνα Ρέικι μάστερ, πραγματικά γνωριστήκαμε με την Αβαλοκιτεσβάρα που ενσωματώνει την βουδιστική αρχή της συμπόνιας. Σύμφωνα με το λεξικό Σαμπάλα για τον Βουδισμό και το Ζεν, στην Αβαλοκιτεσβάρα έχει δοθεί ο τίτλος της Μαχακαρούνα ή της «Μεγάλης Συμπόνιας».
Αβαλοκιτεσβάρα σημαίνει επίσης «Ήχος που φωτίζει τον Κόσμο».
Συχνά απεικονίζεται με πολυάριθμα χέρια , που συμβολίζει την ικανότητα της Αβαλοκιτεσβάρα να εργάζεται για το καλό όλων των αισθανόμενων όντων με τρόπο που να αντιστοιχεί σε κάθε κατάσταση.
Επίσης είναι γνωστή ως η «Κάτοχος Λωτού» επειδή κρατά ένα γαλάζιο λωτό στα χέρια της . Μερικές φορές παίρνοντας ανδρική ή γυναικεία μορφή , η Αλαβοκιτεσβάρα προσφέρει βοήθεια σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης.

 

 

Κουάν Γιν

 

 

Κουάν Γιν

Η Κινέζικη και συχνά θηλυκή μορφή της Αβαλοκιτεσβάρα , είναι η Κουάν Γιν και η Ιαπωνική μορφή είναι η Κάνον. Η Θιβετιανή ενσάρκωση είναι η Τσενρέζι, που επίσης θεωρείται ότι είναι η προστάτης της «χώρας του χιονιού». Συχνά πιστεύεται ότι Τσενρέζι έχει μετενσαρκωθεί ως Δαλάι Λάμα και Κάρμαπα. Οι Κάρμαπα έχουν εργαστεί για το καλό όλων των αισθανόμενων όντων και υπήρξαν η πνευματική αρχή των τούλκου, της παλαιότερης γενεαλογίας του Θιβετανικού Βουδισμού. Ο Κάρμαπα κατά τις τελετές φορούσε μια μαύρη κορώνα η οποία υποδείκνυε ότι ήταν μια ενσάρκωση της Αβαλοκιτεσβάρα.

 

 

Αβαλοκιτεσβάρα

Αβαλοκιτεσβάρα

Το Τούλκου μεταφράζεται ως «σώμα μεταμόρφωσης» και θεωρείται ως ένα σπουδαίο μέσο για την διασφάλιση της πνευματικής και πολιτικής συνέχειας των μοναστικών ιδρυμάτων. Ένας άλλος Πνευματικός Δάσκαλος που έχει αναγνωριστεί ενορατικά κατά την διάρκεια συνεδρίας Καρούνα Ρέικι είναι η Μητέρα Μαρία. Προσφέρει μια πολύ απαλή ενέργεια , και μερικές φορές φέρνει ένα άρωμα ρόδων. φαίνεται να παρουσιάζεται κυρίως όταν ο αποδέκτης εργάζεται σε θέματα σχέσεων ή θέματα καρδιάς.

 

 

 

Μητέρα Μαρία

Η Κουάν Γιν ως η Κινέζικη Θεότητα της Συμπόνιας και Ευσπλαχνίας προσφέρει βοήθεια όταν κάποιος εργάζεται με παιδιά ή έγκυες μητέρες. Επίσης έχει γίνει αισθητή ενορατικά κατά την διάρκεια εργασίας με σοβαρά ασθενείς, φέρνοντας μαζί της μια συμπονετική  πλήρως αποδεκτή θεραπευτική ενέργεια.

 

 

 

Άγιος Γερμανός

Άγιος Γερμανός

 

Ο Άγιος Γερμανός βοηθά τους αποδέκτες της Καρούνα να μεταμορφώσουν τις δύσκολες καταστάσεις , και να αυξήσουν την ενόρασή τους και την διαισθητική «γνώση».

 

 

 

 

Ιησούς

Ιησούς

 

 

Ο Ιησούς φέρνει μια πολύ ιδιαίτερη ενέργεια αγάπης χωρίς όρους , συχνά γίνεται αισθητός ως πολύ αγνό λευκό ή αργυρό φως.

 

 

 

Αρχάγγελος Μιχαήλ

Αρχάγγελος Μιχαήλ

 

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έχει κάνει γνωστή την παρουσία του σε στιγμές που ο αποδέκτης Καρούνα ήταν φοβισμένος και συναισθηματικά αναστατωμένος ή είχε ανάγκη προστασίας.

 

 

 

Αρχάγγελος Γαβριήλ

Αρχάγγελος Γαβριήλ

 

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ επίσης ήταν παρών κατά την διάρκεια μαθημάτων Καρούνα όπου προσφέρθηκε να πάρει το κάρμα των μαθητών και να το θεραπεύσει για αυτούς ή να τους καθοδηγήσει σε αυτό που χρειάζονται να γνωρίζουν ή να κάνουν για να θεραπευτούν πλήρως.

