Το Θαύμα των Γαλαζοπράσινων Φυκιών (AFA)

Τα νέα για την άγρια φυσική τροφή που συλλέγονται στην λίμνηUpper Klamath, στα νότια του Όρεγκον, στην Αμερική και χρησιμοποιούνται ως συμπλήρωμα διατροφής, εξαπλώνονται συνεχώς. Η λίμνη Klamath είναι η μεγαλύτερη παραγωγός βιομάζας στον πλανήτη και αποδίδει άφθονες ποσότητες αυτής της θεμελιώδους τροφής.

 

Επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τις μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες αυτής της ποικιλίας φυκιών που ονομάζεται Aphanizomenon Flos-Aqua η αλλιώς AFA.

 

Τα Γαλαζοπράσινα Φύκια AFA, της λίμνης Klamath, είναι μοναδικά και διαφέρουν από  οποιαδήποτε άλλα BGA( Blue Green Algae), στον κόσμο.

 

-Αποτελούν την πλουσιότερη-γνωστή-πηγή χλωροφύλλης.
-Αναπτύσσονται ελεύθερα στη φύση σε ένα οικοσύστημα όπου  τα μεταλλικά θρεπτικά στοιχεία βρίσκονται σε τέτοια  αφθονία που παρόμοιο του δεν υπάρχει άλλο γνωστό, τουλάχιστον πρός το παρόν.
-Έχουν αμυλώδες κυτταρικό τοίχωμα που καθιστά άμεσα αφομοιώσιμες τις θρεπτικές ουσίες που περιέχουν.

 

Ένα πρόγραμμα μελετών που ασχολήθηκε με το θέμα αυτό και μιά ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, έφτασε στο συμπέρασμα ότι τα φύκια AFA μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σε περιπτώσεις συναχιού, γρίππης, μιασματικών μολύνσεων, χρόνια κόπωση, έλλειψη προσοχής, κατάθλιψη, ρευματισμών, αρθρίτιδα, κολίτιδα, μυαλγίες κ.άλλα. Επίσης τα φύκια ενεργούν στο ανοσοποιητικό και στο νευρικό σύστημα και σε περιπτώσεις φλόγωσης.

 

Το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο Mc Cill και το Νοσοκομείο Royal Victoria είναι μερικά από τα ιδρύματα που μελέτησαν τα οφέλη που επιφέρει στην υγεία αυτή η μοναδική τροφή.

 

Τον Ιανοάριο του 2000 το περιοδικό American Neutraceutical Association δημοσιεύει δύο μελέτες πάνω στα AFA.

 

Η μία από τις μελέτες “Οι ευνοικές επιδράσεις των AFA στα λιπίδια”
Η δεύτερη μελέτη”Κινητοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω της διατροφής-Άμεσες επιδράσεις στην κυκλοφορία του αίματος και στην λειτουργία των κυττάρων”

 

Το συμπέρασμα καταλήγει ως εξής:

 

“H κατανάλωση των AFA οδηγεί σε γοργές αλλαγές στην κινητικότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, χωρίς να ενεργοποιεί τα λεμφοκύτταρα.´Ετσι τα AFA ενισχύουν την περιπολία των αμυντικών κυττάρων χωρίς να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα”. Το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού συμμετείχε σε ένα ελεγχόμενο πείραμα κατά το οποίο αδρανείς αβλαβείς ουσίες ελέγχουν τη δραστικότητα άλλων παραγόντων.

 

Τα αποτελέσματα του πειράματος αυτού έδειξαν ότι τα AFA βελτιώνουν σημαντικά την μετάδοση των κεντρικών νευρικών μηνυμάτων όπως μετρήθηκαν με το τέστ της ανταπόκρισης του στελέχους του εγκεφάλου σε ακουστικά εραθίσματα( τέστ BAER).

 

Μετά την λήψη AFA επί ένα μήνα, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν αύξηση των λειτουργιών των αισθήσεων ενισχύοντας έτσι τους πολυάριθμους ισχυρισμούς ατόμων που καταναλώνουν AFA,περί αυξημένης πνευματικής εγρήγορσης.

 

Τόσο ελεγχόμενα όσο και κλινικά πειράματα έδειξαν κατ’ επανάληψη τις αντιμικροβιακές και τις αντισηπτικές ιδιότητες των Άγριων Γαλαζοπράσινων Φυκιών. Επίσης, η χορήγηση AFA σε ασθένειες που προσβάλλουν την αυτοάμυνα του οργανισμού έχει θετικά αποτελέσματα. Τα AFA φαίνεται να συντελούν στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως κάποιες μορφές καρκίνου, Aids, γαστρεντερικές διαταραχές περιλαμβανομένης της ελκώδους κολίτιδας και το έλκος του δωδεκαδακτύλου.Ασθενείς με πολλαπλές σκληρώσεις και αρθρίτιδα έχουν επίσης δεί βελτίωση.

