ΣΑΜΠΑΛΑ (SHAMBALA), ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ- ERKS.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Όσα θα γραφτούν σε αυτές τις σελίδες μπορεί να είναι δυσκολονόητα για ένα νου που δεν είναι συνηθισμένος να φεύγει εκτός συνόρων και να πηγαίνει κάπου άλλου – παραπάνω. Αυτός ο τύπος κατανόησης είναι διαφορετικός από τον εγκεφαλικό νου και τον ακαδημαϊκό, για αυτό, εάν θέλετε να κατανοήσετε και να καταλάβετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την «ΚΑΡΔΙΑ» σαν διαισθητικό κέντρο και να είστε ανοιχτοί στις ιδέες εκείνες που θα μπορούσαν να «λειτουργήσουν» σαν εκπυρσωκροτητές ανοίγοντας δρόμο σε άγνωστους και όμορφους κόσμους.

 

Για όσους δεν γνωρίζουν πάνω σε αυτά τα θέματα , θα κάνουμε μια μικρή εισαγωγή για να εξηγήσουμε τα θεμελιώδη αυτής της Πνευματικής και Μυστικιστικής Παράδοσης του Πλανήτη μας. Από πάντοτε στην ΓΗ, όπως και σε κάθε διαφορετικό έμβιο ον, υπάρχουν ενεργειακά κέντρα που ονομάζονται ΤΣΑΚΡΑΣ, κατά την Ανατολική Φιλοσοφία και Παράδοση, ή ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ κατά την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του ΙΩΑΝΝΗ και κατά την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ παράδοση. Αυτά τα « ΚΕΝΤΡΑ» ή αλλιώς «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΔΙΝΕΣ» λειτουργούν σαν κανάλια που μεταφέρουν τις ενέργειες του ΗΛΙΟΥ στην ΓΑΙΑ και τους κατοίκους της., δημιουργώντας ένα σταθερό ερέθισμα για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του ΑΝΘΡΩΠΟΥ και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΖΩΗΣ του ΠΛΑΝΗΤΗ.

Τα Γήινα Κέντρα είναι σε στενή επαφή με τα Κέντρα άλλων Πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος και του Σύμπαντος, Παρομοίως , αυτά τα κέντρα έχουν και μια αντιστοιχία με εκείνα που βρίσκονται στο Ανθρώπινο Σώμα και αρχικά με τα ΕΠΤΑ ΤΣΑΚΡΑΣ και με άλλα σημεία που αντιστοιχούν στα σημεία του βελονισμού της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.
Τώρα, με βάση τις διάφορες παραδόσεις διαφόρων λαών , αυτά τα μέρη έχουν και διαφορετικά ονόματα, όπως : ΣΑΜΠΑΛΑ, ΚΑΜΕΛΟΤ, ΑΒΑΛΟΝ, ΑΓΚΑΡΘΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΟΡΟΣ ΣΑΛΒΑΤ, ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΓΗ, ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ, ΓΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ, ΓΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΟΥΡΑΝΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, MOUNT SION, MOUNT MERU, MOUNT OAF, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΊΣΙΔΑΣ, AZTLAN, ΧΡΥΣΗ ΓΗ, ΘΟΥΛΗ, SALEM….Η Παράδοση λέει πως ο Ήλιος δεν δύει ποτέ, και ότι η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στον ήλιο και την γη , ένα μέρος στο οποίον ζουν « οι αόρατοι άνθρωποι» οι «Πνευματικοί Φύλακες» και συν δημιουργοί μας.

 

Τον περασμένο αιώνα κάποιοι μελετητές και συγγραφείς μίλησαν στα έργα τους για αυτό το Μυστικό Βασίλειο και μερικοί από αυτούς το έψαξαν και λέγετε πως πολύ λίγοι κατάφεραν να μπουν , να επιστρέψουν και να διηγηθούν ιστορίες που έγιναν μύθος.

Κάποιοι από αυτούς ήταν ο Ossendowski, ο Roerich, ο Gurdjieff, ο R. Guenon που μίλησαν για αυτά τα πνευματικά κέντρα , έδωσαν ξεκάθαρες πληροφορίες στην μεταφορά αυτού του κέντρου από ΒΑ προς τον Νότο και ιδιαίτερα στην Νότιο Αμερική ! H Shamballah ενεργοποιήθηκε στην κεντρική Αργεντινή με το όνομα ΕΡΚΣ- ERKS.

 

Σε αυτή την περίοδο της Νέας Εποχής, ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως η ενέργεια δεν είναι όπως πριν ένα χρόνο και συνειδητοποιεί πως οι δεσμοί που τον κράταγαν υποχείριο και δέσμιο των κέντρων εξουσίας , αρχίζουν να καταρρέουν. Η συνέπεια αυτής της αφύπνισης ο Άνθρωπος, η Γαία, και σίγουρα το Ηλιακό μας Σύστημα ενεργοποιούνται για να προετοιμαστούν στις καινούργιες ριζικές αλλαγές, αυξάνοντας τις δονήσεις μας. Έτσι, εξ αιτίας αυτής της ενεργοποίησης, ο άνθρωπος αρχίζει να εκπέμπει διαφορετική ποιότητα ενέργειας, αρχίζοντας από το να αφυπνίζει άπειρες δυνατότητες του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου του και να χρησιμοποιεί έστω και λίγο τις ικανότητές του και λειτουργίες. Αυτή η καινούργια και υπέροχη εμπειρία δημιουργεί σε κάποιους μια μεγάλη σύγχυση, βαθιούς στοχασμούς και φόβους ακόμη δε και αρρώστιες διαφόρων τύπων, Ειδικά οι νέοι ψάχνουν στις Επιστήμες του Εσωτερισμού και στην Ερμητική επιστήμη μια λογική εξήγηση ή ένα καινούργιο μοντέλο συμπεριφοράς αυτών των καιρών.

 

ERKS

Αυτό Το Πνευματικό Κέντρο που λέγεται ERKS που σημαίνει “Encuentros de Remanente del Kosmos Sideral” δηλαδή “Συνάντηση των υπολοίπων- εναπομεινάντων με τον Αστρικό Κόσμο” , βρίσκεται στην καρδιά της Αργεντινής, στην επαρχία της Cordoba, κοντά σε μια όμορφη πόλη που λέγεται Capilla del Monte , στους πρόποδες ενός βουνού που λέγεται Cerro Uritorco.

