Ταυτότητα Μαρτυρίες Εφαρμογές Ενημέρωση Επικοινωνία
αρχική σελίδα

  εκτυπώστε το παρόν κείμενο

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά πέντε κιλά συντηρητικά το χρόνο ........

                                            Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά πέντε κιλά συντηρητικά το χρόνο καταναλώνουν μέσω της τροφής οι Έλληνες. Ακόμα και το πιο "ευπαρουσίαστο" οικογενειακό τραπέζι κρύβει πολλές χημικές "παγίδες". Προσθετικά αρωμάτων, γεύσης και χρώματος αλλά και κακής ποιότητας λίπη φυτικής προέλευσης με άγνωστες συνέπειες για την υγεία "επιτίθενται" καθημερινά στον ανθρώπινο οργανισμό, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Τα παραπάνω... κιλά προκύπτουν από υπολογισμούς της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, οι οποίοι βασίστηκαν σε διάφορα επιστημονικά δεδομένα. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Εταιρείας, καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέας Κωνσταντόπουλος οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις τροφές που δίνουν στα παιδιά τους και εξηγεί ότι τα παιδιά τρώνε ό,τι βλέπουν στην τηλεόραση, γι’ αυτό και τα πιάτα τους είναι γεμάτα με χρώματα και …αρώματα. Έτσι η υγεία τους υπονομεύεται από τα συντηρητικά, τα φυτοφάρμακα και το υπερβολικό βάρος Οι βιοχημικοί δείκτες των παιδιών στην Ελλάδα αποτυπώνουν το λανθασμένο διατροφικό μοντέλο που ακολουθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι 1 στα 4 Ελληνοπούλα έχει υψηλή χοληστερίνη και ζάχαρο αναλογικά με την ηλικία του ενώ 3 στα 5 είναι παχύσαρκα. ’’Η μητέρα σταμάτησε να μαγειρεύει. Τα παιδιά στρέφονται στα πρόχειρα φαγητά. Όταν μαγειρεύουν στο σπίτι χρησιμοποιούν προκατασκευασμένα τρόφιμα", αναφέρει ο κ. Κωνσταντόπουλος

Μας ...μπερδεύουν

Τι τρώμε και πως το πληρώνουμε:

* 5 κιλά συντηρητικά το χρόνο καταναλώνει κάθε Έλληνας
* Το 4% των ελληνικών γεωργικών προϊόντων είναι μολυσμένο με επικίνδυνες περιέχουν χημικές ουσίες
* 200.000.000 ευρώ το χρόνο διατίθενται στην Ελλάδα για φυτοφάρμακα
* 11.000.000 σκευάσματα συμπληρωμάτων διατροφής καταναλώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα
* 1 στα 4 Ελληνόπουλα έχει υψηλή χοληστερίνη
* 3 στα 5 Ε

Η λανθασμένη διατροφή που ακολουθούν τα παιδιά στην χώρα μας δυνητικά είναι επικίνδυνη για την υγεία τους όχι μόνο όσον αφορά τα χημικά πρόσθετα αλλά γιατί οδηγεί σε βλάβη των αγγείων, υπέρταση και έμφραγμα ακόμη και σε νεαρές ηλικίες.

Τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα, τα γνωστά μας "Ε" είναι μεν νόμιμα αλλά σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες "ενοχοποιούνται" για διάφορα προβλήματα: αλλεργίες, έντονοι πονοκέφαλοι, ταχυκαρδίες, ναυτία, έλκος του εντέρου είναι μερικές μόνο από τις πιο συχνές βλάβες που μπορεί να προκαλέσουν. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαιτεί να αναγράφεται στη συσκευασία κάθε προϊόντος η πλήρης ονομασία της ουσίας που χρησιμοποιείται αντικαθιστώντας τα "E" συχνά γίνεται αιτία μπερδέματος. Κι αυτό γιατί οι καταναλωτές βλέποντας μια συσκευασία χωρίς "E" αλλά με διάφορα άγνωστα ονόματα ουσιών, ξεγελιούνται νομίζοντας ότι το προϊόν δεν περιέχει συντηρητικά.

