Ταυτότητα Μαρτυρίες Εφαρμογές Ενημέρωση Επικοινωνία
  αρχική σελίδα

...ενδιαφέροντα links

 

  εκτυπώστε το παρόν κείμενο

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ -ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ!                                    
                    

ΕΞΕΛΙΞΗ - ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

Η Ομοιοπαθητική συνεχίζει την ιστορία της για πάνω από 200 χρόνια με

σημαντική εξέλιξη και εντυπωσιακή εξάπλωση, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα τελευταία πενήντα (50) χρόνια.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:

* Στην Ελλάδα: Το 1889 εισάγεται για πρώτη φορά από τον ιατρό Ε. Γυπάρη, ο οποίος δημοσίευσε το 1902 το βιβλίο του «Η ομοιοπαθητική θεραπεία και τα πλεονεκτήματά της». Το 1926 ο ιατρός Μ. Φατούρος περιπλανάται έφιππος στα χωριά της Ηπείρου θεραπεύοντας τους κατοίκους βάσει της Ομοιοπαθητικής. Το 1932 ο ιατρός Σ. Πικραμένος συνεχίζει το έργο συσπειρώνοντας γύρω του και έναν μικρό αριθμό άλλων γιατρών. Η Ομοιοπαθητική ιατρική όμως, έγινε γνωστή και άρχισε να εφαρμόζεται συστηματικά στην Ελλάδα από το 1967 και μετά όταν επανήλθε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε οριστικά ο καθηγητής κ. Γιώργος Βυθούλκας, ο οποίος ίδρυσε, το 1969, το Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΚΟΙ) στην Αθήνα με τους αείμνηστους ιατρούς, Ειρήνη Μπαχά και Σπύρο Γαρζώνη. Το ΚΟΙ, απετέλεσε το βασικό φορέα εκπαίδευσης ομοιοπαθητικών ιατρών και διάδοσης-εφαρμογής της Κλασικής Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Σήμερα, ο επίσημος επιστημονικός φορέας των ομοιοπαθητικών ιατρών είναι η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΕΕΟΙ) που ιδρύθηκε το 1971. Τα μέλη της είναι μόνο ιατροί, απόφοιτοι Πανεπιστημίου, που έχουν εξειδικευθεί και μετεκπαιδευθεί στην ομοιοπαθητική. Τα μέλη της ΕΕΟΙ ξεπερνούν τα 300.

Η ομοιοπαθητική φαρμακοτεχνία διδάσκεται από τον τομέα φαρμακογνωσίας της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών.

Ο επίσημος επιστημονικός φορέας των ομοιοπαθητικών φαρμακοποιών είναι η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών.

* Κορύφωση της επιστημονικής αναγνώρισης της Ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα αποτελεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ 1912/ τεύχος Β / 29-12-2006 της έγκρισης προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου «για γιατρούς και οδοντιάτρους», διάρκειας 2 ετών, με τίτλο «Ολιστικά Εναλλακτικά Θεραπευτικά Συστήματα. Κλασσική Ομοιοπαθητική». Αυτό το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών θα διεξάγεται με την συνεργασία της Διεθνούς Ακαδημίας Κλασικής Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.
* Στο Ηνωμένο Βασίλειο: Το 1832 η Ομοιοπαθητική ασκείται για πρώτη φορά από τον γιατρό Frederick Foster Harvey Quirt και το 1837 ιδρύεται το νοσοκομείο Hahnemann στο Λίβερπουλ. Έχει ενταχθεί στο εθνικό σύστημα υγείας από το 1948 και είναι αναγνωρισμένη ως υπο-ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής από το 1950. Στα πλαίσια αναθεώρησης του όλου συστήματος των ιατρικών ειδικοτήτων στο Ηνωμ. Βασίλειο υπάρχει η πρόθεση αναγνώρισης της Ομοιοπαθητικής ως πλήρους αυτόνομης ειδικότητας. Υπάρχουν 5 νοσοκομεία, αποκλειστικά ομοιοπαθητικά (Λονδίνο, Γλασκώβη, Λίβερπουλ, Μπρίστολ και Τούμπριτζ Γουέλς) εντεταγμένα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επίσης υπάρχει και μεγάλος αριθμός ιδιωτικών ομοιοπαθητικών κλινικών σε διάφορες πόλεις. Τουλάχιστον το 37% των Βρετανών γενικών ιατρών χρησιμοποιούν αποκλειστικά ή περιστασιακά την ομοιοπαθητική ιατρική. Επισημαίνεται ότι για περισσότερο από έναν αιώνα η βασιλική οικογένεια ακολουθεί συστηματικά ομοιοπαθητική ιατρική. Στο Πανεπιστήμιο Exceter έχει δημιουργηθεί έδρα με αντικείμενο την έρευνα στη μη συμβατική ιατρική Και στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ έχει δημιουργηθεί έδρα ομοιοπαθητικής ιατρικής.

