Ταυτότητα Μαρτυρίες Εφαρμογές Ενημέρωση Επικοινωνία
αρχική σελίδα

  εκτυπώστε το παρόν κείμενο

ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

                                       

ΣΤΡΕΣ ,  ΚΑΡΚΙΝΟΣ ,ΖΩΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας , ονομάζει την Υγεία σαν « μια πλήρη και ισορροπημένη ψυχική ,φυσική και κοινωνική κατάσταση και όχι απλά  την απουσία μιας οποιαδήποτε παθολογίας – αρρώστιας ή και αναπηρίας ( είτε ψυχικής είτε νοητικής είτε σωματικής).
Αυτός ο ορισμός δόθηκε  το 1948 αλλά μετά από τόσα πολλά χρόνια και τόσο πολύ καιρό δυστυχώς δεν  εφαρμόστηκε ακόμη πλήρως , αντιθέτως είμαστε εδώ ακόμη και συγκρουόμαστε ανάμεσα στην αντιπαλότητα και τα συμφέροντα που υπάρχουν και διεκδικούν  το μονοπώλιο τόσο της Υγείας μας της ίδιας όσο και ύπαρξής μας σαν άνθρωποι.

Από την μια πλευρά  οι διάφοροι τομείς είτε δημόσιοι είτε ιδιωτικοί θα έπρεπε να εξασφαλίσουν , σταθερά, μια σειρά από συγκεκριμένες  αλλαγές και επεμβάσεις  που θα εξασφάλιζαν την πραγματική Υγεία των πολιτών και από την άλλη , εμείς οι ίδιοι θα έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην Ποιότητα της Ζωής μας. Με βάση αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαμε να πούμε πως δυστυχώς την σήμερον ημέρα λίγοι είναι αυτοί που χαίρονται μιας καλής Υγείας.
Οι ρυθμοί εις τους οποίους ζούμε σήμερα , είναι πραγματικά εξωφρενικοί. Τρέχουμε δεξιά και αριστερά μεταξύ πολλών υποχρεώσεων, ασφυκτικών και μη , απροβλέπτων καταστάσεων , καταπιέσεων και δυσκολιών .Τα ηρεμιστικά δίνουν και παίρνουν και βρίσκονται στην πρώτη βαθμίδα κατανάλωσης στον κόσμο και το στρες έχει ονομαστεί από πολλούς η χειρότερη ασθένεια όλων των αιώνων και εγώ προσωπικά προσθέτω πως ο πραγματικός Καρκίνος των ημερών μας είναι το ¶γχος και το Στρες.
Επιτέλους , την σήμερον ημέρα έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως πως για πολλές ασθένειες , ακόμη και για  τις πιο σοβαρές ακόμη και για τον καρκίνο τον ίδιο , μεγάλο , σπουδαίο και σοβαρό παράγοντα παίζει η υπερβολική συσσώρευση ¶γχους και Στρες.
Η ιατρική έρευνα και η βιβλιογραφία για όσον αφορά την συσχέτιση ανάμεσα στο στρες και την αρρώστια είναι πάρα πολύ μεγάλη. Να γιατί πρέπει να συνηδειτοποιήσουμε και να έχουμε γνώση για  τους μηχανισμούς που προκαλούν  το στρες και να μάθουμε να εκτονώνουμε και να το δαμάζουμε.
Δυστυχώς πάρα πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε και δεν λαμβάνουμε υπόψη των εντάσεων που έχουμε συσσωρεύσει παρά μονάχα όταν είναι πάρα πολύ αργά.
Το σώμα μας  στέλνει συνεχώς μυνήματα αλλά εμείς κάνουμε τους αδιάφορους και εξακολουθούμε να τρέχουμε και να ζούμε με ψευδαισθήσεις κα μέσα στις ψευδαισθήσεις αντιθέτως μπορεί να αισθανθούμε και ενοχές εάν δώσουμε λίγο χρόνο , ηρεμία, γαλήνη και ανάπαυση στον εαυτό μας.
Κατατρέχουμε στα ηρεμιστικά για να ηρεμίσουμε , στα υπνωτικά για να κοιμηθούμε, στα παυσίπονα για τον πονοκέφαλο ,για τα αρθριτικά , χάπια για την χώνεψη , χάπια για την πίεση και ο κατάλογος δεν τελειώνει ποτέ.
Σπάνια ανατρέχουμε στην πραγματική αιτία των συμπτωμάτων και των ασθενειών.