                           
Παράλληλα οι ουσίες αυτές θεωρούνται "ύποπτες" και για διάφορες μορφές καρκίνου, ειδικά κάποιες ουσίες που χρησιμοποιούνται στα αναψυκτικά. Μάλιστα, ενώ είναι πλέον σαφείς οι κίνδυνοι που μπορεί να κρύβει καθεμία από τις ουσίες αυτές, δεν έχει ακόμη διερευνηθεί ακριβώς η τυχόν αθροιστική τους επίπτωση στον οργανισμό, δεδομένου ότι πολλά τρόφιμα περιέχουν περισσότερες από μία ουσίες
                            
Υπερκατανάλωση διατροφικών συμπληρωμάτων
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι γονείς και με τα συμπληρώματα διατροφής καθώς πολλά παιδιά κυρίως στην εφηβεία καταφεύγουν σε αυτά για να επιτύχουν μια ισορροπημένη δίαιτα όπως πιστεύουν σε σχέση και με την άσκηση. Εκτιμάται ότι 11.000.000 συμπληρώματα διατροφής καταναλώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

"H χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής στα παιδιά όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά είναι δυνατόν να προκαλέσει βλάβη στην υγεία τους. Μια ισορροπημένη δίαιτα στηρίζεται στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, κρέατος, γάλακτος ή άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων και όχι στα συμπληρώματα βιταμινών", αναφέρει ο καθηγητής.

SOS για φρούτα και λαχανικά

 

Βλάβες από τα χρώματα και …αρώματα:
                                                                                                                                                                        
* Αλλεργίες
* Πονοκέφαλος
* Ταχυκαρδίες
* Έλκος του εντέρου
* Καρκινογενέσεις

                                         

Ανησυχία εκφράζουν οι επιστήμονες όσον αφορά και τις φυτορμόνες οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων. Οι ουσίες αυτές παρουσιάζουν μικρότερη ή μεγαλύτερη τοξικότητα και υπάρχουν στο πιάτο μας καθημερινά. Έχει υπολογιστεί ότι το 4% των γεωργικών προϊόντων που διατίθενται στην ελληνική αγορά είναι "εμποτισμένα" με μεγάλες ποσότητες φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων, τα οποία είναι γνωστά για την τοξικότητα τους στον ανθρώπινο οργανισμό, δημιουργώντας βλάβες στο γενετικό, στο αναπαραγωγικό, στο αμυντικό και στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Οι επιστήμονες εκπέμπουν σήμα κινδύνου ειδικά για τα μήλα, τα ακτινίδια, το σπανάκι, τα νεκταρίνια, τις πατάτες και τις φράουλες καθώς έχει διαπιστωθεί ότι αυτά τα προϊόντα περιέχουν συνήθως υψηλότερες συγκεντρώσεις φυτοφαρμάκων σε σχέση με άλλα. Στην Ελλάδα δαπανώνται κάθε χρόνο 200 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά φυτοφαρμάκων.
                                           
Τι πρέπει να προσέχουμε σύμφωνα με τον καθηγητή Κωνσταντόπουλο:

* Σαπουνίζουμε ελαφρά τα φρούτα και τα λαχανικά.
* Δεν δίνουμε στα παιδιά φρούτα και λαχανικά εκτός εποχής.
* Δεν αγοράζουμε ντομάτες το χειμώνα αλλά μόνο το καλοκαίρι.
* Μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τα αγνά προϊόντα της γης.
* Να πονηρευόμαστε όταν βλέπουμε ομοιόμορφες, γυαλιστερές ντομάτες στο τελάρο. Η "χωριάτικη" ντομάτα έχει ανομοιομορφίες, μοσχοβολάει και αν την ανοίξουμε θα δούμε ότι έχει πολλά σπόρια.


Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα "χημικά" και για πόσα φάρμακα και άλλες ουσίες αποσύρονται ως ύποπτα... Υπολείμματα φυτοφαρμάκων στις τροφές, βιολογικά (?) προϊόντα, επικίνδυνα φάρμακα ακόμη και έπιπλα εμποτισμένα με χημικές ουσίες ερεθιστικές αν όχι τοξικές για τον άνθρωπο...

 

Η ζωή δεν είναι χωρίς κινδύνους... Όλοι μας αντιμετωπίζουμε πολλούς κινδύνους κάθε μέρα. Αποφασίζουμε να κυκλοφορούμε με ποδήλατο αντί με αυτοκίνητο, ακόμη και αν ο θάνατος σε δυστύχημα με ποδήλατο είναι 10 φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο με αυτοκίνητο!! Αποφασίζουμε να καπνίζουμε αν και είναι γνωστό πως το κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου κατά 50%! Καθημερινά λαμβάνουμε αποφάσεις που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την υγεία μας χωρίς πολλή σκέψη.

 

 

 

Τι γίνεται όμως με τον κίνδυνο από τα χημικά? Σε κάθε περίπτωση, αξιολόγηση του κινδύνου γίνεται σε πειραματόζωα και με βάση τις παρατηρήσεις καταγράφονται ενδείξεις για πιθανές βλάβες.

  

Εάν, όμως, μια ένωση είναι επιβλαβής για τα ζώα, είναι απαραίτητα επιβλαβής και για τον άνθρωπο? Πως μπορεί μια μεγάλη δόση για ένα μικρό ζώο να μεταφραστεί σε μια μικρή δόση για τον άνθρωπο?