* Στη Γαλλία: Το 32 % των Γάλλων γενικών ιατρών συνταγογραφούν ομοιοπαθητικά φάρμακα, αποκλειστικά ή περιστασιακά, τα οποία περιλαμβάνονται στη Γαλλ. Φαρμακοποιία. Ήδη εννιά Πανεπιστήμια παρέχουν τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα διδασκαλίας της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Στο τέλος των σπουδών απονέμεται πανεπιστημιακό δίπλωμα.

* Στο Βέλγιο:Το Βελγικό Κοινοβούλιο ψήφισε το νομοσχέδιο 3/99 για την αναγνώριση της μη συμβατικής ιατρικής, με πρώτη την Ομοιοπαθητική, και από την 1/1/2000 όλα τα Βελγικά Ασφαλιστικά Ταμεία καλύπτουν τις δαπάνες για ομοιοπαθητικά φάρμακα. Σύμφωνα με σχετική πρόσφατη δημοσκόπηση το 50% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται και ακολουθεί την Ομοιοπαθητική ιατρική. Η Ομοιοπαθητική διδάσκεται στους τελειόφοιτους της Ιατρικής Σχολής του Catholic University της Louvain, του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου του Βελγίου

* Στην Ολλανδία: Περισσότερο από το 40% του πληθυσμού έχει επισκεφθεί ομοιοπαθητικό ιατρό, ενώ περίπου το 30 % των γενικών ιατρών χρησιμοποιεί την Ομοιοπαθητική. Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι γονείς (40 %) εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε ομοιοπαθητικό ιατρό, παρά σε συμβατικό (35 %).

* Στην Ισπανία και στην Αυστρία: Λειτουργούν εξωτερικά ομοιοπαθητικά ιατρεία σε Γενικά Νοσοκομεία. Στην Ισπανία τέσσερα Πανεπιστήμια έχουν μεταπτυχιακά τμήματα Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

* Στην Ιταλία: Τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού επιλέγει εναλλακτικές μορφές ιατρικής με κύρια την Ομοιοπαθητική. Επίκειται η ψήφιση νόμου για την εισαγωγή της Ομοιοπαθητικής στις ιατρικές Πανεπιστημιακές Σχολές και σε Νοσοκομεία. Ήδη τρία Πανεπιστήμια παρέχουν μεταπτυχιακή εκπαίδευση στον τομέα της ομοιοπαθητικής.

* Στη Γερμανία και στην Αυστρία: Οι επιστημονικοί ιατρικοί σύλλογοι απονέμουν, κατόπιν εξετάσεων, τον τίτλο του ομοιοπαθητικού ιατρού, ενώ οι φοιτητές της ιατρικής όλων των Πανεπιστημίων εξοικειώνονται με την ομοιοπαθητική. Στη Γερμανία η ομοιοπαθητική περίθαλψη καλύπτεται από όλα τα συστήματα ιδιωτικής - κοινωνικής ασφάλισης.

* Στις ΗΠΑ: Η διάδοση της Ομοιοπαθητικής έγινε κατά τον 19ο αιώνα και ασκείτο τουλάχιστον από το 25%των ιατρών. Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο JAMA (Journal of American Medical Association) αναφέρεται ότι στο 64 % όλων των ιατρικών σχολών δίνονται στους φοιτητές τους μαθήματα εναλλακτικής ή συμπληρωματικής ιατρικής. Υπάρχουν πάνω από 200 ερευνητικές εργασίες σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά που αποδεικνύουν την ευεργετική δράση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου στους ασθενείς.

* Στη Ρωσία: Η ομοιοπαθητική αναγνωρίστηκε ως ειδική θεραπευτική μέθοδος το 1991.