 

Αυτό το μέρος το επισκέπτονται συνεχώς ερευνητές από διάφορα μέρη του κόσμου και έθνη και όλοι ζουν τις δικές τους ενεργειακές και πνευματικές εμπειρίες που τους φέρνουν μέχρι τον εξαγνισμό και την κάθαρση. Περίπου 20 χρόνια πριν , ο πνευματικός δάσκαλος Angel Christos Akoglanis, του οποίου το μυητικό όνομα ήταν Sarhuma, ανέφερε για αυτό το “μαγικό μέρος και της αφύπνισης του”. Είπε : “ Το ERKS από πάντα υπήρχε, το μέρος όμως κρατήθηκε μυστικό και μονάχα στους λίγους εκλεκτούς ήταν γνωστό. Στο παρελθόν οι Ισπανοί κατακτητές το έψαχναν και νόμιζαν πως ήταν το El Dorado, όπου κανείς δεν μπόρεσε να φτάσει παρόλο που οι αποστολές ήταν πάρα πολλές”. Και συνεχίζει ο δάσκαλος Sarhuma: “Σε αυτό το μαγικό μέρος βρίσκεται μια διαστασιακή πόλη στα έγκατα της Γης και εκείνο που βλέπουμε δεν είναι άλλο παρά η αντανάκλαση της πραγματικότητας ; σύμφωνα με τα λεγόμενα των δασκάλων, το ΕΡΚΣ , δεν είναι άλλο από την ΣΑΜΠΑΛΑ του ΘΙΒΕΤ που μεταφέρθηκε εδώ στην καρδιά της Νότιας Αμερικής και αποτελεί το πιο σπουδαίο Διαστασιακό Κέντρο της Πνευματικότητας για αυτό τον Καινούργιο Κύκλο που αρχίζει . Έτσι μια καινούργια και ισχυρή ενέργεια εκπέμπεται από αυτό το σπουδαίο σημείο του πλανήτη και μια καινούργια κοσμική διδασκαλία που βασίζεται στην κυριαρχία του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Για τον αυτοπροσκαλούμενο θα είναι σημείο Συμπαντικής συνάντησης με όλες τις κοσμικές αδελφότητες που από καιρό μας επισκέπτονται.
Από την στιγμή που θα γίνει η αφύπνιση , η ΑΓΑΠΗ θα είναι ο κώδικας που θα μπορέσει να βοηθήσει να αφυπνιστούν οι άλλοι που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου”.

 

Στο βιβλίο του N. Roerich “ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑ” SHAMBHALA, THE RESPLENDENT (Talai-Pho-Brang, 1928) μεταξύ άλλων λέει : “Πρέπει απλά να αποδεχτούμε το γεγονός πως οι αληθινές διδασκαλίες θα αφήσουν το Θιβέτ και θα εμφανιστούν στον Νότο. Πράγματι πολύ μεγάλα πράγματα θα συμβούν…”

http://www.roerich.org/sh.html

 

Σίγουρα αυτός ο ερευνητής αναφερόταν στην Νότιο Αμερική, ο Καινούργιος Κόσμος (, όπως επίσης και ο Ferdinand Ossendowski, που στο “ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΟΙ” “Beasts, Men and Gods” http://www.archive.org/details/beasts_men_gods_ms_librivox στην σελίδα 79 γράφει : “ Αυτό το Βασίλειο ονομάζεται ΑΓΚΑΡΘΑ- AGHARTI. Αναπτύσσεται μέσα από ένα πλανητικό πλέγμα υπόγειων τούνελ. Άκουσα ένα σοφό λάμα στην Κίνα να αναφέρει στον Bogdo Khan πως όλες οι σπηλιές στην Αμερική κατοικούνται από έναν αρχαίο λαό που είχε εξαφανισθεί στα έγκατα της Γης Ακόμη και σήμερα βρίσκονται ίχνη στην επιφάνεια της Γης. Αυτοί οι άνθρωποι και οι υπόγειες κατοικήσιμες πόλεις κυβερνούνται από άρχοντες που υπακούν στον Βασιλιά του Κόσμου….”.

 

Ποιος είναι αυτός ο Βασιλιάς του Κόσμου που κυβερνά αυτά τα μαγικά σημεία του Πλανήτη Γη; Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση θα πρέπει να αναφερθούμε στον Rene Guenon,( http://www.worldwisdom.com/public/authors/Rene-Guenon.aspx#Anchor_Bibliography) που στο βιβλίο του “Ο Βασιλιάς του Κόσμου” “ The King of the World. Ghent, NY: Sophia Perennis, 2004”, γράφει : “ Ο τίτλος του Βασιλιά του Κόσμου προσδίδεται στον Manu, δηλαδή στον Πρωταρχικό και Συμπαντικό Άρχοντα. Αυτό το όνομα αναφέρεται στην Κοσμική Γνώση και Σοφία και στο Πνευματικό Φως. Στην Ιουδαϊκή και Χριστιανική παράδοση ο Βασιλιάς του Κόσμου αναφέρεται στον Μελχίσεδεκ.. που ήταν ο Ανώτατος ιερέας του Θεού. Το όνομα του σημαίνει “Βασιλιάς της Δικαιοσύνης”, αλλά ταυτοχρόνως και βασιλιά της Salem = ειρήνη, επομένως “Βασιλιάς της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης”; αυτοί είναι οι δύο τίτλοι του “Βασιλιά του Κόσμου”.

 

Οι παραδόσεις του εσωτερισμού αναφέρουν πως πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια παρουσιάστηκαν στην Γη αιθερικά όντα που προερχόντουσαν από την Αφροδίτη, οι “Κύριοι της Φλόγας”. Ανάμεσα τους υπήρχε μια καθαρή αιθερική οντότητα, με τέτοια υψηλή ενέργεια και εξέλιξη που ήταν αδύνατον να φιλοξενηθεί σε ανθρώπινο σώμα. Η φωτεινή του αύρα πρόσδιδε ζωή σε όλα τα βασίλεια της Γης, επρόκειτο για τον SANAT KUMARA, MELCHISEDECH ή MELKITZEDEK, ή Βασιλιάς του Κόσμου. Είναι ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ που κρατάει με την ενέργειά του την ζωή του κόσμου και κατοικεί στην ΣΑΜΠΑΛΑ, ιερό και κρυφό μέρος του πλανήτη Γη.Μαζί με άλλους τρεις ένδοξους Κύριους, αποτελεί και σχηματίζει την Κρυφή και Πνευματική Κυβέρνηση της Γης.Το ΙΕΡΟ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑΣ ΕΡΚΣ στην Νότιο Αμερική, ιερό μέρος στο οποίον φυλάσσεται η πρωταρχική παράδοση της Νέας Εποχής.

 

Το κοσμικό όνομα του Μελχίσεδεκ είναι Amuna Kur!