Εάν οι τοίχοι του σπιτιού μας είναι γεμάτοι υγρασία δεν θα αρκεστούμε εις το να περάσουμε από πάνω απλά την μπογιά και αυτό γιατί η υγρασία θα ξαναεμφανιστεί. Για να αποφύγουμε το πρόβλημα της υγρασίας θα πρέπει να βρούμε την αιτία και να την εξαλείψουμε .Είναι πολύ λογικό και απλό, παρόλα αυτά, πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό και στις βλαβερές  συνήθειές μας , χάνοντας έτσι  από τον ορίζοντα την ποιότητα της ζωής μας.
Πέφτουμε μέσα σε ένα ανεμοστρόβιλο από το οποίον είναι δύσκολο να βγούμε.
 «Μετά τους διαγωνισμούς , μετά το πτυχίο, μετά την δουλειά , τώρα έχω δουλειά , τώρα είμαι κουρασμένος ,τώρα αυτό , τώρα το άλλο, μια ζωή ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!»
Πολλές φορές  βάζουμε την υγεία  μας σε δεύτερο πλάνο και όλο το αναβάλλουμε για ΕΠΕΙΤΑ το οποίον δεν φτάνει ποτέ.

Για να εκτονώσουμε το στρες  το πρώτο βήμα το οποίον πρέπει να κάνουμε είναι  να αναρωτηθούμε εάν θέλουμε να το κάνουμε.
Δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και μεγάλες αποφάσεις , τις περισσότερες φορές αρκεί να παραχωρήσουμε στον εαυτό μας  μικρές περιόδους – στιγμές χαλάρωσης , ηρεμίας και προσοχής για τον εαυτό μας.
Χρειάζεται να αλλάξουμε συνήθειες . Κάθε μέρα να είναι μια καινούργια μέρα .Και σιγά – σιγά βλέποντας και νοιώθοντας τις αλλαγές που επέρχονται και συμβαίνουν μέσα μας  , η ζωή μας θα γίνεται καλύτερη . Το θαύμα γίνεται μέσα μας και από εμάς τους ίδιους.
Την ζωή πρέπει να την ζούμε εδώ και τώρα, πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή με συνειδητότητα και αυτοπαρατήρηση.
Το στρες μπορούμε να το εκτονώσουμε και να το διώξουμε.
Τις παραμέτρους που πρέπει να ελέγξουμε είναι η διατροφή μας, η σωματική και η φυσική άσκηση , η αναπνοή , η ανάπαυση και η χαλάρωση , ο ύπνος και ο τρόπος σκέψης.


Η αρρώστια εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.


Το υπερισχύον ιατρικό μοντέλο πάλιωσε και ξεπεράστηκε και δεν είναι πλέον σε βαθμό να μας εξηγήσει τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην ψυχή , το νευρικό σύστημα , το ενδοκρινολογικό και το ανοσοποιητικό.

Από την Βιοιατρική έρευνα μας έρχεται μια επαναστατική  επιστήμη  που είναι το προϊόν συσχέτισης τριών κλάδων και επιστημών : η νευροφυσιολογία, η ανοσολογία και η ενδοκρινολογία.

Η ΨυχοΝευροΕνδοκρινοΑνοσολογία(PsicoNeuroEndocrinoImmunoligia – PNEI) που αποτελεί την ριζική μεταμόρφωση του υπερισχύοντος μέχρι σήμερα ιατρικού μοντέλου.
Ποιες είναι οι ιδέες , όμως , του παλιού ιατρικού μοντέλου ή καθεστώτος εάν προτιμάτε που η
PNEI θέτει και βάζει σε αμφισβήτηση;
Ας δούμε λοιπόν εν συντομία.
Ο εγκέφαλος του ανθρώπου είναι σαν ένα κομπιούτερ , ένα κεντρικό αρχηγείο – πεντάγωνο που αποκωδικοποιεί τα εξωτερικά ερεθίσματα ( σαν ένας υπολογιστής που διαβάζει την μαγνητική ταινία) και κυβερνά τον εσωτερικό μας κόσμο διαμέσου των εντολών που δίδει ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω διαμέσου του νευρικού συστήματος.
Ο εγκέφαλος αποτελεί το ειδικό και απρόσιτο τμήμα του οργανισμού , οι κώδικές του και τα συστατικά του είναι μοναδικά και δεν απαντώνται σε κανένα άλλο όργανο.

Το αμυντικό σύστημα ,με την φορά του , είναι μηχανικού και αυτόματου τύπου , τα αντισώματα μπλοκάρουν και τα αντιγόνα εξουδετερώνουν και αδρανοποιούν.
Οι ορμόνες είναι ένα αυτόματο βιορυθμιστικό σύστημα, η επιρροή τους στις απλές ασθένειες είναι μηδαμινό , δια μέσω των ορμονών φτάνουμε στην διάγνωση όταν έχουμε να κάνουμε με σοβαρές ενδοκρινολογικές διαταραχές .

