ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

 

Ο Κάθε Άνθρωπος είναι …


…ίδιος με άλλους…
…ίδιος με μερικούς άλλους…
…διαφορετικός από όλους…

 

Dr.  Γεωργιάδης Γεώργιος

 

“Η ζωή είναι σύντομη , η δε ιατρική τέχνη μακρόχρονη , η ευκαιρία φευγαλέα , η πείρα απατηλή και η ορθή κρίση των πραγμάτων δύσκολη”.

“Το σώμα μας έχει τη δυνατότητα να αυτο-θεραπεύεται.
Ύψιστη σημασία έχουν:
H διατροφή , η κίνηση , το περιβάλλον, ο τρόπος ζωής , ο τρόπος σκέψης”.

 

Και Σώμα και Νους και Συναίσθημα

 

Ο άνθρωπος λειτουργεί ως ένα σύνολο, όπου το Σώμα, ο Νους και το Συναίσθημα είναι τρία συγκοινωνούντα μέρη εκ των οποίων το ένα επηρεάζει το άλλο.

 

Άν κάτι δεν πάει καλά σε κάποιο σημείο του οργανισμού , σίγουρα το πρόβλημα θα αντανακλαστεί παντού.

 

Εάν σε ένα σπίτι βρωμίσει ένα από τα πέντε δωμάτια, σε λίγο να περιμένουμε ότι θα μυρίσουν και τα υπόλοιπα. Εάν μάλιστα τύχει και βουλώσει η κεντρική αποχέτευση του σπιτιού ( δυσκοιλιότητα) (βλέπε και δυσβίωση εντέρου στον τομέα της Ενημέρωσης), σε λίγο κανένας δεν θα αντέχει να μείνει εκεί μέσα. Όταν λοιπόν βουλώσει ο υπόνομος που έχουμε στην κοιλιά μας , δηλαδή το έντερο , ένα πράγμα μπορούμε να πούμε με σιγουριά, χωρίς να χρειάζεται να ξέρουμε γράμματα ή να έχουμε τελειώσει πανεπιστήμιο : αυτός ο οργανισμός σίγουρα δηλητηριάζεται από τοξίνες. Άν τύχει μάλιστα αυτός ο άνθρωπος να δηλητηριάζεται και από τις σκέψεις του και να μην εκφράζει τα συναισθήματά του, σίγουρα κοιμάται αγκαλιά με τη βόμβα. Κάποια μέρα , αργά ή γρήγορα , αυτή η βόμβα θα σκάσει. Άν τύχει και παρουσιάσει ΚΑΡΚΙΝΟ, για την “κλασσική ιατρική” η αιτία του είναι άγνωστη.

 

Όμως , για την ιατρική της απλής λογικής , από την στιγμή που ένας οργανισμός είναι γεμάτος δηλητήρια , είναι προφανώς τι φταίει. Αντί λοιπόν ο γιατρός να ψάχνει την αιτία μιας παθολογίας στα απίθανα, ας κοιτάξει τα προφανή που έχει μπροστά του.

 

Σε κάθε πάθηση, πρέπει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει και στα τρία επίπεδα της ύπαρξής μας, σε σχέση με τον τρόπο ζωής:

 

ΣΩΜΑ

 

Η διατροφή μας , ο αέρας που αναπνέουμε , το νερό που πίνουμε, οι στάσεις του σώματος που πέρνουμε κατα την διάρκεια της ημέρας , εάν αθλούμαστε ή όχι, εάν η λειτουργικότητα του εντέρου και γενικά εάν όλα μας τα όργανα και οι λειτουργίες των συστημάτων του σώματος λειτουργούν σωστά , εάν αναπαυόμαστε και  χαλαρώνουμε κ.ά., συνθέτουν ένα βιολογικό σύστημα επιδράσεων.

 

ΝΟΥΣ
                 

Ένα θετικό ή αρνητικό μοντέλο σκέψεων που έχουμε επηρεάζει όλες τις ψυχοσωματικές μας λειτουργίες. Το να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο και η απαλλαγή από τα περιοριστικά μας πιστεύω βοηθούν σημαντικά στην υγεία και στην θεραπεία μας. Ο νους ζεί στο δικό του κόσμο. Μόνος του μπορεί να μετατρέψει την κόλαση σε παράδεισο και τον παράδεισο σε κόλαση.

 

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

              

Το χρόνιο ανέκφραστο συναισθηματικό φορτίο και η απόσταση ανάμεσα στην έκφραση και στο βίωμα  τοποθετούν τα εκρηκτικά στα θεμέλια του υπαρξιακού μας οικοδομήματος. Θα πυροδοτηθούν την κατάλληλη στιγμή, δημιουργώντας και εκφράζοντας μια παθολογία. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ θα αναγκαστεί να εκφράσει, με παθήσεις, όσα δεν είπε Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ.