 

Στην κοιλάδα του ΕΡΚΣ, στους πρόποδες του όρους Cerro Uritorco, η αόρατη παρουσία των αδελφών του φωτός αναγνωρίζεται από την δυνατή μυρωδιά των γερανιών στο μέρος και μερικές φορές από την μυρωδιά λιβανιού, προδίδοντας έτσι την παρουσία των ανώτατων κοσμικών ιερέων ή των πνευματικών οντοτήτων. Σε αυτό το Ενεργειακό Κέντρο του Πλανήτη , σημείο αφύπνισης της τωρινής ενέργειας του φωτός και θηλυκής πολικότητας, κάποιες φορές διαισθάνεσαι την παρουσία ολόκληρης της Κοσμικής Ιεραρχίας που αποτελεί την ανώτερη παρουσία και που είναι υπεύθυνη για την αφύπνιση της Γνώσης, της Δύναμης και της Ομορφιάς στον κοσμικό νου των εργατών του φωτός σε όλο τον κόσμο.

 

Σε αυτή την περίοδο κλεισίματος και ανοίγματος του καινούργιου κύκλου ενεργοποιείται το Γνωστικό Δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου και θα ολοκληρωθεί με το συμπαντικό κάλεσμα όλων των εργατών του φωτός που είναι μοιρασμένοι σε όλες τις διαστάσεις του χρόνου και του χώρου. Οι σιωπηλοί δάσκαλοι έμμεσα μας βοηθάνε για να προετοιμαστούμε στην μεγαλύτερη αλλαγή των καιρών.

 

Ο δάσκαλος Sarhuma έλεγε πως ο άνθρωπος ζει και διανύει το τέταρτο στάδιο, όπου η ΥΛΗ θα αποχωριστεί και θα εγκαταλείψει την ελευθέρα βούληση. Η ύλη θα παραδοθεί στον κυβερνήτη και άρχοντα αυτής της περιόδου. Αυτό το συμβάν ονομάζεται η “ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΜΑΧΗ” που είναι η αιώνια μάχη ανάμεσα στην ΥΛΗ και το ΠΝΕΥΜΑ. Σε αυτό το πεδίο μάχης υπάρχει ένα σημείο πλήρης εξισορρόπησης, που επιτυγχάνεται μετά από πολλές συγκρούσεις ανάμεσα στο Πνεύμα και την Ύλη. Έτσι η δυαδικότητα βρίσκει το σημείο ισορροπίας με αποτέλεσμα η σύγκρουση αυτή να λαμβάνει τέλος.
Επομένως το Δύο “θα γεννήσει ” το Τρία.

 

Πηγή :
Αlfredo Di Prinzio – άρθρο από το περιοδικό Hera, νούμερο 27- Mάρτιος 2002.
http://www.heramagazine.it/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=37
http://www.kuthumadierks.com/pageelenco.asp?r=erks

 

CAPILLA DEL MONTE

Cerro Uritorco

 

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ

Αυτό οφείλεται ως επί το πλείστον στις ενεργειακές εκπομπές των διαφόρων στροβίλων που ενεργοποιήθηκαν για αυτό το σκοπό. Όλες τις αντιξοότητες που ο άνθρωπος αντιμετωπίζει και ζει πάνω στον πλανήτη οφείλονται σε αυτές τις ενέργειες που ο Δάσκαλος Sarhuma ονόμαζε ΟΝΟ-ΖΟΝΕ που δημιουργώντας εξ αιτίας της υψηλής επιτάχυνσης που δημιουργούν, προκαλούν γεωλογικά φαινόμενα, ,θαλάσσια, σεισμικά και ηφαιστιογενή και πολλές μορφές παθήσεων και ασθενειών, κυρίως ψυχολογικές ; αυτές οφείλονται σε κακή “διαχείριση” του σώματός μας και του νου μας και σε άγνοια των νόμων που κυβερνούν τα διάφορα “σώματα” του ανθρώπου. Αυτή η Φωτεινή ενέργεια “εμπλουτίζει” όποιον έχει δουλέψει με τον εαυτό του και “τιμωρεί” τους οργανισμούς που είναι ανισόρροποι και γεμάτοι από συναισθήματα του εγώ και εγωισμό. Παραδόξως αυτές οι διάφορες και ισχυρές αντιθέσεις φέρνουν τον άνθρωπο προς την συλλογική αφύπνιση, προς μια νέα διάσταση της ύπαρξης και στο πέρασμα μιας πιο υψηλής νότας και δόνησης.

 

Το “ERKS” μαζί με άλλες δύο δίνες ή ΤΣΑΚΡΑΣ της Γης, ενεργοποιήθηκε οριστικά . Η συνέπεια αυτού είναι η εκδήλωση μεγάλων αλλαγών που έχουν να κάνουν με τον πλανήτη. Το μεγαλύτερο τρίγωνο της ισχύς και της ενέργειας ΟΝΟ-ΖΟΝΕ αποτελείται από το ΕΡΚΣ στην Αργεντινή, στην επαρχία της Cordoba, μετά την AURORA στην Ουρουγουάη, στην επαρχία του Σάλτο(Salto), και την MIZ-TLI-TLAN στο Περού σε ένα μυστικό μέρος.

 

Γιατί ενεργοποιήθηκε το Νότιο Άκρο της Λατινικής Αμερικής ;

 

Αρχικά γιατί η Νοτιοαμερικανική Ήπειρος μοιάζει σαν ένα τρίγωνο με την κορυφή που στοχεύει προς τα κάτω, ένα σχήμα που συμβολικά παρουσιάζει τα δύο δεκτικά θηλυκά στοιχεία του νερού και της γης. Κατά δεύτερον , γιατί αυτή η Ήπειρος , ο Νέος Κόσμος, εδώ και πολλούς αιώνες πριν , ήταν προκαθορισμένο να ενεργοποιηθεί πλήρως αυτή την Νέα Εποχή.
Πολλοί ερευνητές και μελετητές των “ απόκρυφων και μυστικιστικών πραγμάτων” εδώ και αρκετό καιρό αισθάνονται το κάλεσμα του Καινούργιου Κόσμου ή Νέας Γης, όπως την ονομάζει ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη, και μεταβαίνουν για να ζήσουν στα σπλάχνα της( “Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ”). Αυτή η Λατινοαμερικανική Σαμπάλα , η Διαστασιακή πόλη που είναι το ΕΡΚΣ, δωρίζει σε εκείνους που μεταβαίνουν ,ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός “το δικό του δώρο”. Ο ερευνητής όμως ο οποίος πλησιάζει με ΑΓΝΗ ΚΑΡΔΙΑ , θα δεχτεί μια ειδική κατάσταση συνειδητότητας που θα ενεργοποιηθεί στον χρόνο και θα καταγραφεί στο Βιβλίο της Ζωής.

 

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι που ψάχνονται πνευματικά, πηγαίνουν στην Ανατολή προς αναζήτηση της Σαμπάλας αλλά, με την μεταφορά αυτού του ενεργειακού πνευματικού πόλου στην Λατινική Αμερική, οι ανατολικές χώρες δεν απαντούν πια στα αναμενόμενα. Ο Δάσκαλος Sarhuma λέει : “Τα Τσάκρας της Γης που ήταν πηγή εκπομπής της ενέργειας της εποχής των Ιχθύων ( αρσενική ενέργεια, φωτιά), μετατοπίστηκαν μετά την εισβολή των Κινέζων στο Θιβέτ το 1974. Αυτό έπρεπε να γίνει για να αφυπνιστεί η θηλυκή ενέργεια του Φωτός”.

