Ταυτότητα Μαρτυρίες Εφαρμογές Ενημέρωση Επικοινωνία
αρχική σελίδα

  εκτυπώστε το παρόν κείμενο

ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ!

                                               

Το Σώμα αποκαλύπτει.
Μάθετε να διαβάζετε στο σώμα το παρελθόν , το παρόν , το μέλλον και κάθε άλλη όψη…..


Μερικές Ινδικές σχολές  υποστηρίζουν πως το σώμα είναι καθρέπτης της ψυχής.
Το ανθρώπινο σώμα μας αποκαλύπτει και μας μαρτυρά σαφή , ευκρινή και καθαρά ίχνη και σημάδια της ζωής μας και των ψυχολογικών μας τάσεων.
Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας επίσης , πως δια  μέσου του νευρικού συστήματος , συνδέεται ( το σώμα )  με το εγκέφαλο που αποτελείται από δύο ημισφαίρια καθένα από τα οποία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου έχει να κάνει με τις αρσενικές ποιότητες όπως η σωματική δραστηριότητα και την ύλη και την λογική , ενώ το δεξιό ημισφαίριο έχει να κάνει περισσότερο με τα θηλυκά χαρίσματα , όπως η διαίσθηση , η δημιουργικότητα και την αντίληψη.

 

Το δεξιό μέρος ή δεξιά πλευρά  του ανθρωπίνου σώματος κυβερνάται από το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ενώ το αριστερό μέρος ή αριστερή πλευρά κυβερνάται από το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου.
Αυτό μας επιτρέπει να καθορίσουμε , διαισθητικά , την σχέση του ατόμου με την θηλυκή όψη ή την αρσενική ή να καταλάβουμε κάποιες δυσλειτουργίες που έχουν να κάνουν με την καλή ή κακή λειτουργία του οργανισμού  και του αντίστοιχου εγκεφαλικού ημισφαιρίου.

Για παράδειγμα αναφέρουμε πως : εάν σταυρώνοντας τα δάκτυλα των χεριών προεξέχει περισσότερο ο αριστερός αντίχειρας , αυτό σημαίνει πως έχετε περισσότερη τάση να χρησιμοποιείται τα θηλυκά  χαρίσματα ή αντιθέτως για τον δεξί αντίχειρα.

Μια έντονη σύσπαση του δεξιού μέρους του σώματος , θα μπορούσε να έχει να κάνει με μια  στενάχωρη κατάσταση η οποία προκαλείται και οφείλεται  σε κάποια δυσάρεστη «αρσενική» όψη ή αντιθέτως για την αριστερή πλευρά.
Ο ακριβής εντοπισμός της θα μας βοηθούσε ακόμα περισσότερο να καταλάβουμε εάν πρόκειται για την σωματική δραστηριότητα , με το συναίσθημα ή με την λογική , ή ακόμη με το παρελθόν , το παρόν ή και με το μέλλον.
Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας επίσης , πως το αριστερό ημισφαίριο , από επιστημονικές μετρήσεις που έγιναν , υπερισχύει του δεξιού , γιατί τείνει αυτόματα να μπαίνει σε δραστηριότητα πριν του δεξιού , προκαλώντας ένα πιο άμεση και αυθόρμητη χρησιμοποίηση της δεξιάς πλευράς του σώματος. Για αυτό τον λόγο φαίνεται πως είναι και περισσότερο ανεπτυγμένη από ότι η δεξιά πλευρά του σώματος.
Δεν θα πρέπει , επομένως , να μας εκπλήσσει το γεγονός πως ένα άτομο που είναι ξαπλωμένο και χαλαρωμένο έχει το δεξί του πόδι περισσότερο ανοικτό και πεσμένο ως προς το αριστερό , αφού , όπως μπορούμε να διαισθανθούμε το δεξί μέρος του σώματος είναι περισσότερο χαλαρωμένο.

Ένα αριστερό πόδι περισσότερο ανοικτό και χαλαρωμένο , θα μας οδηγούσε , να  πραγματοποιήσουμε  πιο προσεκτικούς ελέγχους της λεκάνης ή της σπονδυλικής στήλης  για τυχόντα προβλήματα.

 

Επιστρέφοντας στα τμήματα που θα μπορούσαν να υπάρχουν προβλήματα , γενικά μπορούμε να πούμε πως η χαμηλή περιοχή του σώματος – από την μέση και κάτω –  έχει να κάνει με τις ρίζες μας , δηλαδή με το παρελθόν , η μεσαία περιοχή – από την μέση μέχρι τους ώμους – έχει να κάνει με το παρόν και η ανώτερη περιοχή – από τους ώμους μέχρι και το κεφάλι – με το μέλλον.
Μπορούμε επίσης να πούμε πως η χαμηλή περιοχή έχει να κάνει με την σωματική – διαισθητική όψη , η μεσαία περιοχή με την συναισθηματική και η άνω περιοχή με την λογική.