 

Ο θυμός, το κλάμα, η αγωνία, ο φόβος, οι ενοχές, ο πανικός, οι ανασφάλειες, ανάλογα με την κληρονομικότητα του καθενός και άλλους πολλούς παράγοντες, ίσως γίνουν  ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΕΛΚΟΣ ΣΤΟΜΑΧΟΥ,  ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ, ΑΫΠΝΙΕΣ, ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ, ΔΥΣΜΗΝΟΡΡΟΙΑ, ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΑ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ, ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΙΤΙΔΑ, ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ, ΥΠΟ – ΥΠΕΡΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ, ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΨΩΡΙΑΣΗ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ και άλλα πολλά.

 

Τα συμπτώματα είναι ο διερμηνέας του υποσυνειδήτου προς το συνειδητό. Οι ασθενείς συνήθως πληρώνουν τους γιατρούς να ψάξουν να βρούν το διερμηνέα και να τον σκοτώσουν. (Δεν είναι τυχαίο που στην αγγλική γλώσσα τα παυσίπονα ονομάζονται painkillers [δολοφόνοι του πόνου].) Θα ήταν πολύ καλύτερο να πληρώσουν τον γιατρό για να τους εξηγήσει τι λέει ο διερμηνέας.

 

Η ζωή απαιτεί μια αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην αναζήτηση των χαρών της Γης και των χαρών του Ουρανού , μιας και ο άνθρωπος ζει ταυτόχρονα χάρη στις γήινες προσόδους και στο οξυγόνο που αναπνέει.

 

Οι χάρες της Γης , τροφή του σώματος , αποκτώνται “με τον ιδρώτα του μετώπου”. Πρέπει να ξέρουμε να τις απολαμβάνουμε όταν βρίσκονται στην διάθεσή μας , δίχως να αναζητούμε αυτές που δεν προορίζονται για μας , δηλαδή πρέπει να μάθουμε πως να μένουμε ικανοποιημένοι από την τύχη μας.

 

Οι χάρες του Ουρανού, τροφή της ψυχής ( ή του αιθερικού σώματος) κερδίζονται. Πρέπει να τις αναζητήσουμε, να τις επιθυμήσουμε. Εξάγονται μέσα από τις δοκιμασίες τις οποίες ανεχόμαστε δίχως διαμαρτυρία, από το δόσιμο του εαυτού μας πρός τους άλλους, από μια επιδίωξη εκλεπτύνσεως των σκέψεων, οι οποίες αποσπώνται σιγά σιγά από την έλξη των χαρών της Γης.

 

Εάν το σώμα και η ψυχή “τρέφονται” κατά τρόπο ίσο και δίκαιο κι ελέγχονται , δίχως υπερβολές ούτε ως πρός την μια κατεύθυνση ούτε προς την άλλη, η διεστραμένη ενέργεια δεν διεισδύει , η ασθένεια δεν υπάρχει…Εάν η πληγωμένη ψυχή κλαίει, το σώμα της απαντά ως ηχώ και υποφέρει . Όταν, όμως , η ψυχή βρίσκεται σε ειρήνη , όταν χαμογελάει , τότε και το σώμα παραμένει σιωπηλό και χαρούμενο.

 

Tο  ” βασικό” νόημα της ολιστικής ιατρικής είναι ότι σε εμάς τους ίδιους οφείλεται η καλή ή κακή κατάσταση της υγείας μας, εκτός βέβαια από καταστάσεις που βρίσκονται υπεράνω της θέλησης μας. Υπ’ αυτήν την έννοια, η ολιστική προσέγγιση θεωρείται σημαντικός παράγοντας πρόληψης. Η δύναμη και το σθένος του κάθε ατόμου αποδεικνύονται έμπρακτα στις επιλογές που κάνει την κάθε μέρα που περνάει.

 

Άν οι επιλογές βασίζονται σε δυσλειτουργικές συνήθειες ή περιοριστικά πιστεύω , κάποια στιγμή , κάποιο μέλος του τρίπτυχου Σώμα – Νους – Συναίσθημα θα αντιδράσει και θα δημιουργήσει ανισορροπία. Θα πρέπει ο άνθρωπος να μην παραλείπει να φροντίζει την υγεία του σώματος του , την ποιότητα των σκέψεών του και την έκφραση των συναισθημάτων του.

 

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι μοναδικά συμπεριφέρεται , σκέφτεται και αισθάνεται. Η ζωή κανενός δεν είναι τέλεια . Όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες ή επώδυνες καταστάσεις και η ασθένεια συμπεριλαμβάνεται σε αυτές. Η διαφορά είναι ότι ορισμένοι άνθρωποι φαίνεται να τα καταφέρνουν καλύτερα από κάποιους άλλους .Σε αυτό παίζει ρόλο η καλή σωματική κατάσταση και η ευελιξία του νοητικού και συναισθηματικού τους κόσμου.