 

Αυτή η εκπομπή είχε σαν αποτέλεσμα η γυναίκα να λάβει μεγαλύτερη συνειδητότητα, δύναμη και να έχει ένα μεγαλύτερο δραστικό ρόλο στην κοινωνία ακόμα έξω και από την οικογένεια, ενώ ο άνδρας, ενεργοποιώντας την εσωτερική του θηλυκή πλευρά, την ψυχή του, αναπτύσσει φαντασία και δημιουργικότητα.

 

Το ζώδιο που υπερισχύει είναι ο Υδροχόος , πράγματι, το σύμβολο αυτού του ζωδίου είναι η γυναίκα που χύνει ταυτόχρονα πάνω στην Γη δυο υγρά μέταλλα , ασήμι και χρυσό, τα οποία με το που χύνονται πάνω στην Γη ενώνονται σε ένα ρέμα. Είναι η ένωση της “Ηλιακής” ενέργειας της γυναίκας με την “Σεληνιακή” του άνδρα που , αναλογικά, αντιστοιχούν στον ΑΡΤΟ και το ΥΔΩΡ της Χριστιανικής Ευχαριστίας –Κοινωνίας. Επιτέλους ανατέλλει η ΕΠΟΧΗ της ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ , φρούτο της Ανδρογυνίας εξισορρόπησης – ισορροπία ανάμεσα στον άνδρα και την γυναίκα- και αναλογικά του Πνεύματος και της Ύλης.

 

Ταυτόχρονα οι δύο εσωτερικές αρχές του Ανθρώπου θα ενωθούν για να γίνουν ΕΝΑ – ΜΟΝΑΔΑ. Άνδρες και Γυναίκες, εξ αιτίας αυτών των ενεργειών που εκπέμπονται από την Σαμπάλα –ΕΡΚΣ , συνειδητοποιούνται και ενώνονται για να βρουν και άλλα άτομα, να μελετήσουν και να κατανοήσουν τις διδασκαλίες που έλαβαν, να κατανοήσουν τα μηνύματα των ονείρων , να ζήσουν μαζί και να γίνουν μάρτυρες όλων εκείνων που πρώτοι δέχτηκαν.

 

Η ιστορία του ΕΡΚΣ που διηγήθηκε ο ιερέας Huathuma αρχίζει κάπως έτσι : “ 21.000 χρόνια πριν, το “Συμβούλιο της ΜΠΛΕ – ΒΙΟΛΕΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ” αποφάσισε να πραγματοποιήσει την Διαστασιακή πόλη του ΕΡΚΣ προετοιμασμένη για την αφύπνιση της Σαμπάλας σε αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή ; εκεί θα είχε τοποθετηθεί “το μυστικιστικό κέντρο των εναπομεινάντων κοσμικών αδελφών του αστρικού κόσμου για να ξανασυναντηθούν”. ΕΡΚΣ είναι μια σφαιρική πόλη κατασκευασμένη στον εσωτερικό κύκλο των ΠΡΟ ΑΝΔΕΩΝ οροσειρών “cordilleras” , που θεωρούνται ιερά και μαγικά βουνά από όλους τους λαούς που ζουν και έζησαν σε εκείνα τα μέρη. Έτσι στα έγκατα της Γης , παραμένει αόρατη στα μάτια της ανθρώπινης περιέργειας και στους επιστήμονες, αλλά ορατή στην επιφάνεια για όλους εκείνους που έχουν ΑΓΝΗ ΚΑΡΔΙΑ και γεμάτη από ΑΓΑΠΗ.

 

ΕΡΚΣ, Διαστασιακή πόλη της “ΜΠΛΕ ΒΙΟΛΕΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ”, μια μέρα θα αποκαλυφθεί πλήρως στον άνθρωπο. Σήμερα, οι μυημένοι σε όλο τον κόσμο τραγουδούν το μάντρα στην γλώσσα “irdin” , εγκωμιάζοντας ένα καινούργιο κόσμο όπου βασιλεύει η απόλυτη ΕΙΡΗΝΗ και ΑΓΑΠΗ, ποιότητες που ακτινοβολούν κι εκπέμπονται από τον ΝΑΟ της ΣΦΑΙΡΑΣ του ΕΡΚΣ σε όλο τον πλανήτη, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης.

 

Sarhuma

 

Ο Δάσκαλος Angel Christos Akoglanis μιλώντας για αυτό το θέμα διηγείται : “ Όταν οι Θεοί μας δημιουργοί , έχοντας εκπληρώσει την αποστολή τους επανήλθαν στην ουράνια κατοικία τους άφησαν στον πλανήτη πολλές κρυμμένες υπόγειες και διαστασιακές πόλεις με διαφορετική δόνηση, για να μπορούν να προσέχουν ανενόχλητοι την εξέλιξη των δημιουργημάτων τους. Και ίσως έτσι λοιπόν αυτοί οι “ φύλακες ή άγγελοι” , από αγάπη ή από δική τους εκλογή, θέλησαν να παραμείνουν αόρατοι κοντά στον άνθρωπο κατά την διάρκεια της εξέλιξής του. Αλλά πριν “εξαφανιστούν” μας δίδαξαν την γεωργία, την επεξεργασία του μετάλλου, την γραφή, την αστρολογία, την μαγεία, την θεραπευτική δύναμη των φυτών και άλλα. Διάλεξαν επίσης όμορφες γυναίκες για να μπορέσουν να καλυτερεύσουν τον γενετικό κώδικα της ανθρώπινης φυλής, και ανωνύμως και με τρόπο αόρατο επενέβησαν και συνεχίζουν να επεμβαίνουν για να εξαλείψουν τις δυσκολίες που εμείς οι ίδιοι είτε από άγνοια είτε από έλλειψη αγάπης και σεβασμού , δημιουργήσαμε και δημιουργούμε στον πλανήτη διαμονής μας”. Ο Δάσκαλος Angel Christos συνεχίζει : “Εκείνοι ήταν που παραποίησαν το DNA μας και να μας κάνουν να περάσουμε από ένα κατώτερο βαθμό νοημοσύνης σε ένα ανώτερο πιο εξελιγμένο και εκείνοι ήταν που αύξησαν την κρανιακή ικανότητα του ανθρώπου για να περιέχει ένα πιο μεγάλο εγκέφαλο. Τώρα στο ΕΡΚΣ αλλάζουν με σιωπηλό και αθόρυβο τρόπο το DNA μας και πάντα κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου αφυπνίζουν τις ληθαργικές ικανότητές μας για να προετοιμαστούμε για την μεγάλη αλλαγή”.