 

Τα  Άγρια Γαλαζοπράσινα Φύκια ξεχωρίζουν ως δραστικοί αντιοξειδωτικοί παράγοντες. Τα πολλά ένζυμα και οι χρωστικές ουσίες που περιέχουν δρούν ως σαρωτές των ελευθέρων ριζών. Αυτό το είδος φυκιών λειτουργεί επίσης και ως βιολογικός συσσωρευτής βαρέων μετάλλων.Τα θειούχα αμινοξέα, η χλωροφύλλη και οι άλλοι δισχιδείς παράγοντες που συναντώνται στα (BGA) Άγρια Γαλαζοπράσινα Φύκια παρατηρήθηκε ότι δεσμεύουν τα τοξικά μέταλλα.

 

Εύλογα λοιπόν τα BGA αποτοξινώνουν τον οργανισμό από την συσσώρευση των πλέον επιβλαβών δηλητηρίων αυξάνοντας την απέκκριση/αποβολή των τοξικών μετάλλων, των διαφόρων χημικών ουσιών και των ζιζανιοκτόνων, καθώς επίσης και των ραδιενεργών ουσιών και την έκθεση του οργανισμού σε αυτά.

 

Μολύνσεις της στοματικής κοιλότητος, εξελκούμενες κιρσώδεις φλέβες, οστεομυελίτιδα και μολυσμένα τραύματα έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία με την χορήγηση φυσικής ακατέργαστης χλωροφύλλης.
Η περιεκτικότητα των Άγριων Γαλαζοπράσινων Φυκιών σε χλωροφύλλη τα καθιστά πρώτη επιλογή προκειμένου να εξασφαλιστεί όχι μόνο η επιθυμητή μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα αλλά και η αξιοποίηση του. Η χλωροφύλλη είναι πολύ γνωστή για την αύξηση των επιπέδων της αιμοσφαιρίνης ακόμα και σε επίμονες περιπτώσεις αναιμίας.

 

Συντελεί στην καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού, διευκολύνει την πέψη, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, θεραπεύει τις παθήσεις των ούλων, προλαμβάνει τις μολύνσεις, ελαχιστοποιεί τις συνέπειες της περιβαλλοντικής μόλυνσης στον οργανισμό και επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων.

 

Επιπροσθέτως σε πειράματα που διεξήχθησαν παρατηρήθηκε ότι το RNA προστατεύει έναντι των ανοξαιμικών καταστάσεων αυξάνοντας την απορρόφηση του οξυγόνου και τη χρήση του από τον οργανισμό.Ο συνδυασμός υψηλής ποσότητας χλωροφύλλης στην φυσική κατάσταση, με RNA στη φυσική του μορφή επιδρά θετικά στην ενδοκυτταρική ισορροπία των ηλεκτρονίων εξασφαλίζοντας την ομαλή ενδοκυτταρική απορρόφηση οξυγόνου, τη χρήση του και την αποτελεσματική αναπνοή.

 

Όσον αφορά την καρδιά, η χλωροφύλλη βοηθά στην διαβίβαση νευρικών ώσεων οι οποίες ελέγχουν τις καρδιακές συσπάσεις. Οι συσπάσεις μειώνονται σε συχνότητα αλλά αυξάνονται σε ένταση βελτιώνοντας την καρδιακή λειτουργία.

 

Παράλληλα η χλωροφύλλη συμβάλει στην διατήρηση της αλκαλικής ισορροπίας στον οργανισμό μειώνοντας την οξύτητα που προκαλούν το στρες και η υπερβολική λήψη πρωτεινών και λιπών.
Σύμφωνα με τον Dr. Julian Whitaker

 

” Η σοβαρότερη συνέπεια της οξύτητας είναι ότι προκειμένου να καταπολεμηθεί και να γίνει ο οργανισμός πιό αλκαλικός παρατηρείται αποβολή ασβεστίου από τα οστά. Αυτή η ελαφρώς όξινη κατάσταση που δημιουργείται στον οργανισμό από την υπερβολική λήψη πρωτεινών είναι και ο σπουδαιότερος λόγος που η οστεοπόπρωση έχει τόσο εξαπλωθεί. Το ασβέστιο που απελευθερώνεται από τα οστά για να εξουδετερώσει το όξινο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί χάνεται αφού αποβάλλεται με τα ούρα”.

 

Τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε χλωροφύλλη αποτελούν τον φυσικό τρόπο αποτελεσματικής καταπολέμησης της υπερβολικής οξύτητας.

 

Τα AFA αποτελούν την υψηλότερη πηγή χλωροφύλλης από οποιοδήποτε άλλο φύκι ή φυτό στον πλανήτη. H χλωροφύλλη συνιστά το αίμα της ζωής των φυκιώνAFA.

 

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει χαρακτηρίσει τα φύκια ως την” Στρατιγική Τροφή των Αιώνων”.

 

Τα AFA μπορείτε να τα βρείται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ –VIVOVERDE 
Tηλ.2105768931
www.vivoverde.gr