 

Ευθύνη του ολιστικού γιατρού είναι να ακούσει, να διαγνώσει και να προτείνει την ανάλογη θεραπεία. Ευθύνη του ασθενή είναι να πιστέψει στον εαυτόν του και στις δυνατότητές του να αποκτήσει μια διαφορετική προοπτική του τρόπου που ζεί τη ζωή του. Αξίζει να διδαχτεί από την προηγούμενη στάση ζωής που είχε υιοθετήσει και τα αποτελέσματα που είχε για την υγεία του αυτή η στάση. Σίγουρα, χρειάζεται να συμμετάσχει ενεργά, με όσα έχει συμπαιράνει, στη διαδικασία της θεραπείας του.

 

Κανένας γιατρός δεν μπορεί να “εμφυτεύσει” την υγεία. Είναι ανόητο να νομίζει πως όσα χαλά κανείς μόνος του, με τη ζωή που κάνει , θα τους φτιάξουν τα χειρουργία ή τα φάρμακα.  Θα πρέπει ο καθένας μας να ορίσει τα όρια του μέσα στο πλαίσιο της υγείας, με την ευρύτερη έννοια. Δεν πρέπει να είναι οι φοβίες η αιτία για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στη ζωή του.  Ο ρεαλιστικός φόβος είναι χρήσιμος – οι φοβίες κάνουν τη ζωή μας κόλαση, γιατί φέρνουν στην επιφάνεια τη νευρωτική μας συμπεριφορά.

 

ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΑΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

 

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ!

 

Βιογραφικό του Γ. Γεωργιάδη:

 

Γ.Ι. Γεωργιάδης

 

Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Παβίας Ιταλίας

 

Γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Απόφοιτος της Γαλλικής ΣχολήςΑγιος Παύλος (Saint-Paul). Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Παβίας στην Ιταλία όπου και εργάσθηκε στο Κρατικό Σύστημα Υγείας Ιταλίας σαν Οικογενειακός-Γενικός Ιατρός και σαν Ολιστικός-Εναλλακτικός ιατρός επί δεκαετίας.

 

1. Διπλωματούχος της Κλασσικής Γερμανικής Σχολής Ομοιοπαθητικής SAMUEL HAHNEMANN στο Μιλάνο Ιταλίας και μέλος της Ιταλικής Ομοιοπαθητικής Εταιρείας του Μιλάνου.

2. Διπλωματούχος Ομοτοξικολογίας-Μεσοθεραπείας της Κλασσικής Σχολής Βaden-Baden Γερμανίας και μέλος της Ομοτοξικολογικής Ελληνο-Γερμανο-Ιταλικής Εταιρείας.

3. Διπλωματούχος Οξυγόνο-Οζονοθεραπεία της Επιστημονικής Ιταλικής Εταιρείας συμβεβλημένη με την Υγιεινή Επιστημονική Ακαδημία Ιταλίας.

4. Μέλος της Ιταλικής Εταιρείας Υγιεινής και Βιολογικής-Οικολογικής αντιμετώπισης του ανθρώπου με την Μέθοδο KOUSMINE.

5. Σε συνεργασία με την Φυσική Ιατρική του Πανεπιστήμιου του Μιλάνου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έλαβε μέρος σε μαθήματα και θεραπείες μυκητολογίας-SANUM.

6. Είναι γνώστης: Βοτανοθεραπείας, Γεμμοθεραπείας, Λιθοθεραπείας αποδεσμευτικής, Βιοχημικών Αλάτων του SCHUSSLER, Aνθοϊάμματα του Μπαχ , Ιχνοστοιχεία, Νευραλγική θεραπεία, Ηλεκτροβελονισμό.

7. Εκπαιδευμένος Θεραπευτής SRT( Θεραπεία Πνευματικής Ανταπόκρισης)  advanced training  με τον Ρόμπερτ Ντέτζλερ(Robert Dezler) και μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας (Spiritual Response Therapy Association-Washington-Αpril 1991).

8. Pranic Healing Θεραπευτής 1ου και 2ου επιπέδου (1st and 2nd level) εκπαιδευμένος με Ιταλούς δασκάλους , μαθητές του Μaster Choa Kok Sui και μέλος του  ‘Ράμα’ Ελληνικού Οργανισμού για την Διδασκαλία και την Διάδοση του Pranic Healing,  ο οποίος είναι συμβεβλημένος  με τον Ιταλικό A.I.D.I.P.H. (Ιταλικός Οργανισμός για τη Διάδοση και την Διδασκαλία του Pranic Healing).

9. Μυημένος στον 1ο-2ο και 3Α βαθμό USUI REIKI

10. Μυημένος στον 1ο-2ο-3ο και 4ο βαθμό Angelic Reiki