 

Και έτσι από αυτά τα Τσάκρας της Γης εργάζονται , οι οντότητες του φωτός διαφόρων διαστάσεων, οι κοσμικές ευφυΐες, οι αναληφθέντες δάσκαλοι καθώς επίσης και άνθρωποι αυτής της γης, για ένα και μοναδικό σκοπό, να αφυπνίσουν τα διάφορα επίπεδα και σώματα των ανθρώπων. Έτσι στην γεωγραφία της Γης υπάρχουν τα “φωτεινά λευκά νησιά” που είναι πραγματικές και αληθινές διαστασιακές ενεργοποιημένες πόλεις για να αφυπνίσουν τους “ προσκεκλημένους” που αισθάνονται αυτή την μεγάλη αλλαγή , με ένα σιωπηλό και αθόρυβο εσωτερικό κάλεσμα. Αναφέρθηκε πως το πιο σπουδαίο “Ενεργειακό και Πνευματικό Κέντρο” αυτών των καιρών είναι το ΕΡΚΣ, που δεν είναι άλλο από την αρχαία και παλιά Σαμπάλα της ανατολικής παράδοσης. Ο Ferdinand Ossendowski στο βιβλίο του “Τέρατα, Άνθρωποι και Θεοί” διηγούταν για ένα περιπετειώδες ταξίδι στην κεντρική Ασία, κατά την διάρκεια του οποίου ο συγγραφέας επιβεβαίωνε πως ήρθε σε επαφή με ένα μυητικό μυστηριώδες κέντρο , το οποίον βρισκόταν σε έναν υπόγειο κόσμο του οποίου η επέκταση ήταν αχανής – ο ανώτερος άρχοντας αυτού του κέντρου ονομαζόταν “Βασιλιάς του Κόσμου”.

 

Ο Saint – Yves d¢ Alveydre στο βιβλίο του “Αποστολή στις Ινδίες” που εκδόθηκε το 1910, περιγράφει ένα μυητικό μυστηριώδες κέντρο με το όνομα “AGARTHA”του οποίου ο ανώτερος άρχοντας είναι ο Brahmatura και προσθέτει πως οι τρεις “Βασιλείς Μάγοι” της Ανατολής , στην πραγματικότητα προερχόντουσαν από αυτό το υπόγειο μυστήριο μέρος. Αυτό το μέρος , με τον βασιλιά του, θα βρισκόταν στο κέντρο ή την καρδιά της Γης και το κέντρο αυτό συνδέεται με διάφορες εξόδους ή πύλες που βρίσκονται πάνω στην επιφάνεια της Γης. Αυτό , λοιπόν το κέντρο , σήμερα έχει ενεργοποιηθεί .

 

Η Δύση δεν είναι πια το Βασίλειο του Θανάτου και του Σκότους αλλά της Μελλοντικής Ζωής και του Φωτός. Τώρα η Ανατολή είναι στην Δύση. Έχει ήδη ξεκινήσει η μεγάλη αφύπνιση και το ΦΩΣ διαδίδεται στον νου χιλιάδων υπάρξεων. Χωρίς αμφιβολία όλοι εκείνοι που, ζωγραφίζουν ασυνείδητα γεωμετρικά σχήματα, χωρίς να το γνωρίζουν αρχίζουν να δέχονται τα δικά τους ιερογλυφικά- Crop-Circles- σαν ισχυρούς μετασχηματιστές για να αλλάξουν τους κώδικές τους. Αυτά τα σχήματα μπορεί να είναι τρίγωνα, κύκλοι, πεντάγωνα, άστρα και άλλα. Και όλα αυτά τα σύμβολα είναι μέρος της αφύπνισης της Ιερής Γεωμετρίας , κωδικοποιημένη στον εγκέφαλο του ανθρώπου. Έτσι από αυτή την μυστηριώδη πηγή του Φωτός θα αποκαλυφθούν οι μεγαλύτερες γνώσεις αυτών των καιρών , που σιωπηλά και αθόρυβα θα περάσουν από τον νου στην ΚΑΡΔΙΑ αφυπνίζοντας το πιο αγνό και καθαρό μέρος της συμπαντικής ενέργειας, και μυστηριώδεις λέξεις θα αρχίζουν να αστράφτουν και να φεγγοβολούν στο μυαλό και στον νου σαν αρχή μιας νέας συμπαντικής κοσμικής γλώσσας , των οποίων ο ήχος , σαν ιερά μάντρα, θα γεμίσουν και θα αναζωογονήσουν σαν βάλσαμο το ΙΕΡΟ ΓΚΡΑΑΛ – ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ τ ου καθενός μας. Έτσι ο άνθρωπος πειραματίζεται μια συλλογική αφύπνιση του υπερβατικού , ανακαλύπτοντας καινούργιους δρόμους που τον απομακρύνουν από το γνωρίζω- γνώριζα, τοποθετώντας τον αντιθέτως σε ένα κοσμικό δρόμο διαφορετικό και ανώτερο.

 

Οι ακτινοβολίες ΟΝΟ-ΟΖΟΝΕ δρουν σε δυο επίπεδα :

 

1ον . Στα γεωλογικά στρώματα του πλανήτη : με την κίνηση των υδάτων κάποιες περιοχές με πόσιμο νερό θα κλείσουν , θα έχουμε τελουρικές κινήσεις , το φυσικό σύστημα των βροχών θα αλλοιωθεί τροποποιώντας και αλλάζοντας την ισορροπία, έτσι ώστε ολόκληρες περιοχές θα υποφέρουν από λειψανδρία και άλλες θα αδειάσουν από τις πλημύρες και την άφθονη βροχόπτωση.

 

2ον . Στις νοητικές ενεργειακές διαδικασίες όλων των όντων και υπάρξεων που κατοικούν αυτόν τον πλανήτη : οι νοητικές συγκρούσεις , διαταραχές και ανισορροπίες ξεπερνούν τα όρια που κάποτε θεωρούνταν σαν “τρέλα”. Κάποιοι εκδηλώνουν μια σταθερή και ακατάπαυστη επιθετικότητα , μίσος , θυμό, πίκρα, θλίψη, ανασφάλεια, πανικό και άλλα συναισθήματα του ΕΓΩ έναντι της ΑΓΑΠΗΣ. Και αυτό γιατί οι πιο αδύναμοι στην σκέψη, στον νου και στο πνεύμα και οι νοητικώς διαταραγμένοι δεν μπορούν να αντέξουν τις καινούργιες ενέργειες αυτών των κοσμικών ακτίνων που ταυτόχρονα εξισορροπούν την δομή του πλανήτη και του ανθρώπου.

