ΑΥΡΑ ΣΩΜΑ

 

Βίκυ Γουόλ

“Ο μεγαλύτερος δάσκαλος βρίσκεται μέσα σου. Αυτό που εμείς προσφέρουμε, είναι απλά οδηγίες”

– Βίκυ Γουόλ.

 

Το Αύρα-Σώμα είναι μια λεπτοφυής ενεργειακή θεραπεία και τα ευεργετικά του αποτελέσματα και η διαδικασία που οδηγεί σε αυτά δεν μπορούν να προσδιοριστούν με τον ίδιο τρόπο όπως οι οδηγίες σε ένα μπουκάλι με χάπια.

 

Aυτά που βρίσκονται μπροστά μας
και
Αυτά που βρίσκονται πίσω μας
ειναι μικροπράγματα
όταν τα συγκρίνεις με
Αυτά που βρίσκονται μέσα μας.

 

Η επιλογή των χρωμάτων και η σειρά που διαλέγονται , λέει πολλά για τον εαυτόν σας – ίσως αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Τα μπουκάλια παρέχουν πληροφορίες για τη στάση σας απέναντι στην ζωή και τους στόχους σας. Αποκαλύπτουν τα τρέχοντα προβλήματά σας, τι έχετε μάθει απο αυτά ως τώρα και τι μπορείτε ακόμη να μάθετε. Τέλος λένε ( και μάλιστα αρκετά πειστικά), ποιά μπορεί να είναι η εξέλιξή σας στο μονοπάτι, όσον αφορά την πνευματική, νοητική, συναισθηματική και φυσική σας διάσταση.

 

Είσαι τα χρώματα που διαλέγεις!

 

Τι είναι το Αύρα – Σώμα; Πώς προέκυψε αυτό το ασυνήθιστο σύστημα χρωμάτων,ευωδιών και μικρών μπουκαλιών ; Γιατί μαγνητίζει τόσο τις καρδιές; Ποιό τελικά είναι το νόημα των λέξεων Αύρα – Σώμα;
Η λέξη Αύρα αναφέρεται στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που περιβάλλει κάθε άνθρωπο, ένα πεδίο ορατό σε αρκετά άτομα με ψυχικές ικανότητες. Επίσης τα μωρά έχουν αυτή την ικανότητα. Η λέξη προέρχεται απο την λατινική γλώσσα Aura και σημαίνει : “παρόμοια με τον άνεμο, μια ανεπαίσθητη πνοή, αυτό που τρεμοπαίζει”.

Σώμα είναι η παλιά ελληνική λέξη για το ” κορμί “.
Στα σανσκριτικά Σώμα είναι ένα μυστηριώδες ποτό που μεταφέρει την ψυχή σε θεϊκή έκσταση. Κανείς δεν γνωρίζει  τι περιέχεται  μέσα σε αυτό το ποτό.

 

Και οι δυό λέξεις μαζί περιέχουν απο την ουσία τους ακόμη περισσότερο νόημα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο λέξεων, δημιουργεί μια ειδική δόνηση. Το ίδιο όπως και με την προσεχτική επιλογή του πρώτου ονόματος ενός ατόμου, που λέγεται πως αποκαλύπτει κάτι σχετικά με τη φύση του. Η ονομασία αυτού του θεραπευτικού συστήματος – που ανακαλύφθηκε απο την Βίκυ Γουόλ, μια Βρετανή χειρούργο χειρο-ποδολόγο και φαρμακοποιό- φανερώθηκε μέσω προσευχής και διαλογισμού. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι και η παύλα ανάμεσα στις λέξεις Αύρα και Σώμα δόθηκε επίσης με  τον ίδιο τρόπο.

 

Το Αύρα – Σώμα αντιπροσωπεύει ένα συνδυασμό θεραπείας με χρώμα και φως. Αυτό γίνεται αντιληπτό απο τη αρχή, σε όποιον το γνωρίζει. Τα μπουκαλάκια, με  τα πολύχρωμα συστατικά τους, συνήθως τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε το φώς να τα διαπερνά. Έτσι γίνεται ορατή η διπλή ποιότητα των περιεχομένων τους, μέσα απο τα φωτεινά, διάφανα, λουσμένα απο φως, εκφραστικά χρώματα.