 
Όπως είχε ήδη επισημάνει από τον 10ο αιώνα, ο Ελβετός ιατρός Παράκελσος, "η δόση κάνει το δηλητήριο"!

 

ΟΛΕΣ οι ενώσεις συμπεριλαμβανομένων του νερού και του αλατιού, είναι τοξικές για ορισμένους οργανισμούς και σε ορισμένο βαθμό, με αποτέλεσμα η διαφορά μεταξύ ωφέλειας και βλάβης να είναι σχετικό θέμα.

 

Το πως αντιδρούμε στον κίνδυνο εξαρτάται σημαντικά από το βαθμό εξοικείωσης. Η παρουσία χλωροφορμίου στο αστικό δίκτυο ύδρευσης - στο μόλις ανιχνεύσιμο επίπεδο 0,00000001% - ξεσήκωσε θύελλα σε πολλές αμερικανικές πόλεις, παρόλο που το χλωροφόρμιο έχει τοξικότητα χαμηλότερη από την ασπιρίνη!

 

Πολλές τροφές περιέχουν φυσικά συστατικά πολύ περισσότερο τοξικά από τα συνθετικά πρόσθετα ή συντηρητικά, αλλά τα φυσικά συστατικά δεν λαμβάνονται υπόψη γιατί είναι πολύ κοινά. Το φυστικοβούτυρο (για παράδειγμα) περιέχει πολύ μικρές ποσότητες αφλατοξίνης, μιας ένωσης πολύ πιο καρκινογόνου από το κυκλαμικό νάτριο, ένα τεχνητό γλυκαντικό που ήδη έχει καταργηθεί ως "υψηλού κινδύνου". Το φυστικοβούτυρο, όμως?

 

Τέλος, κάτι που συντάραξε κι εμένα όταν το διάβασα και παρ' όλ' αυτά δεν έχω αλλάξει αυτή τη διατροφική συνήθεια...

 

Το ψημένο στα κάρβουνα κρέας περιέχει καρκινογόνες ουσίες, που λέγονται πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες. Πόσο ασφαλή είναι αυτά τα κρέατα? Και ποιός είναι διατεθειμένος να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες?

 

Ή καλύτερα, ποιός μπορεί να τις αλλάξει?

(Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από ένα ιντερλούδιο στο βιβλίο της Οργανικής Χημείας (Τόμος Ι) του John McMurry των Πανεπιστημιακών εκδόσεων Κρήτης, που διδάσκεται στους δευτεροετείς φοιτητές του τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ.)                                        

 

Copyright 2009


[ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα ]

Θράκης 138, 13231, Πετρούπολη - 210.57.44.997 (χάρτης)

ΙΑΘΕΙΗΝ - Εναλλακτική ιατρική, Ολιστική ιατρική
 
Εφαρμογές ΙΑΘΕΙΗΝ:

Νέα Σαμπάλλα Η Υλοποίηση του Παραδείσου στην Γη.Σεμινάριο Αυτογνωσίας με την Σαλωνίδου Αθηνά.

ASYRA PRO- ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

H ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ

Σεμινάρια ΜΕΡΚΑΜΠΑ-MER-KA-BA

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΘΕΙΗΝ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

H Δύναμη της Αγάπης...... Munay Ki!!!!!! Σεμινάριο Αυτογνωσίας, Μεταμόρφωσης και Ενδυνάμωσης- Με την Αθηνά Σαλωνίδου.

Οι 72 Άγγελοι της Καμπάλα και η Aura-Soma. Mike Booth.

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ανανεώνοντας την ενέργεια

USUI REIKI -ΤO ΦΩΣ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ-Συνεδρίες-Σεμινάρια-Μυήσεις Α'-Β'-Γ' βαθμού Ρέϊκι-Ομάδες Αυτογνωσίας,Θετικού Οραματισμού και Διαλογισμού

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ -ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ!

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑNTAΠΟΚΡΙΣΗΣ-SPIRITUAL RESPONSE THERAPY-SRT-Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν φαίνεται να κινούνται για αυτούς πρός θετική κατεύθηνση.Αλλά λίγοι συνειδητοποιούν ότι μπορεί να υπάρχουν πεποιθήσεις στον υποσυνείδητο νου που εμποδίζουν το ευρύτερο καλό τους.

ANGEL REIKI - AΓΓΕΛΙΚΟ ΡΕΙΚΙ ®

KARUNA REIKI ®-ΚΑΡΟΥΝΑ ΡΕΙΚΙ-ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ!!!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ,ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΜΥΗΣΕΙΣ Α, Β, Γ βαθμού Ρέικι

ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ

ΑURA SOMA - AΥΡΑ ΣΩΜΑ

ΑSHTANGA YOGA - ΓΙΟΓΚΑ