 

Αυτή την στιγμή παρατηρείται μια συλλογική αφύπνιση της συνειδητότητας και ΓΕΝΙΕΤΑΙ ο ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Θα είναι εκείνος που θα ακολουθήσει διάφορους κανόνες συμπεριφοράς και σκέψεων, γιατί μέσα του θα έχει ενεργοποιηθεί ο αληθινός ΝΟΜΟΣ που είναι ο ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ και όχι εκείνος των θρησκειών και της ελίτ της εξουσίας.

 

Υπάρχουν ήδη νέες βαθμίδες σκέψης που μας κάνουν να πλησιάσουμε σε όλα εκείνα που μας ήταν άγνωστα, και μας απομακρύνουν από το κωδικοποιημένο και κατεστημένο γνωρίζω – γνώριζα, που είχε πραγματοποιηθεί για να καταστήσει ομοιόμορφες τις σκέψεις με περιοριστικές βλέψεις, πεποιθήσεις, πιστεύω, πρότυπα και αρχέτυπα και για να εμποδίσει ποιοτικά βήματα προς την αφύπνιση και την συνειδητότητα. Τώρα ο άνθρωπος , μετά που έλαβε τα ενεργειακά κλειδιά που τον καθιστούν πρωταγωνιστή στην αναγέννηση του πλανήτη, θαυμάζει το Σύμπαν, ενώ εκείνοι που θα απορρίψουν και θα αρνηθούν αυτή την αναγέννηση και αλλαγή θα είναι υπόδουλοι και υποχείριοι όλων εκείνων των ψευδοπροφητών που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν αυτή την υπερβατική στιγμή για δικά τους προσωπικά συμφέροντα. Με αυτή την αλλαγή, όλα και όλοι, ακόμη και εκείνοι που αρνήθηκαν και απέρριψαν αυτή την αλλαγή, θα ολοκληρωθεί και θα κλείσει ο κύκλος. Για να αποδεχθούμε όλα αυτά , είναι αναγκαίο να έχουμε μια πιο ευρεία και ελαστική όψη των πραγμάτων , να αλλάξουμε τις παλιές πεποιθήσεις και πιστεύω και τα παλιά σχήματα που μας έχουν επιβάλλει. Όλα θα πρέπει να αλλάξουν , γιατί ο άνθρωπος αλλάζει. Έτσι , σπάζοντας τις “αλυσίδες” και τα “ δεσμά” της σκλαβιάς, θα αρχίσουμε να εκτιμούμε την πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που γεννιέται μέσα μας.

 

Πηγή :
Αlfredo Di Prinzio – άρθρο από το περιοδικό Hera, νούμερο 28- Απρίλιος 2002.

http://www.heramagazine.it/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=37
http://www.kuthumadierks.com/pageelenco.asp?r=erks

 

LOS TERRONES-ERKS

 

ERKS-ONGAMIRA

 

 

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟΝ

 

Αυτοί είναι οι καιροί του “ γενικού καλέσματος” έτσι οι Ιεραρχίες ης ΜΠΛΕ ΒΙΟΛΕΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ από αυτό το Πνευματικό Κέντρο, την Διαστασιακή πόλη της λατινικής Αμερικής, καλούν αθόρυβα και σιωπηλά όλους εκείνους που έχουν τις ιδιότητες, τα χαρίσματα, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του ΗΛΙΑΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, παρόλο που δεν είναι συνειδητοποιημένοι. Και παρόλο που οι αρνητικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν ,να ταράξουν , να αποσυντονίσουν και να αποσταθεροποιήσουν αυτές τις χώρες ( όπως συμβαίνει με την Αργεντινή ) δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν αυτό το φαινόμενο.

 

Για να ενισχύσουμε ότι είπαμε μέχρι στιγμής θα παραθέσουμε μια παράγραφο από το βιβλίο “Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ IBEZ”του Timothy Paterson, όταν μιλάει για την “Ciudad de los Ce¢sares” “City of the Caesars” την «Πόλη των Καισάρων» :» “Λέγεται πως αυτή είναι κρυμμένη σε μια πεδιάδα στις οροσειρές των Άνδεων…. Αυτή η πόλη είναι μαγική και είναι ορατή μόνο σε λίγους εκλεκτούς ερευνητές, αλλά αόρατη σε όλους τους ανεπιθύμητους μισθοφόρους”.

 

http://www.youtube.com/watch?v=HcWsyQvcR40
http://www.phfawcettsweb.org/paterson.htm

 

Αυτό το μυστηριώδες κέντρο, Σαμπάλα, βρίσκεται στο αιθερικό πεδίο. Ο δόκτωρ Angel Christos Akoglanis έλαβε την πρόσκληση να επισκεφθεί το βασίλειο του ΕΡΚΣ , όχι σε φυσική μορφή αλλά στην αιθερική. Ο ίδιος ο Ερμής ο Τρισμέγιστος , πριν εξαφανιστεί στην έρημο, είπε τα εξής : “Ω! Αίγυπτος, θα έρθει η στιγμή που δεν θα μείνει τίποτα από τις θρησκείες σου μονάχα ακαθόριστα και ασαφή σημάδια τα οποία οι μεταγενέστεροι δεν θα πιστέψουν … Στην Γη και στην θάλασσα βασιλεύει ο υπόγειος Ζευς…. Οι καιροί θα καλυτερεύσουν υπό την κηδεμονία εκείνων που εγκαταστάθηκαν και ζουν σε μια μεγάλη πόλη κάτω από τα όρη της Λιβύης”. Σε αυτό μπορούμε να προσθέσουμε : “Ω!, κόσμε μοντέρνε, θα φθάσει ο καιρός που τίποτα δεν θα μείνει από τις θρησκείες και από την έπαρση αυτών των καιρών , μονάχα ακαθόριστα και ασαφή σημάδια τα οποία οι μεταγενέστεροι δεν θα πιστέψουν. Στην Γη και στη θάλασσα θα βασιλεύσει ο “ Κύριος και Βασιλεύς αυτού του κόσμου”, ο “Μελχίζεδεκ – Amuna-Kur” , και σε αυτό τον νέο κύκλο τα πράγματα θα καλυτερεύσουν υπό την καθοδήγηση εκείνων που εγκαταστάθηκαν σε μια μεγάλη Διαστασιακή πόλη κάτω από την οροσειρά ων Άνδεων, στην Νότια Αμερική”.

 

Καταλαβαίνω πως με την λογική να πιστέψετε σε όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο, για αυτό πολλοί, για διάφορους λόγους, επισκέφθηκαν αυτά τα μέρη για να το αγγίξουν με το χέρι τους. Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε και το καλό που θα προσκομίσετε είναι πολύ μεγάλο. Κατά τους Εσσαίους οι αναζητητές της “Αλήθειας” είναι δύο τύποι ανθρώπων : εκείνο που ονομάζονται “Υιοί του Φωτός” και οι άλλοι, που ονομάζονται “Υιοί του Σκότους” .

