Ταυτότητα Μαρτυρίες Εφαρμογές Ενημέρωση Επικοινωνία
αρχική σελίδα

  εκτυπώστε το παρόν κείμενο

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ


                                               

Τα Αντιξειδωτικά μπορούμε να τα παρουσιάσουμε σαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, εάν το φορέσετε πρίν σας πυροβολήσει κάποιος τότε θα προστατευθείτε. Άν όμως δεν το φοράτε όταν κάποιος σας πυροβολήσει δεν θα ωφελήσει σε τίποτα να το φορέσετε μετά.
Έτσι, άν δεν παίρνετε τα αντιοξειδωτικά σας δεν φοράτε την ΑΣΠΙΔΑ σας.

Ίσως,εκατοντάδες χρόνια πρίν, το καθημερινό διαιτολόγιο της τάξης των 3000 ή 5000 θερμίδων ενός εργαζόμενου ανθρώπου πλούσιο σε φρούτα, λαχανικά,να παρείχε επαρκείς ποσότητες αντιοξειδωτικών. Σήμερα όμως, ηο παθητικός τρόπος ζωής έχει καταστήσει απαραίτητη την προσθήκη αντιοξειδωτικών συμπληρωμάτων για να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργούνται από την μείωση των ποσοτήτων φρούτων και λαχανικών και με την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μολύνσεως του περιβάλλοντος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ;
Τα αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά είναι οι ουσίες εκείνες που εμποδίζουν τα λίπη ( κυρίως τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα των λιπιδίων) από το να αυτο-οξειδωθούν ή από το να υποβληθούν στην διαδικασία της υπεροξείδωσης των λιπιδίων. Το κλειδί, εδώ, είναι ότι μιά μικρή ποσότητα αντιοξειδωτικών είναι αρκετή για να προστατευτεί μεγάλος αριθμός κυττάρων. Τα αντιοξειδωτικά δρούν ως καταλύτες για να αποτρέψουν οξειδωτικές βλάβες.( καταλύτης είναι  ο παράγοντας εκείνος που επιταχύνει μια χημική αντίδραση χωρίς να συμμετέχει στην τελική ένωση που προκύπτει- στο τέλος της αντίδρασης παραμένει ανέπαφος).
Τα κυριότερα αντιοξειδωτικά μεταλλικά στοιχεία είναι το Σελήνιο, το Μαγνήσιο, ο Ψευδάργυρος,ο Χαλκός, ο Σίδηρος και το Χρώμιο.
Ισχυρά αντιοξειδωτικά είναι επίσης: βιτ.Ε, βιτ.C, Ωμέγα 3+6+9

Νέες επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι η παρουσία χρωμίου μειώνει τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών κατά την διαδικασία παραγωγής ενέργειας.
Τα κυριότερα "εξαρτήματα" των αντιοξειδωτικών είναι τα διάφορα βιοφλαβονοειδή, περιλαμβανομένης της πυκνογενόλης, του συνενζύμου Q10 και των κουρκουμινοειδών.
Οι συνδυασμοί αντιοξειδωτικών είναι όπως μια ισορροπημένη συμφωνική ορχήστρα που λειτουργεί ως σύνολο, Μια συμφωνική ορχήστρα παράγει ήχους που είναι πολύ περισσότερο αρμονικοί και απέχουν πολύ απο το ακουστικό αποτελέσμα 20 τυμπάνων που απλώς παίζουν μαζί. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αντιοξειδωτικά: έχουμε καλύτερα αποτελέσματα αν χρησιμοποιήσουμε μια μικρή ποσότητα πλήρους συμπληρώματος από ότι θα είχαμε αν χρησιμοποιούσαμε τεράστια ποσότηατ ενός μόνο θρεπτικού συστατικού.

Copyright 2008


[ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα ]

Θράκης 138, 13231, Πετρούπολη - 210.57.44.997 (χάρτης)

ΙΑΘΕΙΗΝ - Εναλλακτική ιατρική, Ολιστική ιατρική
 
Εφαρμογές ΙΑΘΕΙΗΝ:

Νέα Σαμπάλλα Η Υλοποίηση του Παραδείσου στην Γη.Σεμινάριο Αυτογνωσίας με την Σαλωνίδου Αθηνά.

ASYRA PRO- ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

H ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ

Σεμινάρια ΜΕΡΚΑΜΠΑ-MER-KA-BA

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΘΕΙΗΝ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

H Δύναμη της Αγάπης...... Munay Ki!!!!!! Σεμινάριο Αυτογνωσίας, Μεταμόρφωσης και Ενδυνάμωσης- Με την Αθηνά Σαλωνίδου.

Οι 72 Άγγελοι της Καμπάλα και η Aura-Soma. Mike Booth.

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ανανεώνοντας την ενέργεια

USUI REIKI -ΤO ΦΩΣ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ-Συνεδρίες-Σεμινάρια-Μυήσεις Α'-Β'-Γ' βαθμού Ρέϊκι-Ομάδες Αυτογνωσίας,Θετικού Οραματισμού και Διαλογισμού

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ -ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ!

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑNTAΠΟΚΡΙΣΗΣ-SPIRITUAL RESPONSE THERAPY-SRT-Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν φαίνεται να κινούνται για αυτούς πρός θετική κατεύθηνση.Αλλά λίγοι συνειδητοποιούν ότι μπορεί να υπάρχουν πεποιθήσεις στον υποσυνείδητο νου που εμποδίζουν το ευρύτερο καλό τους.

ANGEL REIKI - AΓΓΕΛΙΚΟ ΡΕΙΚΙ ®

KARUNA REIKI ®-ΚΑΡΟΥΝΑ ΡΕΙΚΙ-ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ!!!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ,ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΜΥΗΣΕΙΣ Α, Β, Γ βαθμού Ρέικι

ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ

ΑURA SOMA - AΥΡΑ ΣΩΜΑ

ΑSHTANGA YOGA - ΓΙΟΓΚΑ