Ταυτότητα Μαρτυρίες Εφαρμογές Ενημέρωση Επικοινωνία
αρχική σελίδα

  εκτυπώστε το παρόν κείμενο

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ!

                                        

Ο Σέρ Ισαάκ Νεύτων κάποτε έγραψε ότι για κάθε πράξη, υπάρχει μια ισοδύναμη και αντίθετη αντίδραση. Ο μεγάλος Δάσκαλος Βούδας... μας διδάσκει «είσαι ότι νομίζεις, έχοντας γίνει ότι νόμιζες».

Στην ουσία και οι δυο αυτές φράσεις λένε το ίδιο πράγμα - ότι για κάθε αιτία υπάρχει ένα αποτέλεσμα. Εδώ ακριβώς βρίσκεται ο νόμος του Kάρμα.

Κάθε σκέψη που έχει εκφραστεί, θα δηλωθεί σαν αποτέλεσμα στο φυσικό κόσμο. Μερικές φορές το αποτέλεσμα θα λάβει χώρα, για μερικές μόνο στιγμές. Εύκολα έτσι, μπορούμε να δούμε πως η σκέψη και το αποτέλεσμα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους τόσο πολύ, σαν να ρίχνεις ένα βράχο σε μια λίμνη και να παρακολουθείς τις φυσαλίδες που βγαίνουν έξω.

Άλλες φορές τα αποτελέσματα έρχονται πολλά χρόνια μετά την αιτία και είναι πολύ δύσκολο να φανερωθεί η συγγένεια μεταξύ των δυο, και όμως, πάντα η μια εποχή ακολουθεί την άλλη, το καλοκαίρι ακολουθεί την άνοιξη.

Τα βαθύτερα σημεία συμπεριφοράς ευρίσκονται στη διάρκεια εκατοντάδων και χιλιάδων ετών εργασίας στον εαυτό και πολύ λίγα μπορούν να γίνουν στην παρούσα ζωή, για να μεταβάλουν πολύ την ισορροπία τόσων πολλών ετών εκπαιδεύσεως και συνηθειών.

Η λέξη "κάρμα" χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους από τους μεταφυσικούς, τους αστρολόγους, και άλλους ερευνητές προκειμένου να περιγράψει κατά κάποιο τρόπο τους νόμους που καθοδηγούν τις ζωές μας. Βασικά, αναφέρεται στον καθολικό νόμο του αιτίου και του αιτιατού. Αυτός ο νόμος είναι μόνο η ευρύτερη εφαρμογή των γήινων ιδεών μας για το αίτιο και αιτιατό. Είναι προφανές ότι αυτός που φυτεύει τους σπόρους μπορεί να αναμένει την συγκομιδή των καρπών.

Ο νόμος του κάρμα είναι παρόμοιος με το νόμο του νευτώνειου μηχανικού που δηλώνει: «Για κάθε ενέργεια, υπάρχει μια ίση και αντίθετη αντίδραση».

 

Ο νόμος του κάρμα δηλώνει ότι μια ζωή είναι μια συνεχής εμπειρία, σαν αποτέλεσμα πολλών ενσαρκώσεων από πάρα πολλές προηγούμενες ενσαρκώσεις στον υλικό κόσμο. Ο καθολικός νόμος του κάρμα, έπειτα, μπορεί να θεωρηθεί ως τρόπος εφαρμογής της καθολικής δικαιοσύνης και της ισορροπίας. Είναι, στην πραγματικότητα, ένας απλούστατος Νόμος, που όμως καλύπτει όλους τους επί μέρους νόμους της ζωής. Είναι αδιάσπαστος από αυτό που μερικοί έχουν καλέσει «νόμο της ευκαιρίας» - δηλ., ένας καθολικός νόμος που τοποθετεί κάθε έναν από μας ακριβώς μέσα στα πλαίσια και τους όρους που παρέχουν τα ακριβή πνευματικά μαθήματα που χρειαζόμαστε προκειμένου να γίνουμε πιο θεϊκοί.

Η έννοια του κάρμα είναι βασισμένη στο φαινόμενο της πολικότητας από το οποίο ο κόσμος διατηρεί μια κατάσταση ισορροπίας. Αυτό δεν υποδηλώνει μια κατάσταση αδράνειας, αλλά μια δυναμική, συνεχώς μεταβαλλόμενη ισορροπία. Έμφυτη σε αυτήν την έννοια είναι η διδασκαλία ότι μια μεμονωμένη «ψυχή» ή αλλιώς «οντότητα», έχει μέσα της την αιτιώδη δύναμη που χρειάζεται και αντέχει τελικά όλα τα «μαθήματα» και μέσω αυτών εξάγονται τα αποτελέσματα και τα δώρα

 των εμπειριών από κάθε ενσάρκωση.

Η δυναμική που κινεί όλη αυτή τη διαδικασία καλείται:  «επιθυμία»

 

«Η επιθυμία» μπορεί να θεωρηθεί ως εφαρμογή της θέλησης με τέτοιο τρόπο, ώστε να κατευθυνθεί η ενέργεια του προσώπου προς την εκδήλωση μιας ώθησης ή μιας ιδέας.

Ολόκληρη η ιδέα του κάρμα είναι, φυσικά, αδιάσπαστη από τη θεωρία (ή το νόμο) της μετενσάρκωσης. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η διαδικασία της μετενσάρκωσης αναφέρεται απλά στην περιοδική εκδήλωση των αθάνατων όντων, των ψυχών, ή των πνευμάτων μέσω του φυσικού κόσμου, προκειμένου να μαθευτούν ορισμένα μαθήματα και για να αναπτύξει συγκεκριμένα βιώματα και εμπειρίες, ως προετοιμασία για μια υψηλότερη κατάσταση της ύπαρξης (ή της συνείδησης).