 

Οι πρώτοι , γεννήθηκαν από το “Πνεύμα” , και έμαθαν να αναγνωρίζουν τα όρια τους και είχαν το κουράγιο να πάνε πάρα πέρα, απελευθερωμένοι από τα δόγματα και τις κωδικοποιημένες θρησκείες (από τις οποίες θεωρήθηκαν αιρετικοί και για αυτό εξολοθρεύτηκαν).

 

Οι “Υιοί του Σκότους” είναι βίαιοι, προσκολλημένοι στην ύλη και στην εξουσία ; αποτελούν την ελίτ που δρα με απανθρωπιά και ασπλαχνία, εκμεταλλευόμενοι και κάνοντας κατάχρηση εις βάρος των πιο ασθενών και , μερικές φορές, αποκρύπτει την μοχθηρία της , προσποιούμενη πως δρα και ενεργεί εις το όνομα του καλού και της ειρήνης. Το Καλό και το Κακό, επομένως, είναι δυο δυνάμεις αντίθετες στην αιώνια πάλη ανάμεσα στο Φως και στο Σκότος.

 

Γιατί “αφυπνίστηκε” αυτό το Κέντρο της Πνευματικής Δύναμης τώρα ;

 

Απλά γιατί ο χρόνος που παραχωρήθηκε τελείωσε και η τελευταία μάχη ανάμεσα σε αυτές τις δύο δυνάμεις εκδηλώνεται σε κάθε μέρος. Έτσι, ΥΛΗ και ΠΝΕΥΜΑ, ΚΑΛΟ και ΚΑΚΟ, ΦΩΣ και ΣΚΟΤΟΣ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ και ΘΥΛΗΚΟ , πρέπει να βρουν ένα σημείο συνάντησης, τόσο μέσα στον άνθρωπο όσο και έξω . Η πόλη της Αιώνιας Φλόγας ζει στην “ΚΑΡΔΙΑ” κάθε ανθρώπου. Ακόμη και η Γη , ως έμψυχη ύπαρξη, έχει ένα ΚΕΝΤΡΟ – ΚΑΡΔΙΑ που συνδέεται με ολόκληρο το Σύμπαν, και το οποίον αποτελεί την είσοδο και έξοδο της ενέργειας του πλανήτη.

 

Αυτή η Δύναμη ήδη εδώ και πολύ καιρό άρχισε να δρα πάνω μας, κάνοντάς μας να κατανοήσουμε την αλλαγή που γίνεται μέσα μας, για να εξισορροπήσει και να ενώσει την εσωτερική μας δυαδικότητα , για να μας κάνει να επιστρέψουμε στον Παράδεισο μέσα μας και να αποκτήσουμε μια Καινούργια Συνειδητότητα. Αυτή η κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της ανθρωπότητας ισοδυναμεί στην μεγαλύτερη επανάσταση που έχει γίνει μέχρι τώρα. Ο χρόνος της κάθαρσης και του εξαγνισμού από το Κάρμα έχει επιταχυνθεί πολύ. Να λοιπόν πως αρρώστιες , πόλεμοι, φυσικές καταστροφές ,κοινωνικές αναστατώσεις και ταραχές ( πολιτικές, οικονομικές και άλλα) εκδηλώνονται σαν αρνητική ενέργεια που δημιουργείται από εμάς τους ίδιους. Έφθασε η στιγμή να λάβουμε την κληρονομιά μας και αυτό θα το κάνουν εκείνοι που θα απαντήσουν και θα συγχρονιστούν με αυτή την ενέργεια της ΑΓΑΠΗΣ.

 

Κανένας δάσκαλος, ούτε σχολή φιλοσοφίας, ούτε θρησκεία μπορούν να μας δώσουν το ΦΩΣ. Μπορούν να μας δείξουν , βέβαια, τον δρόμο αλλά ο καθένας θα διατρέξει το δικό του μονοπάτι και θα παλέψει για να αποκτήσει την δική του συνειδητότητα. Εάν κάποιος έχει ανάγκη από βοήθεια θα την λάβει : πολλές είναι οι οντότητες και οι υπάρξεις στην Υπηρεσία της Ανθρωπότητας που κρύβονται πίσω από μια μάσκα , για να μας βοηθήσουν αυτό τον καιρό. Είναι αρκετό να “θελήσετε” την βοήθεια και θα φθάσει από εκεί που δεν το περιμένετε και χωρίς να ξοδέψετε απολύτως τίποτα!

 

Αυτή είναι μια καινούργια πραγματικότητα , και ποτέ πριν δεν είχε ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Έρχεται η αλλαγή και , όπως η κάμπια θα μεταμορφωθεί σε μια πεταλούδα, έτσι και η Γη και όλα όσα βρίσκονται πάνω σε αυτήν θα αλλάξει σε κάτι ανώτερο και από αυτή την “μαύρη” φάση θα “ανατείλει μια Καινούργια Αυγή και ένας Καινούργιος Άνθρωπος” σε ένα κόσμο εξ ολοκλήρου ανανεωμένος .

 

Στο βιβλίο “La ciudad perdida de Erks” “Η χαμένη πόλη του Ερκς” ο Guillermo J. Dangel γράφει : “Ο Sarhuma, έλεγε πως οι άνθρωποι στην επιφάνεια της Γης δεν είναι άλλο παρά οι απόγονοι ανωτέρων οντοτήτων που έφθασαν στον πλανήτη Γη εκατομμύρια αιώνες πριν. Στα αρχεία του ΕΡΚΣ είναι δύσκολο να κατανοήσουμε πως ήταν η ανάπτυξη αυτής της ράτσας και ποιοι ήταν οι λόγοι και οι αιτίες της εξαφάνισης της ,που υποχρεώνει τώρα “τους ανθρώπους του Έρκς” να ξαναεμφανιστούν για να απελευθερώσουν και να λυτρώσουν τους “εναπομείναντες”. Και σε αυτό το σημείο έρχεται η επιστήμη του εσωτερισμού για να μας βοηθήσει και να ρίξει φως. Για παράδειγμα , είναι ενδιαφέρουσα η ανακάλυψη στα βιβλία του εσωτερισμού στις αρχές της δεκαετίας του ¢60 , που χρησιμοποιεί τον όρο “εναπομείναντες” και υπάρχει μια σειρά από αναφορές σε χαμένες πόλεις που συμπίπτουν με τις γνωστές λεπτομέρειες του Έρκς. Στο βιβλίο “The secret of Andes” “Το μυστικό των Άνδεων” του Brother Philip διαβάζουμε : “Στους πύργους των Χαμένων Πόλεων (Ciudades Perdidas ) υπάρχει ένας λαμπρός κρύσταλλος λευκού φωτός που φωτίζει αιώνια” , αυτός ο κρύσταλλος αναμφισβήτητα είναι το Φως Maxin των αρχαίων και η λάμψη του θυμίζει τα φωτεινά αντικείμενα που φαίνονται στον ουρανό. Οι ιεραπόστολοι που ζουν στην Νότιο Αμερική επιβεβαιώνουν πως συχνά βλέπουν αυτά τα διαστασιακά φώτα που επικεντρώνονται κοντά στα ερείπια και κατάλοιπα των Χαμένων Πόλεων.