* Στην Κύπρο: Η Ομοιοπαθητική ιατρική εξασκείται στην Κύπρο από το 1986. Σήμερα υπάρχουν 10 περίπου ιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σαν ομοιοπαθητικοί ιατροί στο νησί. Οι περισσότεροι από αυτούς παρακολούθησαν το διετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του καθηγητή κου Γιώργου Βυθούλκα και πέρασαν τις σχετικές εξετάσεις. Η Ομοιοπαθητική Ιατρική Εταιρεία Κύπρου (ΟΙΕΚ) είναι το επιστημονικό όργανο των Κυπρίων Ομοιοπαθητικών ιατρών και από το 2006 συμμετέχει επίσημα στις συνεδριάσεις της ECH (European Committee for Homeopathy). Επίσης στην Κύπρο δραστηριοποιείται από το 1991 ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ομοιοπαθητικής (ΚΥ.Σ.Ο), που είναι ο σύνδεσμος των φίλων της Ομοιοπαθητικής ιατρικής και έχει 150 μέλη. Σύμφωνα με σχετικά πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Κύπρου, το 17% των Κυπρίων επισκέφτηκαν ομοιοπαθητικό ιατρό. * Στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ασχολήθηκε εκτεταμένα με την Ομοιοπαθητική και το Ομοιοπαθητικό φάρμακο, με δύο προγράμματα που υλοποιήθηκαν από το 1993 - 1999 και 1994 - 1996. Για την παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών τους συστήθηκε η Ευρ. Επιτροπή για την Ομοιοπαθητική. Βασικό συμπέρασμα των ομάδων εργασίας αυτών των προγραμμάτων ήταν ότι η Ομοιοπαθητική είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής στις χώρες της Ε.Ε. και τα θεραπευτικά της αποτελέσματα δεν θα πρέπει να αγνοηθούν. Με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Μομπελιέ της Γαλλίας, βάσει του πρώτου προγράμματος, απεδείχθη και πειραματικά η φαρμακευτική επίδραση των «υπεραραιωμένων διαλυμάτων» που χρησιμοποιεί η Ομοιοπαθητική. Τα συμπεράσματα των προγραμμάτων αυτών οδήγησαν την Ε. Επιτροπή να διαθέσει (1999 - 2003) το ποσό των 2.000.000 ευρώ για έρευνες στον τομέα της Ομοιοπαθητικής θεραπείας καθώς και των Ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Το 1997 είχε ζητήσει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να χρηματοδοτηθούν ερευνητικά προγράμματα για τον Ομοιοπαθητική. Το 2001 ο αρμόδιος Επίτροπος κος Erkki Liikanen γνωστοποίησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει και υποστηρίζει «την ελευθερία εκλογής του ασθενούς για το είδος της θεραπείας που θέλει να ακολουθήσει». Για τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα εκδόθηκαν δύο Οδηγίες της ΕΟΚ (1992) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάστηκε πρόσφατα άλλη μία Οδηγία, στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας. Τελευταία η Ε.Ε. προσπαθεί να προωθήσει, στα πλαίσια των θεμάτων υγείας, τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας και ιδιαίτερα της Ομοιοπαθητικής, διότι «μπορεί η υιοθέτηση τους να προλάβει την εμφάνιση μιας ασθένειας και να προσφέρουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής», λόγω της ολιστικής τους προσέγγισης.
Θράκης 138, 13231, Πετρούπολη - 210.57.44.997 (χάρτης)

ΙΑΘΕΙΗΝ - Εναλλακτική ιατρική, Ολιστική ιατρική
 
Εφαρμογές ΙΑΘΕΙΗΝ:

Νέα Σαμπάλλα Η Υλοποίηση του Παραδείσου στην Γη.Σεμινάριο Αυτογνωσίας με την Σαλωνίδου Αθηνά.

ASYRA PRO- ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

H ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ

Σεμινάρια ΜΕΡΚΑΜΠΑ-MER-KA-BA

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΘΕΙΗΝ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

H Δύναμη της Αγάπης...... Munay Ki!!!!!! Σεμινάριο Αυτογνωσίας, Μεταμόρφωσης και Ενδυνάμωσης- Με την Αθηνά Σαλωνίδου.

Οι 72 Άγγελοι της Καμπάλα και η Aura-Soma. Mike Booth.

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Ανανεώνοντας την ενέργεια

USUI REIKI -ΤO ΦΩΣ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ-Συνεδρίες-Σεμινάρια-Μυήσεις Α'-Β'-Γ' βαθμού Ρέϊκι-Ομάδες Αυτογνωσίας,Θετικού Οραματισμού και Διαλογισμού

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ -ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ!

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑNTAΠΟΚΡΙΣΗΣ-SPIRITUAL RESPONSE THERAPY-SRT-Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα πράγματα δεν φαίνεται να κινούνται για αυτούς πρός θετική κατεύθηνση.Αλλά λίγοι συνειδητοποιούν ότι μπορεί να υπάρχουν πεποιθήσεις στον υποσυνείδητο νου που εμποδίζουν το ευρύτερο καλό τους.

ANGEL REIKI - AΓΓΕΛΙΚΟ ΡΕΙΚΙ ®

KARUNA REIKI ®-ΚΑΡΟΥΝΑ ΡΕΙΚΙ-ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ!!!

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ,ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ, ΜΥΗΣΕΙΣ Α, Β, Γ βαθμού Ρέικι

ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ

ΑURA SOMA - AΥΡΑ ΣΩΜΑ

ΑSHTANGA YOGA - ΓΙΟΓΚΑ