Οι νευρολογικές επιστήμες και η PNEI αποδεικνύουν πως ο εγκέφαλος  , παρόλο που είναι η έδρα των νοητικών λειτουργιών του ανθρώπου, όχι μόνο δεν αποτελεί μονάχα τον υπολογιστή που διαβάζει και επεξεργάζεται την εξωτερική πραγματικότητα αλλά ταυτόχρονα  αποτελεί έναν μεγάλο ενδοκρινή αδένα , όπως τον θεωρούσαν τόσο ο Ιπποκράτης αναφέροντας πως « ο εγκέφαλος είναι ένας αδένας όπως ο μαστός» και η κινέζικη ιατρική έλεγε « ο εγκέφαλος είναι η λίμνη των μυελού».
Έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ορισθεί σαν ένα αισθητήριο όργανο , το εσωτερικό μάτι , το οποίον θεωρείτε το
network
για να επιτηρεί και να εποπτεύει τόσο τον εξωτερικό κόσμο όσο και τον εσωτερικό.
Κάτω από αυτή την μοντέρνα ιδέα , οι ενδοκρινείς αδένες δεν αποτελούν μονάχα απλούς θερμοστάτες , αλλά αποτελούν ένα δομικό σύστημα με πολλές παροχετεύσεις σε συνεργασία με το νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα , και βάζει σε δράση τις ζωτικές σχέσεις προσαρμογής του οργανισμού στις διάφορες αλλαγές που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Στην ουσία στα εργαστήρια ερευνών και στα πιο μοντέρνα πανεπιστήμια του κόσμου απεδείχθει πώς ο εγκέφαλος – και επομένως και η θέληση μας – είναι σε βαθμό να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίον με την σειρά του μπορεί να επηρεάσει το εγκέφαλο.
Αποκοδικωποιήθηκαν επίσης και οι « λέξεις» αυτού του εσωτερικού διαλόγου : πρόκειται για μικρά κύτταρα τα « νευροπεπτίδια» που απελευθερώνονται και συλλαμβάνονται τόσο από τα νευρικά κύτταρα όσο και από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού και του ενδοκρινολογικού.

Το στρες είναι η ουσία της ζωής , αλλά όταν ξεπερνά κάποια όρια και γίνεται χρόνιο τότε στρέφεται κατά του ίδιου του οργανισμού.


Θράκης 138, 13231, Πετρούπολη - 210.57.44.997 (χάρτης)

ΙΑΘΕΙΗΝ - Εναλλακτική ιατρική, Ολιστική ιατρική
 
Εφαρμογές ΙΑΘΕΙΗΝ:

Νέα Σαμπάλλα Η Υλοποίηση του Παραδείσου στην Γη.Σεμινάριο Αυτογνωσίας με την Σαλωνίδου Αθηνά.

ASYRA PRO- ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

H ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ

Σεμινάρια ΜΕΡΚΑΜΠΑ-MER-KA-BA

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΘΕΙΗΝ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

H Δύναμη της Αγάπης...... Munay Ki!!!!!! Σεμινάριο Αυτογνωσίας, Μεταμόρφωσης και Ενδυνάμωσης- Με την Αθηνά Σαλωνίδου.

Οι 72 ¶γγελοι της Καμπάλα και η Aura-Soma. Mike Booth.

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ανανεώνοντας την ενέργεια

USUI REIKI -ΤO ΦΩΣ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ-Συνεδρίες-Σεμινάρια-Μυήσεις Α'-Β'-Γ' βαθμού Ρέϊκι-Ομάδες Αυτογνωσίας,Θετικού Οραματισμού και Διαλογισμού

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ -ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ!

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑNTAΠΟΚΡΙΣΗΣ-SPIRITUAL RESPONSE THERAPY-SRT-Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν φαίνεται να κινούνται για αυτούς πρός θετική κατεύθηνση.Αλλά λίγοι συνειδητοποιούν ότι μπορεί να υπάρχουν πεποιθήσεις στον υποσυνείδητο νου που εμποδίζουν το ευρύτερο καλό τους.

ANGEL REIKI - AΓΓΕΛΙΚΟ ΡΕΙΚΙ ®

KARUNA REIKI ®-ΚΑΡΟΥΝΑ ΡΕΙΚΙ-ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ!!!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ,ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΜΥΗΣΕΙΣ Α, Β, Γ βαθμού Ρέικι

ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ

ΑURA SOMA - AΥΡΑ ΣΩΜΑ

ΑSHTANGA YOGA - ΓΙΟΓΚΑ