 

Και συνεχίζει ο Brother Philip : “ Οι Εκπαιδευτές Δάσκαλοι των Εσωτερικών Πεδίων του Κόσμου ,σε συνεργασία με την Ιεραρχία της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους Δασκάλους, με τον ίδιο τρόπο όπως και σε παλαιότερες εποχές. Ακόμη και σήμερα , για τους κατοίκους της νοτιοαμερικανικής ζούγκλας, δεν είναι κάτι το παράξενο να δεις “λευκούς δασκάλους” που, ντυμένοι με μακριές λευκές ενδυμασίες, εμφανίζονται και εξαφανίζονται μυστηριωδώς. Είναι πολύ πιθανό πως οι Χαμένες Πόλεις λειτουργούν σαν “Κέντρα Συνειδητότητας”.

 

“Αγαπητέ μαθητή του Φωτός, δεν μπορείς να συλλάβεις το όραμα που η Πνευματική Ιεραρχία επιθυμεί να μάθετε; Δεν μπορείς να δεις το μέλλον όπου οι άνθρωποι και οι δάσκαλοι των ανωτέρων πεδίων θα ενωθούν με τους ανθρώπους και τους δασκάλους της Γης για να οδηγήσουν τους εναπομείναντες που ακόμη κατοικούν σε αυτό τον πλανήτη; Όπως οι καταστροφές ήταν η αιτία για την οποία η απόκρυφη γνώση παρέμεινε κρυφή , σήμερα θα κάνουν εις τρόπον τέτοιον που η ίδια η γνώση θα αποκαλυφθεί για ακόμη μια φορά στους ανθρώπους που διψούν από πνευματικότητα. Μην φοβάσαι όμως αυτές τις αλλαγές που θα γίνουν στον κόσμο”. Και συνεχίζει ο Brother Philip : “ Είναι ανάγκη ο παλιός και αρχαίος κόσμος και πολιτισμός να γίνει γνωστός έτσι ώστε ο μελλοντικός κόσμος που τώρα αρχίζει σιγά – σιγά να ανατέλλει σαν Χρυσός Ήλιος να κληρονομήσει το Θεϊκό Στερέωμα. Αυτοί θα είναι οι Αδελφοί των Επτά Ακτινών, οι Εσσαίοι των Άνδεων”.

 

Και φτάσαμε στο επίμαχο σημείο, επιβεβαιώνοντας πρακτικά όχι μόνο την ύπαρξη μυστηριωδών πόλεων αλλά και την ύπαρξη κοσμικών υπάρξεων και οντοτήτων. Για όλους εκείνους που δεν είναι συνηθισμένοι σε μια παρόμοια γλώσσα , καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να καταλάβουν όλες αυτές τις πληροφορίες, αλλά νομίζω πως έφτασε η στιγμή να μιλήσουμε ανοικτά, ελεύθερα και αυθόρμητα για αυτές τις υπάρξεις και οντότητες , τους αρχαίους θεούς που μας επισκέπτονται από πάντα και μας συνοδεύουν στην εξέλιξή μας. Πρέπει επιτέλους να βγάλουμε το κεφάλι από την άμμο και να πάψουμε να κάνουμε όπως η στρουθοκάμηλος, ας χρησιμοποιήσουμε τον Νου και το Μυαλό μας για να μάθουμε και να γνωρίσουμε , την Καρδιά για να αισθανθούμε και την Δύναμη για να δράσουμε , έτσι θα μάθουμε και θα κατανοήσουμε ποιοι είμαστε ,από πού προερχόμαστε και που πηγαίνουμε. Αυτές οι χαμένες και μυστηριώδεις πόλεις έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους, αναφέρονται σε μύθους, παραδόσεις, θρύλους και αφηγήσεις, αλλά δεν εμφανίζονται σε κανένα χάρτη, με μια μοναδική εξαίρεση : το ΕΡΚΣ.

 

TA ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΦΩΤΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΕΡΚΣ

 

Γνωρίζουμε , πράγματι, που βρίσκεται και μπορούμε να το επισκεφτούμε. Στην επιφάνεια ζουν άνθρωποι, αλλά όταν πάμε την νύχτα σε παραμεθόριες περιοχές, απομακρυσμένες μπορούμε να θαυμάσουμε τα τρεμάμενα φώτα της πόλης που δεν υπάρχει, τότε ένα απερίγραπτο συναίσθημα διαπερνά το άτομο που ζει αυτή την υπέροχη εμπειρία.

 

Σε ένα έγγραφο του ΕΡΚΣ ο Δάσκαλος Sarhuma έλεγε : “H χαμένη πόλη του ΕΡΚΣ είναι αόρατη στα ακατάλληλα και περίεργα βλέμματα και γίνεται ορατή μονάχα όταν απαγγέλλονται και προφέρονται μια σειρά από λέξεις, γνωστές μόνο σε εκείνους που έχουν την άδεια και την έγκριση να επικαλεστούν το μυστήριο”. “ Όταν η πόλη αποκαλύπτεται στην δικά μας ανθρώπινη διάσταση μπορούμε να δούμε και να θαυμάσουμε την ομορφιά της και υπάρχουν φωτογραφίες που μαρτυρούν την ύπαρξή της”. “Μονάχα λίγα άτομα είχαν την τύχη να μπουν και να βγουν. Αυτά τα άτομα ισχυρίζονται πως υπάρχει μονάχα μια πόλη που μπορεί να παρομοιαστεί με αυτή του ΕΡΚΣ, και βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης, στους γήινους και πνευματικούς αντίποδες. Η άλλη πόλη είχε πολλά ονόματα αλλά το μοναδικό και αυτό που της ταίριαζε ήταν ΣΑΜΠΑΛΑ”. “ Αυτές οι πόλεις γεννήθηκαν ταυτόχρονα, πράγματι καμιά τέχνη δεν μπορεί να εξαιρέσει τον κανόνα της αρχής της πολικότητας. Το γεγονός πως αποκαλύφθηκε παντού η ύπαρξη του ΕΡΚΣ ειδικά αυτά τα τελευταία χρόνια είναι ένα σημάδι μιας καινούργιας συμμαχίας που πρέπει να σφραγιστεί”.

 

ΠΗΓΗ:
ΑLFREDO DI PRINZIO – άρθρο από το περιοδικό HERA, no 29 ΜΑΙΟΣ 2002

 

http://www.heramagazine.it/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=37
http://www.kuthumadierks.com/pageopen.asp?r=erks&id=6

 

ERKS-CERRO URITORCO

 

ERKS-CAPILLA DEL MONTE