 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό , που διαφοροποιεί το Αύρα – Σώμα απο τις άλλες θεραπείες χρώματος , είναι η σημασία των χρωμάτων σαν μέσων επικοινωνίας. Όπως το ουράνιο τόξο μπορεί να θεωρηθεί ως πολύπλευρος φορέας πληροφοριών, με τον ίδιο τρόπο τα μπουκάλια του Αύρα – Σώμα περιέχουν ατομικούς κώδικες για κάθε χρώμα. Κάποιος θα μπορούσε να δει τις πλευρές του ουρανίου τόξου σαν γράμματα ενός κοσμικού αλφάβητου. Είναι με αυτό τον τρόπο που τα χρώματα του Αύρα – Σώμα μιλούν τη δική τους γλωσσα. Όποιος κατανοεί αυτήν τη γλώσσα, γνωρίζει γιατί ένα  άτομο κάνει τη συγκεκριμένη επιλογή, γιατί αυτός ή αυτή διαλέγουν αυτό το μπουκάλι σαν το πιο αγαπημένο τους.

 

Τα χρώματα συνδέονται με τη γλώσσα και τον ήχο. Ένας αριθμός ατόμων ασχολείται με το να ανακαλύψει τον τόνο  που ταιριάζει σε κάθε ένα απο τα 106 μπουκάλια ισορροπίας. Αυτό είναι ένα κομμάτι του συστήματος που περιμένει ακόμη να ερευνηθεί. (Υπάρχουν ήδη μάντρα για τα 7 χρώματα , με τους αντίστοιχους τόνους τους).

 

Ένα άλλο εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό του Αύρα – Σώμα είναι ότι πρόκειται για μια θεραπευτική μέθοδο της ψυχής. Επειδή το περιεχόμενο του Αύρα – Σώμα προέρχεται απο φυσικές πηγές και είναι πλήρες εναρμονισμένο με το ανθρώπινο σώμα, δρά μόνο ως διεγερτικό σε αυτό που ήδη υπάρχει στο σώμα. ´Αλλωστε λέγεται πως το Αύρα – Σώμα είναι ένα βοήθημα για αυτογνωσία. Οι χρήστες μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τον εαυτόν τους και τον σκοπό της ζωής τους.

 

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να αναφερθεί, είναι πως η χρήση των ουσιών συχνά οδηγεί στην βαθειά κατανόηση ότι ο πόνος και τα βάσανα δεν χρειάζεται να προκαλέσουν πικρία, παραίτηση ή απόγνωση αλλά μάλλον μια διαδικασία ωρίμανσης και ανάπτυξης. Τα προϊόντα βοηθούν τα άτομα να υπερβούν τις αντιστάσεις τους, να αντιληφθούν τη μοίρα τους ως ευκαιρία, να δούν την ασθένεια ως μέρος του μονοπατιού και να αποδεχτούν και τα δύο. Εδώ βρίσκεται το πρώτο βήμα της αλλαγής, της ολοκλήρωσης και της θεραπείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποθεραπεία ενός ατόμου έγκειται στην αποδοχή του θανάτου του (ΕΓΩ ΤΟΥ)!

 

Δέν έχει σημασία αν πραγματικά πιστεύουμε σε οντότητες απο το φυσικό ή το ορυκτό βασίλειο η σε νεο-δημιουργημένα πνεύματα που ζούν σε μπουκάλια, ή, αν προτιμάμε, μια πιο αφηρημένη οπτική. Σημασία έχει να νιαστούμε, με κάθε επάλειψη των ουσιών, να στείλουμε ευχαριστίες για την βοήθεια που δεχόμαστε. Ίσως θα ήταν καλό να σκεφτούμε πως δεν δεχόμαστε μόνο εμείς θεραπεία , πληρότητα και γαλήνη αλλά και άλλοι. Άλλοι άνθρωποι, τα ζώα, τα στοιχεία στην πραγματικότητα, μπορεί να ωφεληθεί όλος ο πλανήτης.

 

Αυτή η πλευρά της ευγνωμοσύνης και της ανταλλαγής πληροφοριών υπήρξε απο την αρχή Υψίστης σημασίας για το Αύρα – Σώμα. Όλοι μας συνδεόμαστε με τα Πάντα. Αυτό έχει και κοινωνική διάσταση. Καθώς ασχολούμαστε συνειδητά με τη μέθοδο αυτή, μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε στη θεραπεία των δικών μας προβλημάτων – πνευματικών, νοητικών, συναισθηματικών και φυσικών – καθώς και με τη θεραπεία των ανεπαρκειών του άμεσου μας περιβάλλοντος.

 

Σύμβουλος ΑΥΡΑ-ΣΩΜΑ
Αθηνά Σαλωνίδου