Σύμφωνα με τη θεωρία μετενσάρκωσης που εκτέθηκε στις ψυχικές αναγνώσεις του μεγάλου μάντη Edgar Cayce (Έντγκαρ Κέυση συχνά αποκαλούμενος «κοιμώμενος προφήτης»), όλες «οι οντότητες» δημιουργήθηκαν «στην αρχή» και περιοδικά ενσαρκώνονται προκειμένου να μαθευτούν τα θεμελιώδη πνευματικά μαθήματα: αγάπη, υπομονή, μετριοπάθεια, ισορροπία, πίστη, αφοσίωση, κλπ....

Σύμφωνα με τον Cayce, κάθε ενσάρκωση είναι μια ενίσχυση στην πνευματική ανάπτυξη της ψυχής. Ο «νόμος της επιείκειας» είναι ο σημαντικότερος στις ψυχικές αναγνώσεις του Cayce.

Όπως τους νευτώνειους μηχανικούς έναντι της σύγχρονης πυρηνικής φυσικής, ο νόμος του κάρμα φαίνεται να λειτουργεί σε μάλλον ακαθόριστο επίπεδο, έναντι του νόμου της επιείκειας, ο οποίος, σύμφωνα με Cayce, εκτοπίζει το νόμο του κάρμα όταν ανοίγεται η «συνείδηση Χριστού». Αυτή η «συνείδηση Χριστού» είναι η ανθρώπινη εμπειρία της ενότητας, που δεν έχει φανερή φυσική αντίδραση, επειδή δεν πραγματοποιείται στο υλιστικό επίπεδο όπου ο νόμος της πολικότητας (ή των αντιθέτων) λειτουργεί.

Ως εκ τούτου, εάν δεχόμαστε την έννοια του νόμου της επιείκειας, διαπιστώνουμε ότι ο νόμος του κάρμα δεν είναι η τελευταία δύναμη που καραδοκεί αμείλικτα σαν Δαμόκλειος Σπάθη και επηρεάζει τις ζωές μας. Ονομάστηκε έτσι, επειδή αυτό ήταν το κύριο μάθημα της Θυσίας του Χριστού. Ακόμα και στην τελευταία του πνοή έκφρασε την επίκληση της συγχώρεσης, με το «άφες αυτοίς…», ζητώντας επιείκεια για τους διώκτες του.

 

Είναι χρήσιμο, μάλλον απαραίτητο, να γίνει κατανοητό το κάρμα, τι είναι, και πώς λειτουργεί. Ο Cayce ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «κάθε ζωή είναι το σύνολο και το αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων εαυτών» και ότι «όλα που έχουν χτιστεί προηγουμένως, και τα καλά και τα κακά, περιλαμβάνονται σε εκείνη την ευκαιρία» (δηλ., την παρούσα ενσάρκωση).

Σε όλες τις χιλιάδες καταγραμμένες ψυχικές αναγνώσεις του, ο Cayce επανειλημμένα τόνισε ότι, όταν δοκίμαζε ένα πρόσωπο ένα συγκεκριμένο είδος προβλήματος ή μια αγχωτική φάση ζωής, ήταν απλά «να συναντήσει κάτι από τον εαυτό του» - με άλλα λόγια, ότι το άτομο έπρεπε τώρα να αντιμετωπίσει την ίδια την εμπειρία που έχει δημιουργήσει στο παρελθόν. Ο νόμος του κάρμα σε μια χονδροειδή έννοια, εκφράζεται στο βιβλικό αξίωμα «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος».
Θράκης 138, 13231, Πετρούπολη - 210.57.44.997 (χάρτης)

ΙΑΘΕΙΗΝ - Εναλλακτική ιατρική, Ολιστική ιατρική
 
Εφαρμογές ΙΑΘΕΙΗΝ:

Νέα Σαμπάλλα Η Υλοποίηση του Παραδείσου στην Γη.Σεμινάριο Αυτογνωσίας με την Σαλωνίδου Αθηνά.

ASYRA PRO- ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

H ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ

Σεμινάρια ΜΕΡΚΑΜΠΑ-MER-KA-BA

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΘΕΙΗΝ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

H Δύναμη της Αγάπης...... Munay Ki!!!!!! Σεμινάριο Αυτογνωσίας, Μεταμόρφωσης και Ενδυνάμωσης- Με την Αθηνά Σαλωνίδου.

Οι 72 Άγγελοι της Καμπάλα και η Aura-Soma. Mike Booth.

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ανανεώνοντας την ενέργεια

USUI REIKI -ΤO ΦΩΣ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ-Συνεδρίες-Σεμινάρια-Μυήσεις Α'-Β'-Γ' βαθμού Ρέϊκι-Ομάδες Αυτογνωσίας,Θετικού Οραματισμού και Διαλογισμού

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ -ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ!

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑNTAΠΟΚΡΙΣΗΣ-SPIRITUAL RESPONSE THERAPY-SRT-Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν φαίνεται να κινούνται για αυτούς πρός θετική κατεύθηνση.Αλλά λίγοι συνειδητοποιούν ότι μπορεί να υπάρχουν πεποιθήσεις στον υποσυνείδητο νου που εμποδίζουν το ευρύτερο καλό τους.

ANGEL REIKI - AΓΓΕΛΙΚΟ ΡΕΙΚΙ ®

KARUNA REIKI ®-ΚΑΡΟΥΝΑ ΡΕΙΚΙ-ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ!!!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ,ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΜΥΗΣΕΙΣ Α, Β, Γ βαθμού Ρέικι

ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ

ΑURA SOMA - AΥΡΑ ΣΩΜΑ

ΑSHTANGA YOGA - ΓΙΟΓΚΑ