Για μια καλύτερη κατανόηση , ας ενθυμηθούμε πως συχνά βλέπουμε ανθρώπους που παρουσιάζουν μια μεγαλύτερη ανάπτυξη του χαμηλού μέρους του σώματος και το υπόλοιπο είναι αρκετά κοντό. Γενικά μπορούμε να πούμε πως αυτά τα άτομα είχαν μια καλή εφηβεία , αλλά κατόπιν , εξ αιτίας των πολλών και μεγάλων  ευθηνών   της ζωής , είχαν σοβαρές δυσκολίες.
Με άλλα λόγια μπορούμε να παρομοιάσουμε αυτή την κατάσταση με εκείνη ενός μικρού δενδρυλλίου , που στην αρχή της ανάπτυξής του το υποβαστάξαμε με ένα στήριγμα και που κατόπιν το αφαιρέσαμε την στιγμή που εμείς  το θεωρήσαμε δυνατό , αλλά δεν ήταν όμως έτσι , με αποτέλεσμα το δενδράκι να παρουσιάσει διαταραχές στην ανάπτυξή του.

Από ότι είπαμε μέχρι στιγμής , μπορούμε να πούμε πως το Σώμα μιλά από μόνο του χωρίς καμιά δική μας παρέμβαση.

Για να καταστήσουμε πιο σαφές , μπορούμε να προσθέσουμε επίσης  πως συμβαίνει πολύ συχνά σήμερα, εξ αιτίας της ποιότητας της ζωής , εάν ένα άτομο τείνει να ακουμπάει τα χέρια του στην κοιλιά  , είναι γιατί ασυνείδητα μας δίνει μια ένδειξη του προβλήματος σε αυτή την περιοχή . Είναι σαν το σώμα να προσπαθεί να προστατέψει το πρόβλημα εκείνης της περιοχής και το κάνει με την τοποθέτηση των χεριών επάνω της.
Στην συνέχεια εάν ερευνήσουμε μπορούμε να συναντήσουμε διάφορα προβλήματα στην εν λόγω περιοχή.
Οι απογοητεύσεις και τα βάσανα του παρελθόντος συναντώνται γενικά υπό μορφή σπασμών ή μπλοκαρισμάτων και η περιοχή εντοπισμού θα μπορούσε να μας δείξει καθαρά πιο επίπεδο πρόκειται  και δηλαδή  σωματικό , συναισθηματικό ή νοητικό.

Το άγχος , αντίθετα , εξαπλωμένη διαταραχή που εξαρτάται από την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής , κανονικά συσχετίζεται με την  ανησυχία της μελλοντικής μας διαβίωσης.
Μπορεί να εντοπιστεί σε διάφορα επίπεδα αλλά εκδηλώνεται περισσότερο στην περιοχή της κοιλιάς , χαλώντας την υγεία των οργάνων της πέψης και της απέκκρισης.
Σίγουρα θα γνωρίζετε ότι οι διαταραχές του στομάχου ή του εντέρου είναι σε αύξηση την σήμερον ημέρα καθώς επίσης  , για άλλη αιτία , αυξάνονται επίσης  οι διαταραχές ( ειδικά μετά την εμφάνιση των κομπιούτερ) τα προβλήματα στους ώμους και στον αυχένα , που δια μέσω της ανάγνωσης της λειτουργικότητας των ενεργειακών καναλιών – τα τσάκρα – θα μπορούσαν να εκφρασθούν με συμπτώματα που σχετίζονται με την « επικοινωνία» , που είναι πιο δύσκολη τις ημέρες μας εξ αιτίας της απομόνωσης που ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει , έχοντας κλειστεί  όλο και περισσότερο στον εαυτό του.

 

 Copyright 2009


[ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα ]

Θράκης 138, 13231, Πετρούπολη - 210.57.44.997 (χάρτης)

ΙΑΘΕΙΗΝ - Εναλλακτική ιατρική, Ολιστική ιατρική
 
Εφαρμογές ΙΑΘΕΙΗΝ:

Νέα Σαμπάλλα Η Υλοποίηση του Παραδείσου στην Γη.Σεμινάριο Αυτογνωσίας με την Σαλωνίδου Αθηνά.

ASYRA PRO- ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

H ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ

Σεμινάρια ΜΕΡΚΑΜΠΑ-MER-KA-BA

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΘΕΙΗΝ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

H Δύναμη της Αγάπης...... Munay Ki!!!!!! Σεμινάριο Αυτογνωσίας, Μεταμόρφωσης και Ενδυνάμωσης- Με την Αθηνά Σαλωνίδου.

Οι 72 Άγγελοι της Καμπάλα και η Aura-Soma. Mike Booth.

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ανανεώνοντας την ενέργεια

USUI REIKI -ΤO ΦΩΣ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ-Συνεδρίες-Σεμινάρια-Μυήσεις Α'-Β'-Γ' βαθμού Ρέϊκι-Ομάδες Αυτογνωσίας,Θετικού Οραματισμού και Διαλογισμού

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ -ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ!

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑNTAΠΟΚΡΙΣΗΣ-SPIRITUAL RESPONSE THERAPY-SRT-Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν φαίνεται να κινούνται για αυτούς πρός θετική κατεύθηνση.Αλλά λίγοι συνειδητοποιούν ότι μπορεί να υπάρχουν πεποιθήσεις στον υποσυνείδητο νου που εμποδίζουν το ευρύτερο καλό τους.

ANGEL REIKI - AΓΓΕΛΙΚΟ ΡΕΙΚΙ ®

KARUNA REIKI ®-ΚΑΡΟΥΝΑ ΡΕΙΚΙ-ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ!!!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ,ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΜΥΗΣΕΙΣ Α, Β, Γ βαθμού Ρέικι

ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ

ΑURA SOMA - AΥΡΑ ΣΩΜΑ

ΑSHTANGA YOGA - ΓΙΟΓΚΑ