Ταυτότητα Μαρτυρίες Εφαρμογές Ενημέρωση Επικοινωνία
αρχική σελίδα

  εκτυπώστε το παρόν κείμενο

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ

Ο Denham Harman ήταν ο πρώτος ο οποίος το 1956 ανέπτυξε την θεωρία για τις Ελεύθερες Ρίζες, οι οποίες με το πέρασμα των χρόνων συσσωρεύονται όλο και περισσότερες  στο οργανισμό και εξασκούν μια ισχυρή οξειδωτική δράση πολύ βλαβερή για όλα τα συστατικά του οργανισμού.

Πρόκειται για ασταθή μόρια ( ομάδες μοριακών ατόμων που είναι ενωμένα μεταξύ τους) δηλαδή μόρια από τα οποία «κάτι  λείπει από την δομή τους» έτοιμα να δεσμευτούν και να ενωθούν με άλλα μόρια και αυτό διότι έχουν ένα ελεύθερο ηλεκτρόνιο.

Στον ανθρώπινο οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες αντιδρούν με οποιαδήποτε μοριακή  δομή που συναντούν.

Πρόκειται για πραγματικούς « δολοφόνους» των κυτταρικών δομών και θεωρούνται οι υπεύθυνοι πολλών εκφυλιστικών παθήσεων, της γήρανσης των κυττάρων και ίσως επίσης και του καρκίνου.

Οι ελεύθερες ρίζες σχηματίζονται στο εσωτερικό των κυττάρων μας ( μιτοχόνδρια), όπου χρησιμοποιείται το οξυγόνο για την παραγωγή της ενέργειας. Όχι όλο το οξυγόνο καταναλώνεται και  ένα μέρος του  σχηματίζει τις ελεύθερες ρίζες που περιέχουν ένα ή δύο άτομα οξυγόνου.

Εάν οι ελεύθερες ρίζες δεν αδρανοποιηθούν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες σε διάφορες λειτουργίες και μηχανισμούς  του οργανισμού.
Μπορούν να επέμβουν στην δομή κρίσιμων συστατικών του οργανισμού όπως είναι το DΝΑ, το γενετικό υλικό που υπαγορεύει και κατευθύνει τον  πολλαπλασιασμό κάθε κυττάρου του οργανισμού.
Στην πραγματικότητα, το DNA κάθε κυττάρου μπορεί να δεχθεί επίθεση από τις ελεύθερες ρίζες 10.000 φορές την ημέρα.
Η βλάβη που προκαλείται στο DNA των γονιδίων από τις ελεύθερες ρίζες οφείλεται στην οξείδωση των βάσεων του νουκλεικού οξέως ( αδενίνη, θυμίνη, γουανίνη, κυτοσίνη) που αποτελούν την "κόλλα" που κρατά ενωμένη την διπλή έλικα των μορίων του DNA.
Η πιό συχνή βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες είναι η οξείδωση των ενώσεων που σχηματίζουν τα λίπη και που  ονομάζονται "λιπίδια".

Η ελεύθερη ρίζα που παράγεται σε μεγάλη ποσότητα  είναι  υπεροξείδιο του οξυγόνου Ο2.Αυτό αντιδρά με το υπεροξείδιο του υδρογόνουΗ2Ο2 και σχηματίζει μια  επικίνδυνη και ισχυρή ελεύθερη ρίζα το οξείδιο του υδρογόνου ΟΗ- πού είναι πιο ισχυρό από το υπεροξείδιο του οξυγόνουΟ2.


Θράκης 138, 13231, Πετρούπολη - 210.57.44.997 (χάρτης)

ΙΑΘΕΙΗΝ - Εναλλακτική ιατρική, Ολιστική ιατρική
 
Εφαρμογές ΙΑΘΕΙΗΝ:

Νέα Σαμπάλλα Η Υλοποίηση του Παραδείσου στην Γη.Σεμινάριο Αυτογνωσίας με την Σαλωνίδου Αθηνά.

ASYRA PRO- ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

H ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ

Σεμινάρια ΜΕΡΚΑΜΠΑ-MER-KA-BA

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK!!!!

H Δύναμη της Αγάπης...... Munay Ki!!!!!! Σεμινάριο Αυτογνωσίας, Μεταμόρφωσης και Ενδυνάμωσης- Με την Αθηνά Σαλωνίδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΘΕΙΗΝ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Οι 72 Άγγελοι της Καμπάλα και η Aura-Soma. Mike Booth.

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ανανεώνοντας την ενέργεια

USUI REIKI -ΤO ΦΩΣ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ-Συνεδρίες-Σεμινάρια-Μυήσεις Α'-Β'-Γ' βαθμού Ρέϊκι-Ομάδες Αυτογνωσίας,Θετικού Οραματισμού και Διαλογισμού

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ -ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ!

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑNTAΠΟΚΡΙΣΗΣ-SPIRITUAL RESPONSE THERAPY-SRT-Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν φαίνεται να κινούνται για αυτούς πρός θετική κατεύθηνση.Αλλά λίγοι συνειδητοποιούν ότι μπορεί να υπάρχουν πεποιθήσεις στον υποσυνείδητο νου που εμποδίζουν το ευρύτερο καλό τους.

ANGEL REIKI - AΓΓΕΛΙΚΟ ΡΕΙΚΙ ®

KARUNA REIKI ®-ΚΑΡΟΥΝΑ ΡΕΙΚΙ-ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ!!!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ,ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΜΥΗΣΕΙΣ Α, Β, Γ βαθμού Ρέικι

ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ

ΑURA SOMA - AΥΡΑ ΣΩΜΑ

ΑSHTANGA YOGA - ΓΙΟΓΚΑ