 

Αυτές είναι μερικές από τις εμπειρίες , με φωτισμένα όντα που είχαν σπουδαστές κατά την διάρκεια μαθημάτων Καρούνα Ρέικι ή όταν έδιναν αγωγές Καρούνα. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι και εσείς συνδεόσαστε με τα πνευματικά όντα που αναφέρονται εδώ ή μπορεί να έχετε άλλες εμπειρίες. Όταν εργαζόμαστε με το Καρούνα  Ρέικι , να το κάνετε με ανοικτό νου και καρδιά. Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε πλήρως την ενέργεια του Καρούνα Ρέικι , τόσο αυτές οι πανέμορφες ενέργειες μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας.

 

Επειδή οι ενέργειες του Καρούνα Ρέικι είναι πιο δυνατές και πιο θεραπευτικέ , θεωρούμε  ότι το Καρούνα Ρέικι είναι το επόμενο στάδιο μετά από αυτό του Ρέικι Μάστερ. Για αυτό και διδάσκεται μόνο σε αυτούς που είναι ήδη Ρέικι Μάστερ. Με τον ίδιο τρόπο που ένας σπουδαστής δεν θα ελάμβανε το Ρέικι ΙΙ χωρίς πριν να έχει πάρει το βαθμό Ρέικι Ι , κατά τον ίδιο τρόπο δεν διδάσκουμε το Καρούνα Ρέικι σε σπουδαστές που δεν έχουν λάβει και εξασκηθεί στο βαθμό Ρέικι Μάστερ. Κατ¢ αυτόν τον τρόπο ο σπουδαστής απολαμβάνει τα μεγαλύτερα οφέλη του επιπέδου Ουσούι Μάστερ.

 

Το Καρούνα Ρέικι έχει 2 επίπεδα και 8 σύμβολα. Κάθε ένα από τα σύμβολα είναι συνυφασμένο με μια διαφορετική συχνότητα και βοηθά με διαφορετικό τρόπο τη θεραπευτική διαδικασία . Υπάρχει ένα σύμβολο για τη μείωση του πόνου και την προετοιμασία για θεραπεία σε βάθος, ένα για θεραπεία σε βαθιά επίπεδα , ένα για να γεμίσει τον αποδέκτη με αγάπη, ένα για την γείωση των ενεργειών , ένα για την δημιουργία γαλήνης και ηρεμίας κ.τ.λ. Έχοντας στη διάθεσή μας περισσότερα σύμβολα είναι σαν ένας επισκευαστής που στην αρχή έχει μόνο τρία ή τέσσερα εργαλεία για να εργαστεί, είναι ικανός να επισκευάσει ένα μεγαλύτερο αριθμό προβλημάτων και μάλιστα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Το Καρούνα Ρέικι φέρνει θεραπευτικές ενέργειες που είναι αξιοσημείωτα δυνατότερες και ικανές να θεραπεύσουν πιο γρήγορα ένα μεγαλύτερο αριθμό δυσκολιών. Πολλοί βιώνουν την ενέργεια να ρέει όχι μόνο στο σώμα και τους βραχίονες , αλλά και εξωτερικά ώστε να περιβάλλει εντελώς τον πρακτίσιονερ καθώς ρέει προς τον αποδέκτη. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια συγκινητική εμπειρία και πολλοί που ήταν Ρέικι μάστερς για χρόνια αρχίζουν να διοχετεύουν θεραπευτικά αποτελέσματα που είναι πολύ πιο ισχυρά από αυτά που βίωναν πρωτύτερα.

 

Ζούμε σε μια θαυμάσια εποχή όπου η αρχαία σοφία συνδυάζεται με τις σύγχρονες μεθόδους για να εξαπλωθούν οι πνευματικές πρακτικέ σε όλο τον κόσμο. Εκατομμύρια άνθρωποι εξασκούν το Ρέικι τώρα και οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται  Αυτό έχει μια ισχυρή επίδραση στις πνευματικές ζωές μας και μας βοηθά να θεραπεύσουμε τον πλανήτη. Καθώς ο ρυθμός επιταχύνεται, η παγκόσμια ειρήνη γίνεται εφικτή. Ας χρησιμοποιήσουμε την θεραπευτική ενέργεια που έρχεται σε εμάς τώρα για να θεραπεύσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους.

 

ΕΙΘΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ.

 

Πιστοποιημένη Δασκάλα ΚΑΡΟΥΝΑ ΡΕΙΚΙ ΜΑΣΤΕΡ (KAROUNA REIKI  MASTER)
ΑΘΗΝΑ ΣΑΛΩΝΙΔΟΥ

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα του William Lee Rand.

www.reiki.org